Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 35-та тема

• 70 527
  • 750
  •   1
Отговори
# 690
 Можете да проверите в сайта на асоцияцията на лекарите хомеопати (АЛХ) в България , както и в други специализирани хомеопататични медицински сайтове.

# 691
Може ли да ми кажете мога ли да пия пробиотик след като пия хомеопатично лекарство (Арсеникум албум)? Пречи ли?
Всеки, който е чел Органон на Лечебното изкуство от основоположника на хомеопатията знае, че две паралелни лечения винаги си взаимодействат и по възможност се избягват. Едно е да имате недостиг на витамин, микроелемент и да си го набавяте, макар че в случая не става въпрос за това. Две динамични лечения /а всяко едно лечение е динамично, тоест засяга в една или друга степен жизнената сила на човека/ винаги влияят. Виждала съм немалко случаи на разстройство след пробиотик /не че е лошо!!!/, но по този начин може да подведете хомеопата. ЗАЩОТО ако например получите разстройство, хомеопатът няма да знае дали не е прекалил с арсена, или състоянието ви е следствие на пробиотика и въздействието му. ТОЕСТ обърквате хомеопата и по този начин саботирате лечението си. Няма нищо да ви стане, ако не приемате пробиотик по време на хомеопатичния курс. Разстройството е чудесен симптом на арсен например. Предвид и тревожността, включена в лекарството, аз лично ви съветвам да се консултирате с хомеопата, който води лечението ви, а да не се съветвате във форума, особено получавайки съвети от непознати хора със съмнително хомеопатично образование и опит /без значение дали от мен или който и да било непознат за вас./

# 692
Здравейте!Моля за координати на добър класически хомеопат в Пловдив.
Теди Куцева бих препоръчала аз. На нея бих доверила здравето си, ако по някаква причина сегашният ми хомеопат спре да ме лекува. Независимо от каквито и да било мнения. Лежа на личен опит.

Няма да бъда в България известно време, нямам представа дали ще успявам да пиша тук, но ви обещавам като се върна да коригирам доколкото ми стигат знанията грешната информация от famotidin. Надявам се Голата истина да хвърля по едно оченце  Grinning

# 693
  • Страната на приказките
Принципно мазането е потискане, и то жестоко. Най-големите поразии в човешкия организъм идват от потискане на кожни проблеми.
Това и за лечението на младежко акне ли важи? Или за други, "по-сериозни" кожни проблеми?
Възможно ли е това да доведе до увреждания на мозъка след време?

# 694
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=721138.165
 Що се отнася до персоната ,,само за малко" е видно до какво може да доведе лечение от човек без медицинско образование. Тя може да хвърля и по две очи тук, но хората обикновенно не четат темите през пръсти (вторият пост).

Пробиотиците съдържат същите бактерии като киселото мляко и какви ли още не храни.Несериозно е да се твърди , че вредят на хомеопатичното лечение.

Последна редакция: чт, 09 юли 2015, 23:19 от famotidin

# 695
  • Пловдив
Преди няколко години (2011)Ниал ми препоръча в Пловдив Теодора Димитрова,тогава тя още учеше,мисля 3 година.Тя и Теди Куцева в Пловдив едно и също лице ли са ,или има 2 -ма хомеопата в Пловдив които са завършили Ново хомеопатично училище?

# 696
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Пробиотиците съдържат същите бактерии като киселото мляко и какви ли още не храни.Несериозно е да се твърди , че вредят на хомеопатичното лечение.

моля, престани като развален грамофон едно и също да повтаряш.
никой не е написал, че вредят на хом. лечение.

Славена, където живея има една поговорка: по-малко е повече.
като изпиеш количествено повече неща, не означава, че здравето ти ще се подобри по-качествено...

# 697
Благодаря на всички за изказаните мнения!  bouquet

# 698
Преди няколко години (2011)Ниал ми препоръча в Пловдив Теодора Димитрова,тогава тя още учеше,мисля 3 година.Тя и Теди Куцева в Пловдив едно и също лице ли са ,или има 2 -ма хомеопата в Пловдив които са завършили Ново хомеопатично училище?

