"Иффет" Дениз Чакър, Ибрахим Челиккол и "Мерхамет" Тема 34

• 95 087
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте!
Приятен уикенд!
Привет и от мен и поздрави за всички споделили в темата! Hug
Благодаря за мненията и позициите ви!

В темата се усеща оживление, макар и на финала на сериала Милост-интересно е определено, именно и с различните мнения. Подкрепям Лиа,  yes че единомислие не ни е нужно, нужно е само уважение и допускане на всяко едно друго мнение без значение на характера и посоката му. Hug

Тия дни съм и по-заета, затова и почти не споделям за сериала. Изгледах и финала вчера, изненадана донякъде от далеч по-голямото си спокойствие. Не само защото бях подготвена за него, имах време не просто да свикна, а и да намеря причини за себе си като зрител да остана доволна от срещата си и с тази сериална сага.
Първо- защото това и такова е решението за финал на самия екип. А какво и защо ги е довело до това решение...е, това е съвсем друг въпрос.
Второ- защото финала наистина/за мен поне/ е оставен отворен, т.е. няма категоричност за това което някак по подразбиране следва като последствие от катастрофата- смъртта на Нарин и Дениз. Нещо повече, имаше зададени елементи които /поне за мен/ могат да бъдат и да послужат за опорни точки за оповержение. Тук избора е на всеки зрител, щото избора на екипа- го няма в кадър, той е само загатнат. Но как се разчита- зрителят решава за себе си.

Както с всяко неприятно усещане или случка, така и за финала на Милост е нужно време за зрителя. Било да свикне, било да забрави или просто докато намери за себе си вариант с който да "затвори" историята за себе си. За мен лично от екипа дадоха все пак възможност, ако не те, то зрителите да довършат за себе си някак историята. Дали беше редно /нормално/ и така ли трябаше да стане...и да го мисля, фактите са си факти. Crossing Arms
За себе си съм приела, че катастрофата бе само поредната драма в живота на тези две млади жени и тъй като до момента повярвах на 100% в борбеността им съм решила, че няма начин да не се преборят и буквално със смъртта. Е, няма да го видя, но не винаги надеждите и това в което вярваме се "вижда" с очите, нали? Поне не ми отнеха усещането за вяра и надежда, че тогава вече щеше да е наистина трудно, че и невъзможно.
А и изглежда на някои сериали трябва да се гледа от по-философска гл. точка. Този "бунт" за себе си го преживях /като зрител, де/ с един друг сериал, та сега може и затова да ми е по-лесно да ви философствам.  Wink

Мислих си и още нещо...че са били изненадани неприятно от налагането на спирането на сериала- да, че е било и до някъде и протест от тяхната страна- и това- да, но намирам и моменти в последните два еп. за опит от тяхна страна/ на екипа/ да реагират и по друг начин освен с безумен финал. Обаче, явно не са дали резултат.

Някак отново по подразбиране и в сериалите ни се иска да е като в приказките. Но и те не винаги са с щастливи финали.  Rolling Eyes  И веднага се сещам за пример с приказката "Дядовата ръкавичка"... Thinking
Та, навярно усещането за справедливост, за успех, за щастие трябва да се търси не в цялото, а в детайлите му. Не знам, мисля си просто... Thinking

Не знам ще има ли коментари за Милост и сега с финала му и по БТВ, ако има, ще се включвам с удоволствие към дискусии за герои и случките с тях.  hug
Ще следя темата и занапред!  Hug
Отново изказвам и моето БЛАГОДАРЯ за времето до момента в темата, за всички и за всичко!

Спокойна събота!

Снежна и студена е- да, но и бяла и красива!  

