ПЪРВИ клас - 5 тема

• 60 374
  • 732
  •   1
Отговори
# 300
Morena, филмът изглежда хубав, ще му хвърля ено око.   bouquet

Пролетен дъждец, много жалко, че така се е случило преди тържеството!
И моят нещо започна да гъгне, да видим дали ще се задържи здрав до сряда, когато е нашето.

Вчера му дадох да направи малко прерисуване в Азбуката, няма никакво затруднение с това. Но пък са му трудни други задачки, които сестра му правеше с лекота.

Последна редакция: пн, 15 дек 2014, 11:03 от Анонимен

# 301
  • Sofia
Жас, приятно гледане!  Hug

Аз пък да си кажа... тиЯ  get7 се излагат много и точно по български... по празниците да нямат количества...  ooooh!  Close

Моята не спа добре, говореше... и остана сутрината с мрънкане, та... и тя а под съмнение.  Sad

# 302
  • София
Никакво съмнение няма - легна здрав, стана болен. Кашлица и хрема.
Тържествата са му следващата седмица - ще е здрав до тогава. Но мен ме тресна нервозата.
Говорих с класната, ясно е с какво да се занимава.
Сега по-важно е лекарката какво ще каже.

# 303
  • Варна
Привет и от мен! Хайде бързо да оздравяват болничките, че иде Ваканция!!!
Моята все по-малко кашля тези дни, надявам се да престане съвсем скоро. 
Деси, браво на Матей! Това си е отлично представяне за първо състезание. И браво на Русенци, че така бързо са изнесли резултатите. Нашите ще видим кога ще ги покажат, но аз вече не се вълнувам особено - очаквам около 40т, което си е златната среда, съдейки по резултатите в други градове. Другият път - по-сериозно Wink
Снищи писа домашно моето диване в 21ч. По-точно преписва, защото тетрадката ѝ свършила и си написала последните 3 изречения от диктовката на корицата. И понеже беше явно вече изморена, като се затръшка - драма. ooooh! Два пъти ѝ късах листа на новата тетрадка! Накрая стана прилично и я пуснах да спи Simple Smile И тази сутрин грейна: "О, и по Роден край имахме домашно!", та като закуси писа имената на цялата фамилия и си рисува портрет. Общо около 3 минути  Joy. Но ме е яд, че хич не мисли за тези домашни и се сеща винаги в поледния момент. Не че в неделя не я питах поне 2 пъти всичко ли си е написала... Както не веднъж съм казвала - заплесче си ни е. Heart Eyes

# 304
Morena, в Комсед с талон за 25% намаление Лего-кострукторите са по-евтини от гет7.
С няколко лв., но са по-евтини. Тъкмо ни поканиха в петък на рожден ден и преди малко сравнявах цените. Ако моят е здрав, в четвъртък ще отидем да купим от Комсед.

Бързо оздравяване на болните деца!

# 305
  • Sofia
Жас, много малко Лего намирам в сайта им, освен че не влизам в тези 25% намаление.  ooooh!
Намерих разни оферти, ще видим.  Thinking
С лудия петък и Хиполенд докарваха по-ниска цена, ама не можех тогава да го добавя Легото.  ooooh!  Не вземат пък и те да направят пак петъчна коледна промоция... хем получават много поръчки, ама...  Close
А иначе стор.бг бие по най-висока цена.  Whistling

# 306
Жас, много малко Лего намирам в сайта им, освен че не влизам в тези 25% намаление.  ooooh!

А ти някое точно определено Лего ли тръсиш? Нали знаеш, че Комсед по принцип правят 40% намаление от 5 до 10 януари, тогава най-много си заслужава. Но онлайн пазаруване не става, трябва да си отидеш на място. Даже новият им сайт не е добър, повечето неща са без снимки.