Теди Куцева ли? За нея ли? - типично за школата им.
 http://vosk.dir.bg/_wm/basic/?df=300906

# 699
Извинете, незнам да е типично за школата им.Рейки няма нищо общо по принцип,освен че и двете са енергийни въздействия. Ако трябва да сме коректни, самите хомеопати не препоръчват да се използуват такива методи иповреме на хомеопатично лечение.Затова недейте да правите такива обобщения ,инфо има много.Не я познавам тая жена,не съм запозната дали е добър хомеопат. Практикувам Рейки повече от 15 г.и много преди да ме лекуват хомеопатично.Хомеопатът ми никога не ми е  поставял такива условия, хайде малко повече толерантност

# 700
  • Пловдив

Няма да бъда в България известно време, нямам представа дали ще успявам да пиша тук, но ви обещавам като се върна да коригирам доколкото ми стигат знанията грешната информация от famotidin.

Аз лично разчитам много на това Мече Peace.
famotidin, с постовете си, затвърди мнението ми, че класически хомеопат и завършил традиционна медицина лекар, категорично няма да проведат адекватно хомеопатични лечение Rolling Eyes.

Последна редакция: пт, 10 юли 2015, 15:56 от mamaden

# 701
  • Пловдив
mamaden исках да те питам -каква е конституцията на твоето дете? Преди няколко години в темата  беше писала ,че единия хомеопат сменяше лекарства ,фосфор му даваше,но ти писа,че се доказа.
После другия хомеопат само с 1 лекарство беше писала,че доведе до голяма промяна в детето в положителна посока.
И продължава ли с хълцането преди разболяване?
Моя пък последната година има симптом-постоянно прозяване когато има Т около 37 и му е лошо ,и това в началото на разболяване.Преди го нямаше това като по-малък.

Та тази Теодора от Пловдив-бяхме й пациенти.И аз попаднах на посочения линк скоро и се учудих на следното:
На интервюто й бях споделила че като малък сме водили сина ми при жена да му лее восък ,и й бях споменала че тази жена разваля магии,и нещо в тази връзка .А Теодора ми се изсмя.Аз го приех ,че не вярва в такива неща.Знам че много хора не вярват в  такива неща,и това е нормално.
Но какво учудване предизвика в мен като прочетох в страницата й"с доказани качества на ясновидец",разваля магии,лее восък,даже и курсове прави да обучава на тези неща.Интересно откъде и кога получи  дарбата и знанията за тези неща,като преди 3 години ги нямаше.Да си ясновидец не се учи,или може би вече има курсове и за това .LaughingИли ги е изучила,за да разшири репертоара си от услуги.............

Последна редакция: пт, 10 юли 2015, 23:05 от budiko

# 702
Принципно мазането е потискане, и то жестоко. Най-големите поразии в човешкия организъм идват от потискане на кожни проблеми.
Това и за лечението на младежко акне ли важи? Или за други, "по-сериозни" кожни проблеми?
Възможно ли е това да доведе до увреждания на мозъка след време?
Не се притеснявайте от такива крайни твърдения на Мечка Малинарка. Обикновенно хора, които не работят с пациенти ежедневно, не могат да премерват своите твърдения и стряскат хората.Това е най-вероятно от липса на опит , защото ,,хомеопатите"" без медицинско образование практикуват незаконно и затова е трудно да си набират хора за "лечение".
  По принцип кожата е последният орган, в който жизнената сила се опитва да ,,изтика" болестите на вътрешните органи.Образно казано не рядко ,когато човек е със силен имунитет, той изтласква патологията към по - малко важен орган като кожата.Разболява се кожата а вътрешните органи- не. Затова хомеопатите се опитват да лекуват кожните проблеми, като открият основната причина разтройваща здравето на човека и дават лекарство за нейното евентуално отсраняване. Ако това се получи се повлиява благоприятно оплакването. Третирането на кожните проблеми локално, според хомеопатията може да доведе до това болестите изтикани от организма в периферията (кожата) , да се преместят по навътре в организма. Това е подтискането. Това съвсем не означава ,че непременно имате такова. Ако искате да  се лекувате  си намерете лекар хомеопат. Той ще отговори на вашите въпроси много по подробно и ще видите, че няма от какво да се притеснявате !

# 703
Famotidin, вие лекар ли сте? Бих искала консултация с вас.

# 704
 За жалост с мен не може да си направите консултация. Мединската етика не толерира осъществяването на явна реклама от медицинските лица и на собственната им дейност в публичното пространство. Можете да потърсите информация в сайтовете на легалните медицински хомеопатични организации. Още веднъж се извинявам , ако отговорът ми не ви е удовлетворил.

Общи условия

Активация на акаунт