Отново въпрос на гл. точка, нали? Hug

Последна редакция: сб, 07 фев 2015, 13:54 от margita9

# 616
Лиа,аз просто цитирах интервюто Wink

# 617

Да знам, супер си направила, че си го цитирала newsm10

Я вижте, Нарин е останала жива Joy Joy Joy

Özgu Namal & Murat Boz #new

Марги Hug, чудесно си описала възприятията си Peace И в едно си права...когато не си подготвен за такъв финал и изведнъж ти се стовари  hahaha, всеки реагира различно newsm78 Едни хора го виждат отворен, с опция за продължение, други - отворен, с възможност за развитие на личната фантазия,  трети, като мен, нелогичен, четвърти - красив, дава им възможност да оформят свой красив край и т.н. И на мен логиката ми подсказва, че Сермет трябваше да бъде наказан в момент, когато се чувства най-щастлив, но Нарин и Фърат достатъчно изстрадаха, а после някак се обезличиха в епизодите Laughing Излезе, че само страданието облагородява човека, с което абсолютно не съм съгласна smile3521 Но турците си обичат този прийом и това си е Wink По тяхната логика човек живее само, докато страда newsm47, няколкото месеца на разбирателство и любов между двойките са напълно достатъчни Joy Joy Joy..и yeter Wink
Видяхме обаче, че могат да се вкарат много забавни, приятни и комични моменти, които не развалят качеството на сериала, напротив, народът заобича Сермет Laughing
За мен качеството на сериала се развали във втори сезон не от горното, а от нелогичния начин на навързване на събитията, от промяната на добрите герои в лоши и обратно..., от недовършените сюжетни линии, от това, че почувствах, как СЦ се лутат на къде да тръгнат с развитието, как да изграждат героите си по-нататък newsm78 Рейтингът на сериала падаше от серия на серия и никой не може да ме убеди, че не са знаели, че ще им спрат кранчето...затова ги виня, че не дадоха всичко от себе си Stop /въпреки че режисьорчето си е голям връзкар Mr. Green/

# 618
А нещо разбра ли се за детето на Шадие? Нали онова русо момиче (не помня как се казваше и не знам добре от къде се взе, не гледах целия сериал) стана ясно, че го отглежда и я излъга, че е нейно дете?  Thinking  А кой беше бащата на детето на Шадие? Някой от клиентите ѝ ли?

# 619

За себе си съм приела, че катастрофата бе само поредната драма в живота на тези две млади жени и тъй като до момента повярвах на 100% в борбеността им съм решила, че няма начин да не се преборят и буквално със смъртта. Е, няма да го видя, но не винаги надеждите и това в което вярваме се "вижда" с очите, нали? Поне не ми отнеха усещането за вяра и надежда, че тогава вече щеше да е наистина трудно, че и невъзможно.

и аз така мисля

# 620
Не,детето на Шадие не беше от някой от клиентите и ,защото тя забременя и роди още докато беше в Яслахан.Нз и аз от кого беше точно детето...от Зафер ли,от шивача ли?

# 621
Мерси! Аз не съм гледала началото на сериала и не можах да се ориентирам. Като мина русата с двете деца и като каза Наарин, че голямото момиче прилича на Шадие като малка, помислих, че ще се развие сюжета там, но нищо не стана.

# 622
Русото момиче се казва Мелек.
Детето на Шадие е от онзи където караше изнудваше Мехмет (нещо такова беше) и Сермет го заплаши повече да не ги докосва.
Наистина искаха да направят нещо с децата и Мелек,но знае ли човек newsm78

Да знам, супер си направила, че си го цитирала newsm10

Я вижте, Нарин е останала жива Joy Joy Joy

Хах да. Joy Joy

Özgu Namal & Murat Boz #new

Марги Hug, чудесно си описала възприятията си Peace И в едно си права...когато не си подготвен за такъв финал и изведнъж ти се стовари  hahaha, всеки реагира различно newsm78 Едни хора го виждат отворен, с опция за продължение, други - отворен, с възможност за развитие на личната фантазия,  трети, като мен, нелогичен, четвърти - красив, дава им възможност да оформят свой красив край и т.н. И на мен логиката ми подсказва, че Сермет трябваше да бъде наказан в момент, когато се чувства най-щастлив, но Нарин и Фърат достатъчно изстрадаха, а после някак се обезличиха в епизодите Laughing Излезе, че само страданието облагородява човека, с което абсолютно не съм съгласна smile3521 Но турците си обичат този прийом и това си е Wink По тяхната логика човек живее само, докато страда newsm47, няколкото месеца на разбирателство и любов между двойките са напълно достатъчни Joy Joy Joy..и yeter Wink
Видяхме обаче, че могат да се вкарат много забавни, приятни и комични моменти, които не развалят качеството на сериала, напротив, народът заобича Сермет Laughing
За мен качеството на сериала се развали във втори сезон не от горното, а от нелогичния начин на навързване на събитията, от промяната на добрите герои в лоши и обратно..., от недовършените сюжетни линии, от това, че почувствах, как СЦ се лутат на къде да тръгнат с развитието, как да изграждат героите си по-нататък newsm78 Рейтингът на сериала падаше от серия на серия и никой не може да ме убеди, че не са знаели, че ще им спрат кранчето...затова ги виня, че не дадоха всичко от себе си Stop /въпреки че режисьорчето си е голям връзкар Mr. Green/