Последна редакция: пн, 15 дек 2014, 10:38 от Анонимен

# 307
  • София
  Дръжте се още малко, не остана до Ваканцията! Имам чувството, че аз я чакам с повече нетърпение.   Mr. Green
  Снощи им пуснахме "Хари Потър", последната част. Такава ни е традицията-като прочете баткото някоя книга им пускаме и филма. Обаче тази част е със субтитри.  Crazy  Голям зор беше да я гледат, Дребен се съгласи да си чете. Е, не успя.  hahaha Като са по-малки, около ред или малко повече, но с лесни думи, се справяше. Но като задърдорят героите и ония ми ти надписи летят, се провикваше: "Чететееее!"  Joy Joy Joy Та още не му стига силата за филми, но при по-детски филмчета ще става. (Да не говорим, че Хари Потър изобщо не беше за него, но той се движи с брат си винаги.)
  От миналата седмица пише с химикал и беше голяма гордост. Идва си и ми казва: " Мамо, госпожата каза, че на най-прилежните, които пишат най-красиво и не драскат, ще им даде да пишат с химикал!"И аз ми отговарям:"Хе се притеснявай, маме, нищо, че ще пишеш с моливче до 7ми клас, няма страшно." И той: "Стига, де, мамооо, на мен вече ми дадоха химикааал!"  Joy Joy Joy Joy

# 308
  • Sofia
О, не, не знаех, но тогава опредлено не пазарувам, не знаят кога да направят това намаление.  Naughty  Тъкмо сега му времето - края на седмицата от събота да речем - 20-24.12 - ще избият рибата.  Simple Smile  А не 5-10 януари - пфуу...  
То ми трябват подаръци за Коледа и Нова година (като дати, не по принцип).
Определно търся, да, нали е поръчано с номер.  Laughing

Дръжте се още малко, не остана до Ваканцията! Имам чувството, че аз я чакам с повече нетърпение.   Mr. Green
  ...
Като мен.  Mr. Green

# 309
  • Перник
Калоян се отказа от КМС  Sad Embarassed #Cussing out Отидохме, седна в стаята, след 2 минути дотича при нас в коридора - не искал да стои без нас. Отидохме в стаята. Имаше и още 1 майка, та не се срамувах сама. В момента, с който дойдоха да им раздават задачите, той отново излезе от стаята и ревна, че не искал да участва. Ни с добро, ни с лошо успяхме да го върнем вътре. Аз бях бясна, мъжът ми - по-скоро спокоен. Калоян обясни по-късно, че се притеснил. И аз съм се притеснявала хиляди пъти, но не съм се отказвала! Цял уикенд обсъждахме живота, състезанията и притесненията. Обеща, че на великденското състезание ще участва...да видим... За сегашния отказ го глобих 6 лв. - таксата  Twisted Evil

За пробиотик - препоръчвам Лактофлор.

# 310
SvetlaK, интересно ми е това с глобата. Детето ли настояваше да го запишеш на това състезание, или беше твое решение?

# 311
  • Варна
Ох, милия той  Confused На мен точно такава ми беше целта - да иде, да види, да не се притеснява, защото сега това състезание е без никаква стойност (все още), но в живота предстоят много изпити и трябва да е подготвена, за да може да дава най-доброто от себе си в критични моменти. Калоян ще се справи, сигурна съм, просто този ден не е бил неговия! Не се ядосвай - всеки голям скок изисква засилка Hug
Странно ми стана, че официално съобщението е, че таксата е 7лв. При вас е била 6, а при нас - 8. Защо са тези разминавания newsm78 Не че 1 левче е нещо,  за което си струва да се говори, но ми стана интересно.
aunt Ogg, браво на малчо! Извоювал си е химикал още преди първия срок да свърши! А и "чете филми", както казва Маша. Браво, браво! това е идея, да я пробвам и аз, че засега е гледала само Дискавъри със субтитри, а там е по-сложничко и бързо се откава. Моренка, имаш ли идея за детско филмче с лесни субтитри?

# 312
  • София
Според нашата лекарка е здрав, само хрема и кашлица, но иначе е здрав.
То при нея винаги е така. От една страна се радвам, че не дава антибиотици без истинска причина. От друга - не съм спокойна.

Ваканцията и аз я чакам с нетърпение, но ... като гледам до тогава има голяма вероятност тотално да се побъркам. Тази седмица ще трябва и почерпката за партито в училище да огранизирам. Искам вече да сме в къщи за празниците и да си мързелуваме с книжки и филми.

Четенето на субтитрите, скоро няма да може. Някой филми имат толкова много текст, че и аз трудно смогвам, а чета доста добре на глас. Мъжът ми твърдо не смогва.

SvetlaK има си притеснителни дечица. Аз доста до късно имах притеснения от контролни и представления. Дори, като студентка имах нервен стомах и преди изпит не ядях за да не стана за смях. Не му се ядосвай.

