БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 53 531
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
к.мляко е по-концентрирано спрямо айряна.  така че по-добре е да се подкваси с него , отколкото с айряна

# 316
Няма проблем да се подкваси с айран. Когато съм имала подобни съмнения, съм правила коктейл от всички подкваси, които имам Simple Smile. Все в някоя има нужните бактерии.

# 317
Аз като беше малка дъщеря ми / отгледана е с домашно квасено козе мляко /мое си производство Grinning / / имах подобен случай - бях сложила захар и в шишето й и се сетих ,че нямам и лъжичка подкваса -отделих от него и стана ,но не беше разредено с вода .
 Може и да се получи ,но наистина концентрацията е по -малка 

# 318
като имам к.мляко  все си мисля ,че необходимите бактерии ще са в повече отколкото в разреденото к.мляко.

# 319
Аз не бих подквасила с айрян - с него може да пресечеш вряло мляко ,ако ти е нужна извара .

# 320
Бонго, зависи на коя фирма е киселото мляко. Има такива, с които става едно точещо се нещо, отврат!
Юлмана, Simple Smile не се притеснявай да подквасиш с айран. Какви ги пишете...  ooooh! Момичето не пита как да си направи извара. Като е айран, вместо една лъжица, ще сложи 2 или 3.

Последна редакция: пн, 22 дек 2014, 21:30 от Анонимен

# 321
айряна също не се знае от коя фирма е.  Laughing
но аз ако имам избор от к.мляко и айрян бих предпочел закваската от к.мляко.  все пак става въпрос вероятно за едно подквасване.

# 322
Млякото става точещо се ,когато в него има нишесте / има селско стопански производители които слагат нишесте за да добият гъстота - купувала съм такова от една жена на село - като го подквасиш се точи като сопол / с извинение / .
 Има си разни трикове там Grinning / Затова съм крайнопредубедена към домашно мляко от село / рядко попадам на хубаво - ако няма водица -пък ухае на обор - може содичка да има и так далее . Граници няма човешката изобретателност . /  .Извинявам се за спама .

# 323
с извинения не върви.  Laughing

# 324
Айранът, доколкото разбрах, е от предишно подквасено мляко, което се е получило, т.е. вътре има бактерии. Иначе защо ще пита дали да подкваси с айрана или с киселото мляко.

П.П. Юлмана, понякога е необходимо добавянето на вода. Не продаваме мляко и скоро не се очертава. Обаче млякото на овцете ни е толкова гъсто, че ако не добавя малко водичка, не може да се кипне. Свива се като извара , а е прясно издоено, съдовете са измити старателно и не се е застоявало Simple Smile. Не защитавам тези, които сипват вода, с цел да стане повече и да припечелят допълнително.

Последна редакция: пн, 22 дек 2014, 21:38 от Анонимен

# 325
  • Sofia
Айранът, доколкото разбрах, е от предишно подквасено мляко, което се е получило, т.е. вътре има бактерии. Иначе защо ще пита дали да подкваси с айрана или с киселото мляко.

точно така,разбра ме Peace

реших да подквася един буркан с айрана,ако се получи добре, утре и останалото

# 326

П.П. Юлмана, понякога е необходимо добавянето на вода. Не продаваме мляко и скоро не се очертава. Обаче млякото на овцете ни е толкова гъсто, че ако не добавя малко водичка, не може да се кипне. Свива се като извара , а е прясно издоено, съдовете са измити старателно и не се е застоявало Simple Smile. Не защитавам тези, които сипват вода, с цел да стане повече и да припечелят допълнително.
защо трябва да се заяждаш с другите ?

# 327
Бонго, ще викам Батето със сопата и няма да питаш тогава  Mr. Green Wink Laughing

# 328
Алис , говоря за краве мляко.
Отраснала съм с домашно мляко -краве ,козе ,овче .
 Като се омъжих в определен период съм живяла на село и отглеждахме -кози и овце . /Само биволици не сме имали ,но съм яла и такова мляко ./
  На овче мляко вода не съм слагала .  Не нападам никой ,просто се ядосвам ,че попадам на разни хитраци -дето на краставичар краставици решават да продават .
  Като искам мляко от село да ми се купи -веднъж ми донесе ММ идеално -гъсто ,не мирише -идеално . Точно се зарадвам -ето открих от кой да взема и хоп лелята ,решила да го "кръсти " следващият път . За млека със вкус и мирис на обор и л...а и так далее ,не ми се коментира. /
   Ако си купите мляко домашно и при подквасване се получи лигаво -бъдете сигурни ,че има нишесте -така му дигат маслеността при измерване се плаща по-скъпо.
 Най -хубаво и гъсто мляко имат крави порода Жарсей .
  Grinning Пак се отплеснах ,дано поне малко съм била полезна с нещо .

Моля за извинение ,ако начина ми на писане се приеме като важничене или заяждане ,просто така се изразявам.

# 329
  • София
Понякога при подквасване и на мен млякото ми се е точело, а е било от баба ми прясно издоено, все ми се струва, че тя надали ни е сложила нишесте. Установила съм, че млякото се влачи при определени слабости при подквасването, напр. когато не съм му уцелила температурата. И аз не се заяждам, ама такава крайна категоричност ми идва в повече.

Общи условия

Активация на акаунт