ДОМАШНА КОЗМЕТИКА-Какви маски, кремчета и мехлемчета си правите сами?

• 47 200
  • 265
  •   1
Отговори
# 135
Айде и аз да се включа за чаеното дърво.  Simple SmileПолзвам го най- вече за херпеси, дезинфекция на вана, мивка, тоалетна; капвам в пералнята -когато бельото е силно замърсено.
При простуда правя горещи вани на краката с морска сол и инхалации - 1-2 капки са достатъчни.
За маски срещу въшки още не ми се е налагало, но съм чела, че е ефикасно.

# 136
Днес си направих маската с белтъка и останах много доволна!  Grinning А преди малко си забърках крем от масло от ший, какаово масло и такова от кайсиеви ядки. Оставих го да стяга в хладилника, но преди това се мацнах по проблемните зони.  Party

# 137
Масло от Ший използвам за около очите вече повече от 10 години сутрин и вечер. Пробвах доста кремове и скъпи и евтини и така и не открих моя, т.е това което не ме кара да приличам на препила снощи. Единствено това масло ми действа добре. Чувала съм че при редовна употреба маслата губели ефективността си, но аз не забелязвам разлика.

# 138
Нещо интересно, което открих и мисля да овладея   Grinning
Танака лимфен масаж:
https://www.youtube.com/watch?v=V4ANcs7oh9s

И още нещо интресно - масаж с китайска лъжица Grinning за стягане на лицето:
https://www.youtube.com/watch?v=dBd1gQeMkC0
Много лесно изглежда! Ако се окаже и ефикасно ...  Hug

Последна редакция: чт, 29 яну 2015, 09:18 от simpatikonia

# 139
  • Пловдив
Аз знам, че масажите особено на лицето трябва да се правят от професионалист, който е наясно как трябва да ги направи, защото коажата на лицето е една от най-нежните и при неправилно натискане мускулите вместо да се стегнат може да се отпуснат още повече, въпреки масажа

# 140
Аз знам, че масажите особено на лицето трябва да се правят от професионалист, който е наясно как трябва да ги направи, защото коажата на лицето е една от най-нежните и при неправилно натискане мускулите вместо да се стегнат може да се отпуснат още повече, въпреки масажа
да! абсолютно Peace
аз съм си правила само при професионалист, най- любимият ми е императорския масаж за лице и деколте. Щом си дойда в Бг, си записвам час.

# 141
Съгласна съм, че е от значение как се пипа лицето Peace
Масажните движения трябва да са леки,  да не разтягат грубо кожата и да са в правилна посока.

Имам известни познания в областта на анатомията, затова не мога да се съглася, че мускулите могат от едното натискане, пък било то и неправилно, да се отпуснат. Мускулите се отпускат от липса на движение, а тъканите над тях - от същото плюс липса на влага и други елементи, а най-вече от напредване на възрастта.

Масажът според мен повиява повече тъканите, които са над мускулите. Ако искаме да тонизираме самите мускули, а чрез тях и тъканите, трябва да включим и гимнастика на лицето.

Това разбира се е само мое мнение, при това непрофесионално.
Не бих искала да провокирам спорове с него - просто споделям Hug

Скрит текст:
За сравнение - неправилната техника за миене на зъбите също може да доведе до сериозни проблеми (изтъркване на емайла, проблеми с венците и др.) , но това не значи, че само професионалист трябва да ни мие зъбите Grinning. Просто се научаваме да го правим старателно и по правилния начин всеки ден. Е, налага се да отидем веднъж годишно (поне) за професионално почистване при дентален лекар. Той извършва това, което ние не можем и ползва техника, с която ние не разполагаме.

# 142
  • Пловдив
Всеки сам решава как да действа, а й все пак това си е неговото лице  Simple Smile. Аз исках просто да споделя, тъй като съм виждала ефекта от непревилен масаж на лице, затова лично аз се задоволявам с почистване и хидратиране, пък ако се сбърча, сбърча  Laughing

# 143
При всички случаи ще се сбърчим, *Padme* , няма как да избягаме от това, каквото и да правим Grinning.

Аз лично ще пробвам този масаж - примерно месец,  после ще докладвам Peace.

# 144
Аз си правя маслен масаж след като гледах този клип http://www.lisaeldridge.com/video/26559/my-facial-massage-routine/ Прилагам повечето от показаните методи и кожата на лицето ми се чувства повече от прекрасно  Simple Smile Правя го няколко пъти седмично вечер преди лягане и кожата е свежа, подхранена и сияйна на сутринта. Споделям мнението на авторката,че е добре да се осланяме на собствените си усещания и инстинкти при докосването с пръсти.

# 145
Freya, благодаря за видеото, което си споделила Hug.

Малко по-сложен ми се вижда този масаж, но мисля, че е напълно възможно постепенно да се овладеят и усъвършенстват движенията. Въпрос на желание и практика Grinning. Във всеки случай жената на видеото го прави съвършено.

Направи ми впечатление, че за около очите използва някакво приспособление. В масажа с китайската лъжица също се използва това движение за около очите.

Freya, ти какво масло за лице ползваш?
Моята кожа е мазна с трайно разширени пори. Засега съм се спряла на масло от гроздови семки, което ми се струва най-подходящо за този ми проблем.

# 146
Днес си направих маската с белтъка и останах много доволна!  Grinning А преди малко си забърках крем от масло от ший, какаово масло и такова от кайсиеви ядки. Оставих го да стяга в хладилника, но преди това се мацнах по проблемните зони.  Party
От къде намираш какаово масло? Не мога да си намеря, навсякъде ми казват, че не зареждат.

# 147
От къде намираш какаово масло? Не мога да си намеря, навсякъде ми казват, че не зареждат.
Купих си го от "Елитис", Велико Търново. Производство е на Rivana.
Ето линк http://www.rivana.eu/shop/index.php?route=product/product&product_id=131
Може да поръчаш и от сайта им /не съм използвала услугата/ - http://www.rivana.eu/shop/index.php?route=product/category&path=70

# 148
Мерси. То при мен няма Елитис, затова не съм виждала. В Лили и ДМ няма.

# 149
В аптеките също има какаово масло,на калъпи е и ти "режат" на грамаж - 100гр,200гр...колкото искаш .
За черните точки отдавна ползвам маската с желатин http://www.youtube.com/watch?v=-bjOB4zS0uE

Общи условия

Активация на акаунт