ПЪРВИ клас - 5 тема

• 60 266
  • 732
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Морена, това помагало ми е много познато. Имам чувството, че съм учила навремето по него.
Няма как да не е - всички сме учили по него - едно поне десетина набора...  Laughing Тогава не се сменяха учебниците всяка година.

Морена, признавам те - аз си пазя единствено един учебник по физика за 8 клас - хем съм от прибраните - но интерференцията и дифракцията ми скъсиха живота  Mr. Green

# 691
Е , той поне да беше хубавец този Неймар... Grinning
Понеже и у нас футболни маниаци и тримата мъже , като беше малък баткото , когато баща му правеше някаква забележка или му се караше , той идваше при мен и ми предлагаше да се разведа. И аз му викам какво ще правя сама , а той-ще се ожениш за Бербатов Laughing.

# 692
  • Sofia
Узи, чак пък толкоз... не е лично мой, а съм го купувала антикварен преди 2-3 години някъде.  Grinning  
Що аникварна литература съм купила...

А Гушкан вчера започна тази книжка и много ѝ харесва!  Grinning

Последна редакция: ср, 07 яну 2015, 14:44 от Morena

# 693
И ви предлагам страничките по темата от моя учебник. Смятам, че прекрасно онагледяват и обясняват.

На тези 2 снимки и обяснението е с клечки, като в клиповете, които пуснах. Simple Smile

Пролетен дъждец, за айпада има много хубави игри, например Splash Math:
https://itunes.apple.com/us/app/2nd-grade-splash-math-worksheets/id463471155?mt=8

Последна редакция: чт, 08 яну 2015, 08:14 от Анонимен

# 694
  • Sofia
Така е, Жас, ама на мен на инглиш не ми върши работа, та и за други като мен...   Simple Smile

# 695
Като каза английски, се сетих, че може и на руски да има, руснаците са много добре с математиката. Ще се поразтърся да видя, засега мога да препоръчам този сайт, с който се занимаваме от миналата година с малкия и вече е минал почти всичко: https://iqsha.ru

Това са упражненията за 1 клас: https://iqsha.ru/uprazhneniya/7-let/

# 696
Това намерих на БГ. http://ucha.se/watch/3729/chislata-ot-11-do-20-chast-1-desetitsa#
Изисква регистрация, за да се изгледа целия урок.

Morena в нашия учебник е обяснено като показаното от втората снимка, но с балони.

Жаси мерси за първите линкчета, макар и на Ан. ще и ги пусна и ще обяснявам по картинките.

Dive и твоя метод ми хареса с кръгчетата и семките.

През уикенда ще обърна внимание на тези неща.

П.С. Сега си активирах акаунта в уча.се, но се оказа че е платено. И те са се изтарикати ли. Преди не беше платено.

Последна редакция: ср, 07 яну 2015, 16:49 от mimka_8

# 697
Здравейте и честита Нова година от мен! Много здраве, щастие и успехи на първолаците и техните родители!  Hug
Ние бяхме на гости по празниците и нямах време да влизам изобщо. От три дни сме си в къщи, но чак днес успях да ви прочета и да се включа. Simple Smile
През ваканцията - от 24-ти до 2-ри всеки ден правихме диктовки, решавахме задачи от един сборник и по два листа от книжката "Приказна зимна ваканция" (мисля, че Морена я е показала, по-напред). Домашното си го написа още на 23-ти.  Rolling Eyes
За първия учебен ден от Новата година - стана малко трудно, но имаше желание да отиде на училище. Прибирайки се на обяд - се оказа, че госпожата не е доволна от целия клас (някакви упражнения са правили по БЕЛ) и на всички сложила оценка "Лошо!" (после се консултирах и с други родители - така е). Освен това била казала - за домашно през ваканцията да правят диктовки, а моя синковец не ми е казал, защото аз и без друго съм го била предупредила, че всеки ден ще правим диктовка.  ooooh! И госпожата искала да види диктовките - а нашите - целите одраскани и червени - ние сме си ги правили за в къщи, не за показване. Ужас!  Crazy Днес вече забелязвам, че е влязъл в ритъм и всичко е по старому. След малко заминават с баща си на танци. Simple Smile
За съжаление на басейна имаше някаква повреда на 22-ри и от тогава не работи. Утре ще звънна да проверя дали са го оправили, но едва ли - днес други родители коментираха, че все още не е бил оправен. Нас студ и мраз не ни притеснява - да е здрав, добре изсушен и облечен - ходи на басейн.  Peace
И да не забравя - честит празник на всички именици!   bouquet

Последна редакция: ср, 07 яну 2015, 17:54 от desi_yakova

# 698
  • В светлината на слънцето
Честит имен ден на всички именици! Да са живи и здрави!  Hug
Светле, да ти е честито момчето, много късмет и успехи да има! Hug

Нашите отдавна взеха десетиците. Първо му беше трудно, но баба му (бивш начален учител) му обясни и схвана идеята.
Донси, това с излизането навън в силно разсъблечен вид, ако знаеш колко ми е познато. Crazy
Моят никога през живота си не е носил чорапогащник. До училището (а преди градината) винаги се ходи пеша, в снега - с апрески или по-яки зимни обувки, къси чорапи, дънки или друг сравнително лек панталон на голо, босите крака почти винаги се виждат. Отказва категорично пуловер, слага го в редки случаи, колкото да е "от мен да мине". Иначе ходи с памучен блузон или сиутчър, върху потник и обикновено зимно яке отгоре. Само ръкавиците са яки, тип скиорски, че като излизат навън (а тях ги изкарват всеки ден), другите ги мокри много бързо. Да чукна на дърво, досега в детската градина няма нито един болничен ден (само той и още едно друго дете), в училището - също. При каката положението е същото. С дрехите е даже още по-зле - в големия студ сега ходи по тънък клин до училището, а якето й не е дълго. Шапката е по-скоро за украса, отколкото да топли. Кога ли и мен ще ме привикат социалните... Mr. Green

Момичета, днес гледах "Седмият син" на кино. Да не се лъжете да водите децата. Трейлърът, който върви по телевизиите в момента, е много ефектен и зарибяващ. Но филмът не е за тази възраст. Има доста стряскащи сцени. По-скоро става за тийнове. Вкъщи падна голямо врънкане да ги взема, добре че им отказах. Thinking

# 699
  • София
Не ги знам къде са тези ливади, сигурно няма да ми е приятно да ходя до там, обаче си заслужава, искам да се научи да играе шах

До мол България на бул.България. Има и хипермаркет на Комсед, точно зад него в блоковете е школата по шах.

Благодаря! Къде има молове не знам, ама поне бул. Б-я имам известна представа къде ходи - ако е към околовръстното, а не към центъра, ми е добре. Случайно да имаш някой линк или име на школата, да разгледам и да потърся телефон - и МНОГО ти благодаря за информацията, никога не бих го разбрала, ако не беше форума, БЛАГОДАРЯ!

# 700
  • Sofia
katiABV, това е въпросният мол, а и кв. Манастирски ливади.

И да ви кажа, че щерката одеве приключи книжката "Зимното вълче". Беше се срастнала с нея, носеше я където и да мръденеше из къщата.  Явно много ѝ хареса, препоръчвам!  Grinning
Беше се засилила да продължи със следващата, ама се сети филм да гледа ("Малкият храбър тостер").  Grinning

Последна редакция: ср, 07 яну 2015, 20:27 от Morena

# 701
  • София
... също така имаме и линийките на Кюизинер,

Туй пък какво е?

ПС
По въпроса за бройните системи - обяснявала съм му идеята за десетичната система и защ
о след 9 се "превъртат" и кое са е3диници, кое - десетици, стотици и т.н., май ги разбира - макар от време на време да забравя в коя колона следва да пише отговора - но не съм напълно убедена и понеже му обясних и двоичната система по същото време - уж да му помогна да разбере десетичната - категорична съм, че от бинарната нищичко не разбра.

Последна редакция: ср, 07 яну 2015, 20:31 от katiABV

# 702
  • София
И ви предлагам страничките по темата от моя учебник. Смятам, че прекрасно онагледяват и обясняват.   И за Дециметър също.  Grinning

Тези странички ми изглеждат адски познато - като стил - и... някак с умиление ги разгледах - от коя година учебник са?

# 703
http://www.kidssports.bg/детски-образователен-и-парти-център-звезди-e290c48.html - за шаха

а линийките са това: http://www.cuisenaire.co.uk

"Cuisenaire rods were devised in the 1920s by the wife of Georges Cuisenaire, a Belgian educator. Similar to how written musical notes make music visible, Cuisenaire rods were designed to make mathematics visible by using wood rods of varying lengths and color."

А моя син каза, че днес са учили в училище събиране с преминаване и точно с клечки са им показвали. На табло с джобчета.

# 704
  • Sofia
Та демек, цветните клечки, които в следващите дни се очаква да получа, тъкмо ще влязат в употреба. Grinning

katiABV, учебника показах по-горе, издаден е 1986г.

Общи условия

Активация на акаунт