iHerb.com - най-добрият сайт за хранителни добавки и козметика - 62-та тема

• 50 696
  • 734
  •   1
Отговори
# 375
denis., аз още в началото избрах пощите като начин за доставка, но сега като ми обърна внимание забелязах, че вече не са маркирани, а ми позволява да избера между DHL и UPS.  Толкова съм разсеяна.  ooooh! А защо при изпращане на поръчките задължително трябва да е изписана истинската й стойност?  newsm78

# 376
Този вит. Д на Кънтри Лайф е изключително нискодозиран - това са 400 единици на капсула. Дори на едно бебе ще му предпишат по-висока доза. За възрастен човек, особено ако има здравословни проблеми, примерно остеопороза, му трябват дози от порядъка на 5000 - 10 000 единици на ден до достигане на достатъчно високо ниво на вит. Д в кръвта - 50 нг/дл е добра стойност например, макар че и 40 нг/дл не би било зле. Обикновеният български вигантол ще свърши работа за вит. Д, но трябва изключително много да се внимава за дозирането, защото шишенцето отначало капе повече, после започва да капе по-малко и ако не се гледа големината на мазното петно (когато се капе във вода), има голяма опасност несъзнателно да намалите чувствително дозата. И освен това е важно вит. Д да се приема с храна (иначе може да се капне във вода).

# 377
  • Пловдив
denis., аз още в началото избрах пощите като начин за доставка, но сега като ми обърна внимание забелязах, че вече не са маркирани, а ми позволява да избера между DHL и UPS.  Толкова съм разсеяна.  ooooh! А защо при изпращане на поръчките задължително трябва да е изписана истинската й стойност?  newsm78

От сайта винаги изписват реалната стойност на продуктите /без доставката и без 5 или 10 долара от използван код за първа поръчка/. Аз лично избягвам пратките за митница в Пловдив, откакто смениха мястото на митническия пощенски клон - неудобно е и правеха доста проблеми /начисляваха ДДС върху сумата на продуктите без отстъпките и върху транспортните разходи+3,50 лв. пощенска такса/ Crazy

Код за отстъпка при първа поръчка VIM502

# 378
В София начисляват ДДС върху крайната сума по фактурата - това включва цената на доставката, разбира се. Спомням си, че четох в наредбата, че точно така се изчислява - върху пълната сума. Просто такива са ни законите, а те са всъщност еднакви на ниво ЕС.

# 379
  • Пловдив
В Пловдив проблемът беше, че начисляваха върху пълната сума и на продуктите, преди отстъпката /напр. ако сте поръчали нещо, чиято намалена цена е 1 долар, а сумата, от която е намалено е 9 долара, начисляват върху 9-те долара или признават до 25 % отстъпка от тази сума и пак начислянат/. Затова ги избягвах - въобще не ги вълнуваше фактурата като крайна стойност /и не говоря за rewards - върху тях и преди си начисляваха/ Peace

# 380
  • София
Здравейте, моля да ме извините, че така се включвам неподготвена в темата, но майка ми ми спомена за едни добавки, които пие и се сетих, че мога да й ги поръчам онлайн. Намерих ги в iherb, но понеже не съм пускала до сега поръчка от там, споделете моля често ли се случва да не се получат поръчки с International Airmail, понеже пише, че са непроследими и няма връщане на сумата? Извинявам се, ако е обсъждано преди, но нямам време да прочета в момента   bouquet

# 381
Здравейте, моля да ме извините, че така се включвам неподготвена в темата, но майка ми ми спомена за едни добавки, които пие и се сетих, че мога да й ги поръчам онлайн. Намерих ги в iherb, но понеже не съм пускала до сега поръчка от там, споделете моля често ли се случва да не се получат поръчки с International Airmail, понеже пише, че са непроследими и няма връщане на сумата? Извинявам се, ако е обсъждано преди, но нямам време да прочета в момента   bouquet

