ПЪРВИ клас - 5 тема

• 60 302
  • 732
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Аз я купих вече Mr. Green
Малките се разбучаха и се качиха по стаите. То сам пък не се играе Confused

Много странно, но дъщеря ми я има с резултат от „Аз, природата и светът”, а първолакът изобщо го няма Thinking

Борис гледа всички забранени филми от много малък. Устойчив е, не го приема на сериозно.
Аз винаги правя забележки обаче, психиката не му е толкова държелива си мисля.
Една вечер влизам в стаята, той сменя канала. Влизам пак, пак същото. Излязох, изчаках, притесних се да не е намерил каналите след 800-тин Laughing Хем са заключени, но се прокрадна съмнение. Гледаше си човека някакъв хорър по HBO и хич не се притесняваше. Но пък сменява канала, защото съм му казвала, че до 12 може, до 14 само с мен, над 16 е наказан форевър Mr. Green
Всики ден броеше до Коледа, сега брои до Нова Година. Питам го - "защо броиш?" Той - " Как защо? По Коледа се случвали чудеса, но по Нова година само истински работи. Получих Play Station за Коледа, което си беше истинско чудо, сега е съвсем реално да получа 3 игри. Щото мамо, сещаш ли се......не бях много добричък"  Laughing
Каката си поръча флумастри и блокче за рисуване. Това не ми е дете! Laughing

# 556
  • В офиса
Лу, мерси за предложената игра. И на мен ми се струва, че ще се играе.
Моите пък получиха като подарък "Стани най-добрия командос". Въпреки тъпото име, играта много им допадна, играха я няколко пъти и падна голям хилеж. Добре е направена. Препоръчвам.
И се чувствам малко гузна, че след като някой беше похвалил Околосветско пътешествие, аз не написах, че аналогичната Пътешествие в България не струва. Не че не сме я играли, но добре че ни е подарък, ако бях давала пари за нея, щях да се изям.
И да питам - търся хубаво, здраво Не се сърди човече, от много твърд картон и с големи пионки. Обаче нещо не намирам.

И моите от малки гледат разни Терминатори, Властелини, тип Индиана Джоунс и прочее, и са наясно, че всичко е филм, и изобщо не се впечатляват. Виж, обаче, реалистични филми могат да им подействат много зле. Даже не говоря за болести и т.н., а само някой да каже, или направи нещо, което го засрамва, и синът ми си запушва ушите.

По принцип обичам снега, но тази зима явно още не съм се аклиматизирала, или пък съм остаряла. Не, че не излизахме, ама ми намръзнаха кокалите и после докато се стопля... Размечтах се и аз за камина и винце. А от утре не си представям сила, която да ме мръдне от топличкото...

И моят е с максимален резултат на Аз, природата... Напълно излишно "състезание", според мен, ама да се радват децата.

# 557
  • София
И днес няма да си подаваме носа навън. В момента - 17 !! (усеща се като - 21).
Моят син вчера пък 3 часа се занимава с правене на 3 Д пъзели.
Много хубаво станаха, но  направо незнам къде ще ги държа и тях. Simple Smile

И да попитам, има ли някакъв начин за определяне на звучни и беззвучни съгласни или трябва да се учат на изуст. Питането ми е по-скоро за мен, защото сина ми  успява да ги определи.

# 558
  • sf
А мен такива игри от сорта на "Монополи", "Пътешествие...." направо ме побъркват  hahaha нямам нерви. Хвърлям си там "Не се сърди човече" , че не трябва много да се мисли  hahaha
Аз пък от глупав / и мързелив/ акъл , си оставих за днес последните 2 часа работа, та ща не ща, ще позъзна по улиците  Confused
Обещах утре да ги водя в мола, да поиграят на монетките, отсега ми се реве  Rolling Eyes

# 559
  • Sofia
Тинкърбел, щерката от малка има това "Не се сърди", препоръчвам!  Grinning  И до сега ни е забавно да играем на него - озвучаваме фигурките понякога и много се смеем.  Laughing

"Не се сърди човече" Legler  

МММ, добре че писа за "Ваканция в България" и аз я бах набелязала.   bouquet
Гушкан получи Околосветското.

Силно ви препоръчвам тази игра, имаме я от-големите ни деца, страхотна е.

"Скотланд Ярд - Хвани мистър X" Ravensburger 261734

И "Лабиринт" Ravensburger 700136 разбира се.  Grinning

За филмите... и да може да гледа онези по-страшните, по-... , на подсъзнателно ниво се отразяват и това ме спира мен.

Последна редакция: вт, 30 дек 2014, 11:20 от Morena

# 560
  • Перник
И днес няма да си подаваме носа навън. В момента - 17 !! (усеща се като - 21).
Моят син вчера пък 3 часа се занимава с правене на 3 Д пъзели. ...
Много хубаво станаха, но  направо незнам къде ще ги държа и тях. Simple Smile

По посочената причина не купувам 3Д пъзели - подарявали са ни 2 - единия го бяха оставили джуджетата и мъжът ми ги псува 2 часа докато го сглабя, че нещо не съвпадаха някакви части на влака. Калоян беше потресен, че тати псува джуджетата - те били добри и само хубави неща трябвало да се казват за тях  Laughing Преди 3-4 години беше това.

На нас ни подарих играта "Хотел" за Коледа - интересна е, играхме 2 пъти с Калоян в почивните дни. Има пропуски и неясноти в упътването, но като цяло е готина. Изненадах се колко добре се справя Калоян със сметките в хиляди долари - трябва да плати 3300, той има банкнота от 5000. Питам го колко трябва да му върне банката, отговаря 1700  Shocked

Хайде, още няколко часа работа, и да идем да се готвим за посрещане на новата година  Grinning Пожелавам на всички весело посрещане, здраве и успехи през 2015-та! lovekiss

# 561
  • София
Хехе, и на мен дядо Коледа все ми носи картонени 3Д пъзели. Миналата година строих 3  дни Белия дом, а тази -карета с принцеса и 4 коня. Това са подаръци от баба и дядо, ама аз като най-търпелива накрая ги сглобявам. И след това се чудя къде да ги слагам. Занесохме ги у баба и дядо, те да си се красят като са ги поръчвали на Стареца. Simple Smile И Вики е с 50 точки от природното състезание. Ние вече изгледахме Уинкс и на 2-ри ще ходим на Падингтън. Аз инаме съм отпуска тия 2 дни, така че днес още не съм си подавала носа навън. През прозореца се вижда слънце та може и да разходим шейната за малко по-късно.

# 562
  • София
Между другото много ми похвалиха ето тази игра. За момчета на тази възраст била супер.
http://www.babayaga-store.eu/product/3166/play-land-zanimatelna- … ategia-l-132.html
Тази игра е на същия производител, като Ваканцията и вероятно с аналогични правила, съдейки от картинките.
Нашата е подарък, по моя идея да се вземе някоя подобна семейна игра. И ме е яд, защото е от баба, избирана от майка и ми е тъпо пенсионерките да си дават парите ...

Хубаво направени класически игри взехме миналата година от Лидл - дама, табла, шах, не се сърди човече, карти и разни други, с дълвени пулове, зарчета и фигурки. А струваше 15-17лв някъде. Но тази година не съм видяла да ги пускат.

Аз много обичам да играя монопол, табла, карти и др. Едвам дочаках синът ми да му се играят. И само да почне да пише, да подхващаме и Скрабъл.

Бях правила един файл с диктовките от линковете, които бяхте пуснали. Вчера го търсих, но не го намерих, явно съм го правила на работа (Последните два месеца бяха лудница и не помня кое къде е) Но намерих друг, който качих в групата. Качих и стари букварчета и правописният речник на БАН. (запазила съм го заради скрабъл Wink) Ако не забравя, като се върна в офиса след празниците ще кача и другия файл. Ако имам и още нещо, че не наистина не знам кое къде ми е, а явно и какво ми е харесвало.

