Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 35-та тема

• 70 595
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
  • на плажа
Преди два дни спряхме антибиотика. Тази вечер ми каза, че го боли отново гърлото. Ако не се е доизлекувал от ангината ще се гръмна! Какво пак стана!

# 451
  • Обетованата земя
Антибиотикът е потиснал, а не е излекувал, но организмът на детето е имал силата да изяви отново потиснатите симптоми. Така си мисля.  Confused

# 452
Според мен е възможно да не е бил правилният, ако не сте правили антибиограма.

Последна редакция: ср, 03 юни 2015, 08:54 от bubanka

# 453
Включвам се в темата като най-босия човек започнал да лекува детето си с Хомеопатия.
Общо взето борим кашлица - която е от повече от 6 мес /с прекъсване и уж оправяне/ - но се опитах да вляза в порочни кръг на вентолин и видях че няма ефект ......
Та да споделя - почнахме началото на май със суха кашлица и сухи хрипове, изчистихме ги, овлажнихме кашлицата и в деня в който спряхме ХЛ тя се завърна с пълна сила - влажна и къртеща с хрипове ...... Почнахме друго ХЛ - изкара един тон и половина храчки и уж нещата вървяха на подобрение, като зациклихме ...... ХЛ не помагаше, а и не се влошаваше ..... До вчера сутринта като пак почна да буха яко ..... кашлицата беше една суха уж с давещ се край ..... И сега сме на 3то ХЛ, което я овлажни за през нощта, сега очаквам да успокой и дишането ....
Моля ви, кажете ми че тоя "адски кръг" ще се затвори най-накрая ..... Личната вече след поредния спазъм ми връчи Рецептурната книжка за да се спасявам ..... А аз просто искам да си излекувам детето .....

# 454
  • Варна
viki_88, описваш точно нашия случай, само че при нас е от 2 месеца и от днес сме с ново, седмо ХЛ. При всяка смяна се подобрява за 2-3 дни и след това с нова сила задната хрема и влажната кашлица, като "подобрението" не е да спре да кашля, а да намалее кашлицата. Тъмно се обнадеждя и пак се разочаровам...Не мога да ти кажа, къде ще му излезе края.

# 455
  • на плажа
Аз мисля утре да го заведа отново при хомеопата. Ще се наложи отново да му направи профил, защото според мен омаловажихме страховете на детето. Колкото до физическото - пак подкашля и носът му е запушен с гъст, необилен заден секрет. Изходна позиция преди даването на КЛ и антибиотика в последствие. Аман! Как да накарам детето да си каже всичко като то явно не иска. Трябва да гадаем. Аз го усещам, но той се сърди като говоря вместо него.

# 456
  • Нейде из лудите гори...
Тази кашлица е някакъв всеобщ проблем. Днес пак групите по градините бяха окапали на половина, "кашлят"... Аман, наистина! Нашата вече отхрачва. спи спокойно и тихо, но все още се намира някои друг сопол  Crossing Arms Иначе вчера в прав текст ми каза "аз съм болна, защото ми викаш"   Confused В него случай дори не е имало проблем, играехме си и тя го изцепи това... А аз винаги като ми направи кашлица се самообвинявам, защото непосредствено преди това съм си изпуснала нервите  Tired Та , май и детето ми го потвърди да видим....

Пани, на каква възраст е твоето дете?

# 457
  • на плажа
На 7г

# 458
  • Варна
Иначе вчера в прав текст ми каза "аз съм болна, защото ми викаш"   Confused

А може и да е добре обмислена стратегия за манипулиране на ситуацията "като съм болна мога да си правя каквото си искам без последствия". Не е невъзможно на подсъзнателно ниво да се предизвика кашлицата...Не казвам, че е това, просто друга опция...

# 459
Иначе вчера в прав текст ми каза "аз съм болна, защото ми викаш"   Confused

А може и да е добре обмислена стратегия за манипулиране на ситуацията "като съм болна мога да си правя каквото си искам без последствия". Не е невъзможно на подсъзнателно ниво да се предизвика кашлицата...Не казвам, че е това, просто друга опция...

Точно това ми го каза една психоложка преди време. Даже ми даде съвет когато боледува, да идва някой друг да го гледа. Само, че на мен хич не ми допадна идеята. Иначе това се нарича соматизиране. Емоционалните страхове на майката се прехвърлят върху детето. Също постоянните конфликти в семейството, конфликтите между майката и детето, както и конфликтите, които майката преживява директно се отразяват върху здравето на детето. Стресът, който преживява детето в борба с тези конфликти срива имунитета и много по-трудно преборва вирусите и инфекциите и води до усложнения. Много е трудно това да се осъзнае, мен ми отне доста време и още вървя по този път.

# 460
Ох, не знам дали само семейният стрес е причина. Ето моето дете боледува много повече откакто тръгна на училище. Тази година е втора в училище и беше истински кошмар. Не мога да разбера има ли нещо, което я напряга там. Постоянно се колебая дали да не я преместя, но каква е гаранцията, че в новото няма да е същото, а и реални оплаквания не е имала досега. Не знам и дали липсата на адаптивност не е част от причината, но вече трябваше да е посвикнала. Семейството и себе си също не изключвам. Факт е, че толкова много се бях натоварила и изплашила от всичките болести, че не се държах добре.

Цветина, вие от София ли сте? Ако да, при кой психолог сте ходили?

# 461
  • на плажа
На нас ни смениха Нукс В със Сулфур. Ще видим.

# 462
Сулфур е изключително голямо лекарство. Предимно се набляга на менталната картина при предписването му. Май над 16 000 са симптомите му.

# 463
  • на плажа
Да, защото и обърнах внимание на страховете му, на желанието му да го гушкам, на желанието му да е център на внимание и т.н

# 464
  • Нейде из лудите гори...
Аз също мисля, че емоциите рефлектират върху детето. Имам си дори един пример, но не знам дали тук му е мястото.
Поради тази причина, често търся проблема в моя реакция, емоция.
Имам едно предположение, че кашлицата се появява, когато оставим малката при едната й баба, случайност или не , винаги се случва след като са се гледали с баба й  Rolling Eyes Може и да фантазирам, но съм решила да бъда много по-бдителна, когато се повтори ситуацията.
Когато е болна и се налага да е у дома, често я гледа дядо й, защото с баща й работим, а това с викането се случва рядко, викам по-скоро импулсивно, от колкото да се карам в истинския смисъл на тази дума... дано да открия някой ден причината  Crazy

Сулфур давах в началото на месеца, помогна , но след 2 седмици симптомите се появиха и се замислих дали не подтисна проблема  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт