ЕЛП 45 - предколедно

• 24 180
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
За "Петдесет нюанса сиво", Куркума - книга и филм с фен-база, чийто брой и пол е позор за човешкия род като цяло и женския пол в частност.
Скротума е любимец на подфорум Кино и Телевизия.

# 691
  • Пазете Гор
Бива ли това да е любимец? Доста злобен и видимо обременен със сума комплекси тип.

Инак чувал съм и чел за тази книга и филм. Звучат като боза, което не е нещо изключително, шоу-бизнеса произвежда основно бози, защо чак толкова се надигна шум? И за секс не се пише за пръв път - това е нещо като "Емануела" на годините след 2010. Същата работа. Четох "Емануела" в казармата.

Абе казваме 80-те, 60-те години. как се казва за годините 2000-2010, 2010-2020? Руснаците пишат за "нулеви" години. Как е у нас?

# 692
  • София
Куркума, Скротума си заслужава любовта на феновете. Хейти, да, но зад хейта личи доста обща култура, доста добър език и винаги е аргументиран.

Бях тръгнала да говоря нещо, но забравих какво.

А, сетих се!
Удивлявам се каква дълбочина биде намирана от масата там, където такава не съществува. това по отношение на Нюансите.

# 693
Каква дълбочина, Ване? Феновете ахкат "Un amore grande, grande come il mondo!", антифеновете скърцат със зъби на "той я опердаши с кожен колан, тя отиде в другата стая, легна, чувствайки се зле, той отиде при нея, гушна я смутен и почна да обяснява колко много я обича (в противен случай нямаше да се изморява да я бие, нали)".

# 694
  • Казанлък of all places
... след което идват литературните теоретици като мен, клатят глава и съскат през зъби: "не след 10 години, след много по-малко таз коза никой няма да я помни, нито пък глупотевините ѝ! Изобщо, обидно е човекът като читател да бъде толкова много подценяван и да се смята,че всичко ще преглътне! Е, не преглъща! Само още малко търпение, още малко, да мине и тая лудост, па да си гледаме "Кингсман" на спокойствие и да си четем... какво да си четем..."Градът на крадците", примерно!"

# 695
Чул те господ, Анге. Аз пък вчера заради тия нюанси взех, та си прочетох двете налични арлекинчета, да проверя дали аз нещо съм се побъркала или онова е наистина свръхзле. Да, имам две налични арлекинчета и да, онова е свръхзле. Милорд, прав сте донякъде -- и за секс се пише отдавна, и за насилие, изобщо всеки е свободен да пише за каквото си пожелае. Има обаче едно условие, според мен: да се пише малко от малко грамотно, независимо какви чутовни глупости обличаш с тоз грамотен език.

Другата форма на деградация, доколкото разбирам, е споделената от Ники, само че за да я коментирам, трябва да изчета цялото нещо, а не няколкото страници, които съм имала възможността да четна досега, плюс текущшия коментар на Цеца, която се жертва и я изчете цялата. Mr. Green

Куркума, Скрот не е злобен комплексар, Скрот е чистопробен критик. Всъщност, тези двете нерядко са синоними.  Mr. Green

Много се радвам за "Лъжците", колега.  Hug

# 696
  • Пазете Гор
Скрот не е злобен комплексар, Скрот е чистопробен критик. Всъщност, тези двете нерядко са синоними.  Mr. Green

Комай почти винаги е така. Не е достатъчно да си мизантроп, за да си критик, но е задължително сякаш. Не всеки комплексар е критик, но видимо всеки критик е комплексар. По една случайност познавам лично един от най-известните кинокритици у нас - по-кисел тип не съм срещал в живота си. Ерудиран, грамотен, умен кинаджия - и проклет за трима е. Злобен и заядлив.

Твърде често информираните, начетени хора са мизантропи и киселяци.

Аз не се отнасям с особена неприязън към бозата тип Амбър-Емануела-50 нюанса. Намирам ги за абсолютно безполезни, но в известен смисъл безобидни, погледнато в едър мащаб. Колко пък да се различават от Букай или Норбеков, примерно? Това, че гъделичкат нагона по-скоро е бонус, споменатите от мен даже и това не правят. И все пак - говоря без да познавам въшросните "Нюанси..", може би ако се запозная да почна да ги проклетисвам и аз.

В книжарниците и кината, и изобщо из мрежата вървят и по-бозави, и по-опасни, и по-неграмотни, много по-гнусни и преднамерено злотворни съчинения. Имах честта да покажа на нашата Ангелина едно такова, да те е гнус с пръст да го пипнеш.

Препрочитам една от най-тъжните книги на света - "Москва-Петушки".

# 697
  • гр. София
Само аз ли измежду живите не знам за какво иде реч в тия нюанси (подочутото не се брои, защото е твърде откъслечно и нищо не ми говори)?  newsm78
БоШкей, чувсвам се изостанала и демоде.  Confused
Някоя добра душа има ли желание да ми отвори очите?

Скрит текст:
Не ви се похвалих - в една тема ме нарекоха лоша и агресивна. Сега умувам върху себе си и си правя разбор.   Laughing

Последна редакция: вт, 17 фев 2015, 10:56 от Зимна роза

# 698
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Само аз ли измежду живите не знам за какво иде реч в тия нюанси (подочутото не се брои, защото е твърде откъслечно и нищо не ми говори)?  newsm78
БоШкей, чувсвам се изостанала и демоде.  Confused
Някоя добра душа има ли желание да ми отвори очите?

Скрит текст:
Не ви се похвалих - в една тема ме нарекоха лоша и агресивна. Сега умувам върху себе си и си правя разбор.  Rolling Eyes

нЕ се кОси за нюансите, ще минат и заминат и само пъновете ще напомнят за тях  Confused

за другото

Скрит текст:
още повече не се коси  Peace откак прочетох в една тема, че Лиляна е мила и услужлива съм сигурна, че не искам форОма да ме харесва  Peace

# 699
  • София
Каква дълбочина, Ване?

Търсят, търсят.
Ние тук знаем, че има чутовна разлика между калната локва и океана. Но коментарте за "Емоционалното четиво, което разкрива как проблемите в детството ни, ни пречат като пораснем" (цитирам по памет) или как "Те са садист и мазохист, които успяват да намерят пътя към себе си" (отново по памет), ме... учудват не е точната дума. Карат ме да немея. Немея пред пълната липса на критерии.

# 700
 hahaha Колко дълбоко!

Куркума, критикът не е непременно злобен. Има и положителна критика. Simple Smile Виж, критикарите са друга работа. Но да, често се препокриват (или припокриват?).

# 701
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
аз съм чела ревютата на Скротум и преди  Blush не винаги е лош

но когато е лош ...

харесва ми как пише и добрите отзиви - нищо захаросано, нищо излишно

# 702
  • гр. София

за другото

Скрит текст:
още повече не се коси  Peace откак прочетох в една тема, че Лиляна е мила и услужлива съм сигурна, че не искам форОма да ме харесва  Peace

О, изобщо не се кося.
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Още повече, че конкретната потребителка просто не беше съгласна с мненито ми, но вместо да търси доводи да го обори, можа само да ме нараче такава. Явно капацитет за друго не й стигна.
И, да, в момента нарочно го написах това за капацитета. Има си предистория, но няма да ви занимавам. Ще кажа само, че на обесения в къщата за въже не се говори, пък когато някой "неволно" се направи на гявол и реши да ме цакне с повода да се казвам Зимна роза, ставам невъзпитана.

# 703
Точно, Добри, аз на туй викам читав критик.

Ако съдя по фейса, следващия кокал за глозгане ще е филмът за Левски.

# 704
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
"Припокриват", Пуцинка. "Препокривам" е за покрива, когато му сменяш керемидите, примерно.

Розе, не си сама на света, сКопойно Joy И аз сега разбирам за  тоз феномен "Нюансите" и то оттук-оттам, но нищо не може да ме накара да се опитам да добия лични впечатления, та ще си мълча, не обичам да се изказвам по нещо само чуто.

И аз не мисля, че критикът е непременно злобен. Кисели хора има доволно много и без да са критици. Но тъй като критиците обикновено имат набито око и удрят по слабостите остро в повечето случаи, наистина звучат като злобари и хора, които не са много наясно с целите на критиката въобще, съм чувала да казват за критИка - "ми да напише (изпее, нарисува, изтанцува) той, като може по-добре. Да го видим него колко може! То много лесно е така, да критикуваш."

А пък младите кинокритици сега имат известен Уклон към това да се правят малко повечко на "готини", "пичове" и прочее куул типове, та затова така звучат. Но аз ги харесвам, признавам си. Освен това обикновено съм на тяхното мнение за обсъжданите филми.

Общи условия

Активация на акаунт