Кои от задължителните ваксини са най-опасни?

• 59 227
  • 120
  •   1
Отговори
# 60
Извинявам се ако има тема по въпроса ми,но не намирам....знам ,че трябва да са здрави децата при ваксиниране,но колко дена след това могат да посещават ДГ? С оглед евентуално заразяване и усложнение от ваксината?
Не мисля, че е необходимо детето да остава вкъщи след ваксина. Номерът е организмът да е във форма при поставянето й, поне така мисля аз. Освен това явно не става дума за кърмаче, а за дете в предучилищна възраст, ваксинирано многократно. Ако на следващия ден евентуалната температура и болката са минали и няма други проблеми, няма проблем детето да отиде на градина.

# 61
Много се притеснявах преди слагането на всяка една ваксина, хич не ги харесвам, но не посмях да ги откажа. Ако ги бях отказала и се беше случило нещо, нямаше да си го простя. Слагахме ги както са по календар. Най - болезнен е синфлорикса, от педиатъра знам, че убоденото място е болезнено няколко дни. Страхувах се и от МПР, понеже е жива ваксина и може да получи Т или обрив в рамките на 14 дни. Слава богу, поставихме всичките ваксини без нито една да е дала реакция. За МПР лошото е, че ако я откажа, без тази ваксина няма да я приемат в детска градина. Също така преди да я бием въведох яйчния белтък, за да се уверим, че няма алергия към него.
Въпреки, че със свършването на ваксините, отминаха и притесненията ми, продължавам да не ги харесвам. Никой не може да ме убеди, че са безвредни, дори и да не са дали реакция на момента или в следващите няколко месеца.
Давали са ми примери от сорта как едно време са се раждали по 10 деца в семейство и са оживявали поливината и благодарение на ваксините сега това не е така, но от друга страна пък сега има над 250000 двойки, които имат репродуктивни проблеми, дали пък донякъде това не е вследствие от тези ваксинации...не знам.
Поствихме задължителните, за други...дума да не става.

Напълно основателно се притесняваш - никоя от ваксините не е добра и всяка от тях понижава имунния статус като цяло спрямо всякакви по- нататъчни заболявания, всяка от тях може да измени ДНК и да допринесе за повишена заболеваемост от автоимунни заболявания и да намали репродукивността защото оригиналното човешко творение се изменя и начинът да се предотврати този процес е именно намаляване на репродуктивните способности, един вид - защитен механизъм.

Болестите, от които уж предпазват ваксините си съществуват, но в една много по- опасна форма, нетипично протичаща, примерно менингитите.
Много от детските болести създават имунитет спрямо ракови заболявания в по- късна възраст и т.н. и т.н.

Ваксинирането е една добре организирана престъпност, навлякла маската на загриженост за здравето...
Едно време децата са умирали масово не защото са нямали ваксини, а защото като цяло хигиенните условия не са били добри и защото са били недохранени.
А сега какво се случва?
Може и да не умират така масово, но като цяло качеството на живот е изключително влошено - дегенеративни болести, характерни преди за хора над 70 години, са се смъкнали в училищна възраст...
Всеки разумен човек да си направи изводите сам!
Много може да се прочете по въпроса за вредите от ваксините.
Жалко, че си ваксинирала децата си, но дано всичко да е наред и на по- късен етап!

# 62
Стига стия безумни коментари като на sila7! Въпросът не е съвсем точно формулиран. Ваксините са именно, за да се избегнат по-големи опасности. Те не са "опасни". Даже напротив. Просто детето трябва да е здраво.

# 63
  • SA
Е, направо е смешно да се твьрди, че ваксините нямат странични ефекти.
Всьщност действително в някои случаи те могат да бьдат опасни, макар и да са редки тези инциденти.
По принцип, когато се правят статистики за ефикасност на ваксините, се има предвид общото здраве на популацията, а не индивидуалното такова. В този смисьл наистина техните ползи надвишават вредните им ефекти.
Но ако твоето дете примерно получи енцефалит след ваксинация, едва ли ще те грее много това, че десетки хиляди други са се предпазили от някое сравнително тежко заболяване.
Трябва да се проумее, че ваксинациите не са насочени кьм подобряване на здравето на отделния индивид, а кьм подобряване на здравето на цялата популация.
Така че напьлно оправдавам хората, които гледат критично на ваксините, опитвайки се да намалят вредните фактори за собствените си деца.

# 64
Аз съм привърженик на ваксините, но смятам че това че някои ги отказват е полезно за човечеството. Това си е закона на Дарвин в действие - гена на малоумието трябва да изчезва от генома.
Единствения проблем е, че като се повиши заболеваемостта за определен период ще се повишават разходите за здравеопазване а от там и вноските и данъците, които нямаме право да протестираме - за разлика от правото за ваксините.

# 65
за съжаление, от ваксините няма и никога не е имало никаква полза, това е просто грубо вмешателство в гените на организма, което води винаги до увреждания - рано или късно, видими и не толкова ясно свързвани с ваксинацията.

не се заблуждавайте и самоуспокоявайте!

# 66
Чудех се защо родителите ми са увредени, познатите са ми увредени, аз съм увредена....пък то било от ваксините! Ама съм и патка увредена - направих всички ваксини на детето  ooooh! Ще сложа край на увредения си живот!

# 67
шегуваш се ти, ама дегенеративните и  автоимунни заболявания се прявяват все по -рано...
качеството на живот на мног хора би било различно, ако ги нямаше ваксините.

# 68
Не съм живяла в епоха без ваксини, но там май проблемите не са били дегенеративните и  автоимунни заболявания.....

# 69
ами, да, не са били.
ако и условията на живот и хигиената са били малко по- добри, предвид и по - чистата вода, въздух и храна, то определено хората биха били супер тогава.
докато сега всичко  е кофти и изкуствено, а като се добавят и ваксините... нещата често излизат вън от контрол на доста крехка възраст.

# 70
А защо са измислени ваксините, след като с хигиена и добър живот става щастлив живот  newsm78
Може би за да се предизвикат дегенеративните и  автоимунни заболявания   newsm78

# 71
Всяка тема за ваксините е сложна.
Въпросът, че ваксините са вредни и са продукт фармацефтични интереси остава. Но никой никого не трябва да убеждава, защото не можем да поемем отговорност за децата на другите. Само за своите.

# 72
Те и лекарствата са вредни, но всички си тъпчат децата с тях, че и без да ги водят на лекар.....по съвет на приятелка, аптекар, от форума.......Голяма отговорност! Накрая като се омаже ситуацията - докторите виновни! То хубаво да носиш отговорност, ама дали се носи, или се прехвърля  newsm78
Според мен е редно след като отказваш задължителна ваксина - да подпишеш документ, че ако детето се разболее от това заболяване, отговорноста е твоя и ще заплатиш пълното лечение. То тогава ще се разбере колко са отговорните.

# 73
А защо са измислени ваксините, след като с хигиена и добър живот става щастлив живот  newsm78
Може би за да се предизвикат дегенеративните и  автоимунни заболявания   newsm78

не си далеч от истината!  Simple Smile
определени кръгове имат точно тази задача!

# 74
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Според мен е редно след като отказваш задължителна ваксина - да подпишеш документ, че ако детето се разболее от това заболяване, отговорноста е твоя и ще заплатиш пълното лечение. То тогава ще се разбере колко са отговорните.

аз съм подписала такъв документ, че напълно съзнателно и информирано поемам отговорността  Peace
ако се разболее няма да плащам лечението, защото плащам застраховки, които покриват това лечение.

обаче, ако реша да сложа ваксина на детето няма да намеря и един лекар, който да подпише, че ако детето се разболее или получи странична реакция от ваксината, то той ще поеме отговорност!
нито един лекар не поема такава отговорност, прехвърля към фарм. фирма, оттам нататък е ясно колко е размита отговорността!

Общи условия

Активация на акаунт