Чудна Коледа се очертава с АПРИЛЧЕ в корем на мама - тема 8

• 26 135
  • 729
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
Изборът на име ми е много труден,моят мъж е труден в това отношение,не иска нито твърде помпозно,нито твърде обикновено.А относно помпите,на мен лично ми се наложи да си купя една за болницата,защото за малко да направя проблем с гърдите,но си взех най-обикновен модел,а и по-нататък не ми се налагаше да я използвам,но е божа работа какво ще стане този път.

# 541
Ако не беше помпата с мен в родилното бях направо изгубена.
След тежко раждане и двамата с бебето бяхме на антибиотици, бяхме разделени и аз започнах да вдигам температура защото на ръка не можех и капка кърма да изкарам от гърдите.Колко и бях благодарна на тая помпа, не мога да ви опиша  Laughing

Момичета, искам да споделя с вас моите притеснения.
Днес ми сервираха от градината на сина ми, че в групата има варицела и аз се втресох здраво.
Изчетох доста неща, но все пак мислите ли, че в този етап на бременността е опасно да се разболея?

# 542
Привет! Ние сме избрали името Теодора, което много ми харесва, а сега като прочетох и , че означава Божи дар , още повече смятам, че е подходящо.

И аз нещо към това име се насочвам, но и още едно ми е в главата та да видим Simple Smile

Карамел някъде в темите назад се обсъждаше това, но нека мамите с опит да се включат.

# 543
Помпата и според мен е необходима, за всеки случай в болницата, ако не там, когато започне захранването ще ви влезе в употреба. Аз първите пюренца ги разреждах с кърма.
Име ще избирам хем българско, хем и международно, не искам цял живот като чуят името на детето да се мъчат да го кажат, все пак живеем в чужбина. Иначе и аз съм за по-традиционни имена. За сега имеме консенсус за едно, да видим.

# 544
  • София
Карамел`, май принципно вече не е опасно да се получат аномалии на плода, но на голяма възраст да се разболееш от варицела е доста сериозно. Сигурна ли си, че не си я карала? Най-добре се консултирай с лекар, ние тук какво можем да кажем...

Карина, честито, най-сетне. Мъжки свят се очертава при вас. Simple Smile

И аз мисля, че е доста по-голяма вероятността да потрябва помпа, отколкото да не влезе в употреба.
Ако уцелите някоя промоция, по-добре си вземете. В Айко гледах, че тази на авент е на 50% намаление в последния каталог.

# 545
  • София
Аз точно това намаление видях сутринта:
http://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=108&pid=77192
и
http://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=108&pid=68919

Само че почти не намирам разлика в самата помпа, и двете ми се струват еднакви, едната само дето върви с повече шишенца =)
И даже се замислих дали да не си купя, и да не потрябва - после лесно ще я продам или подаря.

# 546
Благодаря ви момичета,поне няма да мисля и момичешки имена  #Crazy

# 547
Карамел, аз също се информирах за варицелата, предимно от интернет, но говорих и с моята АГ. Най-опасно е до 18-20 седмица, и след това в края на бременността. Ако майката е болна около момента на раждането (но не мога да цитирам дните) трябва да се отдели от детето. Предполагам, че и ти си прочела същите статии като мен, и вероятно вече го знаеш. В месеца, в който сме в момента, не би трябвало да съществува сериозен риск, но аз лично бих предпочела да не се заразявам по никое време на бременността  Simple Smile. Ако имаш съмнения дали ти си карала варицела, си направи изследване. Струва около 30-40 лв в Цибалаб, по спомен в Рамус е по-евтино, казаха че зависело от реактивите.

В моя случай се оказа, че нямам имунитет, но случая в нашата ДГ беше само един, и то в съседна група. Така че засега съм спокойна.

# 548
Относно помпата: преди раждането е най-смислено да се опитате да намерите болница, където бебето е с вас през цялото време. Ако въпреки това се случи непредвидено да не е с вас, може да уговорите помпа от приятелка или да изпратите мъжа си да купи една. Особено в големите градове има денонощни аптеки, от които може да се купи по всяко време.

Както вече няколко момичета са писали (и аз имам един доста дълъг пост по темата), в случаите когато се наложи постоянно цедене е най-добре да се ползва електрическа помпа (още по-добре двойна), която е доста скъпа инвестиция и не си заслужава "за всеки случай". Голяма част от по-бюджетните помпи нямат възможност за подбор спрямо големината на зърното, поради което рискувате да се разранят зърната, ако не пасват добре. За инцидентно цедене лесна и безплатна опция е цеденето на ръка.

Ако детето спи през първите дни, включително при престоя в болницата, е добре да се буди и да се слага на гърда, не само заради стимулацията на кърмата(която донякъде може да се компенсира с цедене), а и за да му се помогне да излезе по-бързо от това състояние и да се избегне голямото спадане на тегло, което може да се получи в този случай. Поради същата причина е добре да се буди и храни в началото, дори предварително да сте избрали да не кърмите и да е на АМ.

Нередовното слагане на гърда през първите дни може да доведе до неприятно запушване, което подозирам, че е било причината за процедурата за "отварянето на каналите", за което спомена jasmin_veni, поне според описаното. Най-добре да се профилактира и да не се стига до там  Wink

Относно кърмата при захранването - вече е въпрос на лични предпочитания. Аз лично не съм давала, защото синът ми е захранен по Захранване Водено от Бебето (ЗВБ) и никога не е ял пюрета и каши...

Разбира се, ако някой ще се чувства по-спокоен с предварително купена помпа и има сума, която не му е дотам нужна - нека си подбере нещо, което му е подходящо за бюджета. Но помпата (както и шишетата) в повечето случаи НЕ е необходимост за успешно кърмене. Личният ми опит е 1г и 8м (досега) без помпа.

# 549
  • София
Аз точно това намаление видях сутринта:
http://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=108&pid=77192
и
http://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=108&pid=68919

Само че почти не намирам разлика в самата помпа, и двете ми се струват еднакви, едната само дето върви с повече шишенца =)
И даже се замислих дали да не си купя, и да не потрябва - после лесно ще я продам или подаря.
Първата, за 48 лв , е с 3 контейнерчета за кърма, обаче те стават да се ползват и като шишета, отгоре им се завива биберон. Така че по-добре нея, доста по-изгодно е намалението.
Разбира се, ако има от кого да вземете назаем, е по-добър вариант. Всичките части се стерилизират, за няколко дни в родилното и след това ще разберете накъде духа вятърът и има ли нужда да си купувате.

Аз лично няма как да си избирам болница, защото съм си избрала лекар, а той работи в болница, в която бебетата не са при майките, та друг вариант нямам. Peace

# 550
  • Под кленовите дървета
То в кои държавни болници освен Окръжна в София бебето е при майката?

# 551
  • София
Тази промоция е примамлива, но на мен не ми вършеше никаква работа тази помпа /ръчната на Авент/.  Дадох я на приятелка и тя я скъса от ползване  bowuu  Свят голям, различни гърди  Laughing
Аз съм харесала две имена: Матеа и Явора  Heart Eyes  За Матеа на галено - Теа, но на Явора нещо не ми идва..  newsm78

# 552
В Тина Киркова

# 553
  • София
То в кои държавни болници освен Окръжна в София бебето е при майката?
В бившата Тина Киркова знам, че са при тях, но аз там не бих стъпила примерно.

# 554
  • Под кленовите дървета
а има ли някъде списък, или ние да направим за първата страничка, която не е избрала къде да ражда, да знае в кои болници бебето ще е при майката?

Общи условия

Активация на акаунт