# 563
  • В светлината на слънцето
Браво на всички деца за резултатите от състезанието!  Hug
У дома Скрабъл е любима игра, но той още не може да се включва. Сега обаче се сетих, че на селската къща остана една игра на думи, която е точно като за първокласници. Българска е, не мога да си спомня името, но прилича на домино и се редят думи на принципа на доминото. В малка кутийка е, а плочките с буквите са в една торбичка. Ама и обяснение направих, но като не се сещам името. Лятото я играеха с каката и той се справяше, беше му интересна. То и за възрастни е интересна. Имаме също така една Прахосница, която аз лично хич не харесвам, защото идеята е да се харчат пари за дрешки, бижута и други подобни. Но пък е перфектна за смятане. Подариха я на каката преди време и тя доста се забавляваше с нея. Монополите са хит и той също ги харесва. Моите обичат и туистър, голям смях пада. Grinning Миналата година получиха два дървени 3D пъзела - една двуетажна къща във викториански стил и една ретро кола. И моят мъж отнесе джуджетата няколко пъти, докато ги сглоби - частите на места не съвпада, на други - нещо друго. В крайна сметка се получиха. Колата бе потрошена още втората седмица, но къщата геройски издържа и в момента е чудна прахосъбирачка, обаче каката си я боядиса, насели с разни лего-човечета и лего-допълнения от рода на фонтани, количка за сладолед и т.н., и не дава да я пипна с пръст. Twisted Evil На Не се сърди играем тримата, без него - той се сърди и се самоизключва от играта още при първото връщане обратно. Mr. Green Нашето е някакво картонено, сравнително здраво, беше в кутия, комплект с разни други настолни игри. Засега се държи геройски. Grinning Имаше преди време една бесеница с реална бесилка и плочки с букви, обаче изчезна и така и не успяхме да я намерим после. Виждала съм я и е много забавна - бесилото е направо смешно, не се приема буквално. Но не я откривам. Ако някой срещне такова нещо, да казва. Peace

# 564
Здравейте, минавам на бързо, че след малко заминаваме на вила в балкана за Нова година.

Браво на всички деца за хубавите резултати на състезанието.

Три дни писахме само по БЕЛ. Г-жата им беше снимала листове от едно ново помагало, което поръчахме и след НГ ще дойде. Идните дни ще по решава задачи по МАТ. Тя се готви за игри на снега, но много духа и е адски студ, дано утре става за игри на снега.

Получиха много и желаните подаръци. Много доволна.

На всички ви пожелавам весело посрещане на Нова година.
Нека новата година е по-добра, нека сме много здрави и всяко зло остане в старата година.

# 565
  • Sofia
Весело посрещане на НГ на заминаващите нанякъде!  Hug

# 566
  • София
На нас ни подариха една игра за безопасност и пътните знаци. Още не сме я пробвали, защото игралното поле е огромно, мога да го разпъна само на масата за хранене, а тя в момента е наполовина заета от един стерео-пъзел, който ме тормози вече четвърти ден. Но Безопасността изглежда интересна, има и колички в комплекта. Ще тестваме тия дни и ще споделя впечатления после.

# 567
  • Перник
На нас ни подариха една игра за безопасност и пътните знаци. Още не сме я пробвали, защото игралното поле е огромно, мога да го разпъна само на масата за хранене, а тя в момента е наполовина заета от един стерео-пъзел, който ме тормози вече четвърти ден. Но Безопасността изглежда интересна, има и колички в комплекта. Ще тестваме тия дни и ще споделя впечатления после.

О, и ние имаме някаква подобна игра - бях я забравила. Като я получихме играхме и Калоян не я хареса особено, но беше и по-малък...трябва да го пробвам пак. Харесва обаче една за оцеляване.

# 568
Нашият младеж също получи "Околосветското..."2 и много играе на нея, но тя е безкрайна просто...И по шах се е зарибил от месец насам и вече се справя доста добре, та и един нов такъв получи...
Ние "Не се сърди човече" го играем в този вариант от доста време насам...
Скрит текст:

А, сега да ви пожелая от сърце весело посрещане на новата година и всички неразбории и проблеми да си останат в старата...

Ще се "видим" през 2015...Wink

# 569
Не се сърди човече имаме на Славена - голямо с твърд картон от четири части и се сглобява, като пъзел. Модел ХХЛ. Мисля, че точно такова търсите. Ник получи Околосветското и много я хареса. Но още не съм разбрала, за какво се дават червени жетони. И тази за България получи, ама не и е дошъл реда. Аз за РД съм харесала Скрабъла.
Тинкърбел сподели за вашето лего, чакам отзиви с нетърпение.

Общи условия

Активация на акаунт