изключително рядко се случва!  Peace

Код за отстъпка 5 или 10 $ при първа поръчка на iherb.com - SDB331

# 382
  • София
Поръчвам от няколко години и нямам неполучена пратка
Пускай смело - сайта е много коректен

iHerb®  Код  при  Първа поръчка:      YUL919

# 383
  • Пловдив

И аз да потвърдя, че изключително рядко изчезват пратки, като в повечето случаи май проблемът е в местните пощи Peace Ако Вашият пощенски клон досега е бил коректен с други пратки, вероятността да имате проблем клони към нула Peace

# 384
Lara1, съвсем ме разубеди. Надявах се да имам късмет и да нямам проблеми с митницата. Значи ако съм разбрала правилно,  за да не отиде на митницата, пратката трябва да е до 19 $, но тогава доставката е 8 $, така ли? Извинете глупавите ми въпроси, но ми е много странна политиката на сайта, която вместо да поощрява поръчките, ги утежнява, поне според мен. 

# 385
Не мисля, че ако поръчката ти е точно $20 или $20 и някой цент ще иде на митница.  Peace

Пробвай, все пак има и известна доза риск, но какво пък Wink

От сайта си поощряват поръчките, но най-вече тези за по-големи суми.

Може ли някой да каже какво представляват тези дозички, които сега са на промоция: http://www.iherb.com/Mamma-Chia-Organic-Chia-Squeeze-Vitality-Sn … z-99-g-Each/58089

Код за отстъпка $5 /$10 при първа поръчка в iherb.com - LQQ746

Последна редакция: нд, 04 яну 2015, 13:09 от @steraki

# 386
Lara1, съвсем ме разубеди. Надявах се да имам късмет и да нямам проблеми с митницата. Значи ако съм разбрала правилно,  за да не отиде на митницата, пратката трябва да е до 19 $, но тогава доставката е 8 $, така ли? Извинете глупавите ми въпроси, но ми е много странна политиката на сайта, която вместо да поощрява поръчките, ги утежнява, поне според мен.  

според българските закони, за да не отиде на митница, пратката трябва да е под 30 лв. по днешния курс на долара това е 18.50 долара (в София често пратки на доста по-голяма стойност не отиват на митница, а директно в пощата)

доставката при такава стойност на продуктите ще е 4.45 долара като трябва и на тегло да са до 454 грама

Код за отстъпка 5 или 10 $ при първа поръчка на iherb.com - SDB331

# 387
Да, наистина от около година и половина пратките на всякаква стойност идват в пощата. Embarassed Естествено, хубаво е, че си спестяваме ДДС и таксата за по-скъпите пратки, но не може да се разчита винаги да бъде така... Според мен причината беше предишното правителство - просто не се е следяло толкова за спазването на този закон. Сега при новото правителство може би още не са се усетили да затегнат контрола, не знам, но очаквам всеки момент да започне да се спазва "буквата на закона".

# 388
  • Пловдив
Lara1, съвсем ме разубеди. Надявах се да имам късмет и да нямам проблеми с митницата. Значи ако съм разбрала правилно,  за да не отиде на митницата, пратката трябва да е до 19 $, но тогава доставката е 8 $, така ли? Извинете глупавите ми въпроси, но ми е много странна политиката на сайта, която вместо да поощрява поръчките, ги утежнява, поне според мен. 
Не съм искала да те разубеждавам, но ако могат да се спестят излишни главоболия, по-добре да се направи...До 21-22 $ /аз умишлено не рискувам с повече/ си идват в пощата Peace И доставката ще е 2,22 или 4,45, според теглото Peace Възможно е напоследък наистина и с по-високи суми да идват в пощата, но аз не съм го пробвала за Пловдив. Досега всичко над 21-22 долара ми е идвало в митница и не ми се рискува. Ако има някой от Пловдив с по-висока сума в поща, нека сподели Hug

# 389
На мен последните ми 2-3 пратки за над 40$ ми идват в пощата ( за Пловдив )  Peace , но допреди няколко месеца си отиваха на митница и се плащаше наистина описаното :

В Пловдив проблемът беше, че начисляваха върху пълната сума и на продуктите, преди отстъпката /напр. ако сте поръчали нещо, чиято намалена цена е 1 долар, а сумата, от която е намалено е 9 долара, начисляват върху 9-те долара или признават до 25 % отстъпка от тази сума и пак начислянат/.

Общи условия

Активация на акаунт