# 623
Пина Hug, поредната недоразвита сюжетна линия с детето на Шадие Wink Аз мисля, че беше от онзи мъж, на когото се предложи заради дълговете на брат си newsm78 Тя нито със Зафер, нито с шивача е била интимна Stop

# 624
Пина Hug, поредната недоразвита сюжетна линия с детето на Шадие Wink Аз мисля, че беше от онзи мъж, на когото се предложи заради дълговете на брат си newsm78 Тя нито със Зафер, нито с шивача е била интимна Stop
Да.За него говорех.

# 625
Момичета,  Hug

Детето на Шадие беше от шефа на бандити от Яслъхан към които брат й Мехмет задлъжня на комар. Така тя "плати" борчовете на брат си. За съжаление загуби не само невиността си, а и с пое тежестта на бременност и вината за изоставеното си дете.  ooooh! Crossing Arms
А детето бе буквално продадено на семейство без деца от Мехмет и Мелек.  Mr. Green

Лично за себе си не намерих смисъл от тази линия и подробности в тази посока/ с бременността и бебето/ в образа на Шадие... Naughty
Било е навярно и това като отворена скоба за бъдещо развитие на сюжета, която не се използва, но и не се затвори адекватно, поне за мен. Mr. Green
Ако е било да се подсили трагичността на героинята/на Шадие/- излишно беше, тя си бе и така за окайване. Rolling Eyes

Лиа,  Heart Eyes
Знам и разбирам неудовлетворението на вас, онези зрители чакали седмица след седмица развитие на действието. На мен сега ми е лесно- да, но ако бях във вашето положение навярно и аз трудно бих приела финала, а и не само него, всички безумни ходове на екипа. Rage

Мисля си...добре, ако това е наказание за Сермет за престъпленията в миналото му, пак не ми се връзва, защото бе наказан от един друг престъпник- Ерол. И в този смисъл каква е стойността и смисъла на наказанието-нулева. Няма логика /за мен/ един бандит да раздава справедливост.
Това е още по-голямо безумие. Mr. Green

п.п. Лиа, Криси, дублирала съм ви в отговора за Шадие, сори!   bouquet Hug

Последна редакция: сб, 07 фев 2015, 15:47 от margita9

# 626
Няма нищо.
Много жалко за момичетата.
Толкова трудности преживяха и накрая пак не бяха щастливи.

# 627
Да.За него говорех.

Joy Joy Joy Joy писали сме едновременно tooth

# 628
Криси, Hug

И паралелно с критиката, градивна и заслужена за екипа, Mr. Green  нещо и добро като тяхно решение на финала. yes

Съдбата на Москоф...браво, първо, че сам се предаде/макар да го измъкна Нарин от случая/ и второ, че ще си излежи наказанието за престъплението. Е, само за това към Зафер, но и това е нещо.
Толкова ме ядосваше той в цялата история, а накрая му се усмихнах. Grinning
Сега се ядосвам на себе си... hahaha Joy

# 629
.......
Мисля си...добре, ако това е наказание за Сермет за престъпленията в миналото му, пак не ми се връзва, защото бе наказан от един друг престъпник- Ерол. И в този смисъл каква е стойността и смисъла на наказанието-нулева. Няма логика /за мен/ един бандит да раздава справедливост.
Това е още по-голямо безумие. Mr. Green

Мда, точно така! Peace Издигането на Сермет до пиедестал на най-добрия и симпатичен човек също ми дойде в повече, нищо, че образът му наистина стана мнОго приятен и забавен newsm78 Един луд, който до вчера решаваше проблемите си само с пистолет, изцъклен поглед, заплаха, шантаж и насилие, се превърна в ангелче....Знам, че ден след финала трудно се осмисля всичко, но аз все пак имах повече от година за това Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт