Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 2

• 108 287
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Големите количества вит. А не са безвредни....
http://lechenie.bg/vnimanie-retinol-kakvi-sa-strabichnite-efekti … kata-s-vitamin-a/

# 631
  • Бургас
Лунна пътека, благодаря за изчерпателния отговор.
Аз се спрях на пилинг с 40% млечна киселина, дано да има резултат. Междувременно ползвам Glyco-A 12%, на ISISPHARMA, през вечер и за сега съм доволна, по-силен е от всички ползвани до сега с подобно действие, включително и Sleep And Peel на Filorga. А този Акнедерм и той ли се ползва против бръчки?
По отношение на кремовете с ретинол, пробвах LIFTACTIV ADVANCED FILLER на Виши, но ми беше много силен за кожата на деколтето, там се зачервявах силно и то за дни. На лицето ми се отрази добре, но нямаше уау ефект, общо взето.

# 632
  • SF
eau, приятелката ми, 21 г., живее в Щатите, в Бостън, и откакто е там, я е нападнало акне. Не знае какво да си купи от там. Не сме сигурни и в България, какво би купила. Третирането на такъв проблем обикновено е проба-грешка, до намирането на продукта, който действа.
Можеш ли да ме посъветваш нещо?

# 633
Esmee, за акне е много ефективен бензоил пероксида. Спасявал ме е два пъти преди години. В Щатите има много продукти с него. За съжалени в Бг вече не се продава. Агресивен е, подобно на ретин А изсушава и излющва кожата.
http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_ss_c_0_5?url=search-alias%3Dap … benzo%2Caps%2C297

# 634
eau, а какви положителни ефекти виждаш от третиноина?

може би някакво подобрение на тена и текстурата на кожата - става мекичка , гладка ,
слагам го и ок.очите - никакво подобрение не видях ,
твърдят , че след 6 месечна употреба се увеличавало производството на колаген , доказано било ( не знам как ) ,
единственото , което действало на молекулярно ниво  на кожата са ретиноидите - 
ретиноидите действали на клетката ( и това не знам как са го доказали )

впрочем ретинолът в кожата се превръща в третиноин ( т.е. рет. к-на ) само , че доста по-слаб , което е добре за хора , на които директният трениноин им идва силен
амер. лекари казват , че ако се използва от 20-те годинина човек няма да спре остаряването , но кожата ще изглежда по-млада с няколко години ( 5-10 ) ...

определено от пилингите съм по-доволна обаче ,  действат по-дълбоко някак си ....

eau, приятелката ми, 21 г., живее в Щатите, в Бостън, и откакто е там, я е нападнало акне.

за акне не съм много запозната - знам , че използват Ретин-А  или Ренова , при по-силно акне- Тазорак/ Tazorac,  което е пак ретиноид

# 635
Хм, това с използването на третиноин от 20г възраст ми мирише на печалбарство. Може би е добра идея да се използват източници на витА като маслото от семена на шипка например....
И друго ми е странно. Как може прости домашни маски да имат ефект от няколко ползвания, а такъв агресивен, "голямата работа" продукт да започва да действа след 6мес  Rolling Eyes

# 636
Хм, това с използването на третиноин от 20г възраст ми мирише на печалбарство. Може би е добра идея да се използват източници на витА като маслото от семена на шипка например....
Това т.нареченото шипково масло ли е? Отдавна искам да купя, какъв е ефекта, видях го е Зоя.бг.от къде купувате?

# 637
Използвам шипково масло от 5-6 месеца вместо нощен крем и съм страшно доволна.Усещам кожата си като кадифе, хидратирана, свежа.

# 638
Използвам шипково масло от 5-6 месеца вместо нощен крем и съм страшно доволна.Усещам кожата си като кадифе, хидратирана, свежа.
А от къде го купуваш и от други чувам, че са доволни!

# 639
# 640
Елария, на коя марка си се спряла за 40% млечна киселина? За домашен пилинг ли или в салон ще си правиш? Аз съм чела хубави отзиви за млечната киселина, но повече от 10% не съм намирала, за да си купя... Rolling Eyes

# 641
# 642
  • Пловдив
  Аз два месеца ползвах шипково масло без никакъв ефект.

# 643
Ще кажа след извесно време как е?

# 644
Не знам дали само шипковото масло оказва благотворно влияние на кожата ми, защото горе-долу по същото време започнах да използвам през деня козметика на Дарфен.
Предполагам знаете, че шипковото масло се нанася на влажна кожа и само вечер, защото е светлочувствително.

Общи условия

Активация на акаунт