# 313
  • Sofia
Светле, да, не се ядосвай.

Dive, нямам идея за съжаление. Аз още не предлагам със суб, то тези, които съм и приготвила със суб общо взето все са за по-нататък. Някои ще изчакват книгата да прочетем първо, пък 2-3 филма ще чета аз, че са за по-скоро.

Ето филмите ни със суб.
Скрит текст:
Със субтитри
1.   Братята с лъвски сърца
2.   Дневникът на Ане Франк
3.   Дейвид Копърфилд
4.   Моето семейство и други животни
5.   Господин Тау: От утре няма да правя магии;   Паника в облаците
6.   Заемателите
7.   Черният красавец
8.   Тайната градина
9.   Магарешката кожа
10.   Мери Попинс
11.   Приключенията на Том Сойер
12.   Мили мой Мио
13.   Мадикен
14.   Ан от фермата „Грийн Гейбълс“
15.   Роня дъщерята на разбойника
16.   Джуджето Сторипакост
17.   Тримата мускетари
18.   Призраци под виенското колело
19.   Летящият Честмир
20.   Емил и детективите
21.   Маншон, Полуобувка и Мъхестата брада
22.   Гости от бъдещето
23.   Багдатският крадец
24.   Последният мохикан
25.   Без дом
26.   Където бродят дивите неща  - анимация
27.   Черният казан
28.   Чарли и шоколадовата фабрика
29.   Оливър Туист
30.   Магьосникът от Оз  1939г.
31.   Персей  1973г.
32.   Приказка за звездното момче
33.   Дивите лебеди   1987г.
34.   Тримата богатири и шаманската царица
35.   Иван царският син и сивият вълк   1 и 2 ч.
36.   Альоша Попович и тугаринският змей
37.   В пустинята и в джунглата – Стас и Нели
38.   Мис Потър
39.         Лисицата и детето  -  вече и с БГ аудио

Може би "Лисицата и детето" (има го в замундата) пробвайте, мисля че трябва да е с по-малко суб, но дали се задържат достатъчно дълго на екрана.
Аз, не мисля че четенето на субтитри преди настина да може детето е добре.  
Мое мнение, разбира се. Simple Smile

Аз пък вече съвсем сериозно се замислям за смяна на педиатъра... само заради тия тъпи извинителни бележки. Не за друго, ами за тях само трябва да ида до... далече ми е за тази цел педката и това си е.  Днес се чух с една докторка, с другата още не съм успяла, ще ги преслушам и двете и ще решаваме.  ooooh!

Последна редакция: пн, 15 дек 2014, 11:42 от Morena

# 314
  • В офиса
Оооо, четене на субтитри - висш пилотаж. Браво! Моят чете разказчета от по страница-две, но само ако го накараш насила, иначе е тотален илитерат. И му го казах вчера, след като по български донесе тест с 5.25 оценка, защото не прочел текста на едно упражнение, а там пишело 'напишете думи за проверка'. Той написал верните думи, без думи за проверка. По същия начин на домашното просто си прескочи условието и си направи каквото му изглеждаше, че трябва. И му казвам: 'Момче, ти си илитерат', а той ме гледа на кръв - е сега що ме обиждаш. Обясних му, че не е обида това по начина, по който той я разбира и какво значи думата. Не може да ползва писмена реч за сега и това е. А иначе не чете безумно бавно, чете дълги и сложни думи, разбира и смисъла, но види ли нещо написано, никога не го чете, освен ако изрично не настояваш много.

Морена, то точно това е целта на следновогодишното намаление. След като хората така, или иначе са купили подаръците преди това, се очаква продажбите на играчки в първите седмици след нова година да клонят към нула. С намалението си Комсед си избягват нулевите обороти. Доста хитро. По традиция при нас тогава се изпразва касичката на децата (защото нашата е изпразнена преди това). Само ако те искат, де.
И на моите големите подаръкът за празниците е лего - майндсторм (има ли емотикон на човече, което потрива ръце от нетърпение) (скобка в скобката, естествено не е купувано от тук при тези цени  Stop )

Светле, има и такива дни. Рано е да се правят бойци. Великденското и Кенгуруто са още по-гадни, там се чете, понякога това спъва детето повече от самото решаване на задачата. Няма за къде да бързате.

Ваканция не чакам, за мен всеки ден е ваканция в момента  Twisted Evil За Коледа и Нова година нищо не сме планирали, ще решаваме в движение според зависи.

Общи условия

Активация на акаунт