БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 53 392
  • 741
  •   2
Отговори
# 585
Здравейте,

Искам да  направя капама в глинен гювеч, в нета има рецепти много и не знам коя да избера?!
Дайте изпитана от вас. Продуктите с които разполагам са свинско месо, две пилешки бутчета, сурова луканка и една зелка.  Blush

виж ЕЙ ТУК

# 586
Моята капама:
Постлах дъното на гювеча с 2 листа от зелка. Отгоре сложих прясната наденица. После няколко сърми, пилешко бутче, св. ребра, като дупките запълвах с нарязано на ситно зеле с червен пипер и остатъка от плънката на сърмите. Подправките ми са сол, млян черен пипер, една зелена подправка смес от iherb - All purpose seasoning, съдържаща лук , черен пипер , чесън , магданоз , целина , доматен прах, босилек , мащерка , риган , градински чай , кориандър. Отгоре покрих с 3 зелеви листа. Оставих да престои на студено. Ще сложа около 300 мл вода и довечера слагам във фурната на 160 градуса 6 часа. Ще се консумира утре.

Последна редакция: чт, 01 яну 2015, 16:21 от wilian

# 587
Направих домашна торта, блатовете са с орехи и крема е с кондензирано мляко,крема обаче е попил в блатовете,а и вкуса не ни допада така.

Как мога да преработя тортата или да използвам за друг сладкиш?

# 588
tuly, не знам кое точно не ти допада. Вариант е да направиш опит да залееш със смес за крем карамел и да изпечеш, като предварително раздробиш тортата в тавичка. На дъното можеш да карамелизираш захар.

# 589
Според мен, ако вкуса не ви допада, каквото и както да преработиш - ще изхабиш още продукти и пак няма да ви допадне....

# 590
Благодаря, момичета. Hug
Капамата е вече във фурната, няма време да отлежава, че довечера ще имаме гости. Дано за 4-5часа да е готова.

# 591
Според мен, ако вкуса не ви допада, каквото и както да преработиш - ще изхабиш още продукти и пак няма да ви допадне....
най-вероятно
tuly, не знам кое точно не ти допада. Вариант е да направиш опит да залееш със смес за крем карамел и да изпечеш, като предварително раздробиш тортата в тавичка. На дъното можеш да карамелизираш захар.
ами не обичаме много-много орехи в блатовете,а и крема не ми се получи,пресече се някак си,до сглобяване на тортатабеше ок,но после на студено стана "песъчлив" и не се стегна е е по-течен,поради това  епопил в самите блатове
Рецептата е тази  http://www.mycookingbookblog.com/torta-apsheron/

# 592
tuly, аз бих я насипала в чаши с млечен крем.
Или в йена, резени торта натънко като блат, млечен крем, торта, млечен крем.
А още по вкусно става млечен крем със сладкарска сметана.
П.п Но пък казваш - не обичате орехови блатове  Thinking, Ladybird_ е права, основата ще си остане орехова в каквото и да преработиш  Peace

# 593
  • Mediterraneo
Не харесвате орехови блатове пък тръгваш такава торта да правиш  Laughing Аз не обичам целувки и никога не ги приготвям. Така че каквото и да направиш, блатовете все ще са си орехови и няма да ви харесват...

# 594
Като започнете едни заядливи коментари в тез форуми -абсолютни спамове.
 Пита за съвет ,не търси негативи и нападки .
  Бъдете мили и съпричастни или пък си спестете да пишете всичко каквото ви дойде на ума / като моя милост  Grinning/

# 595

tuly, далече си ми, ако беше по-наблизо, щях да те спася от терзанията какво да правиш тортата! Heart Eyes Simple Smile Почерпи приятели, добри съседи, роднини, толкова хора обичат орехови сладкиши! Peace   bouquet

# 596
  • Mediterraneo
Като започнете едни заядливи коментари в тез форуми -абсолютни спамове.
 Пита за съвет ,не търси негативи и нападки .
  Бъдете мили и съпричастни или пък си спестете да пишете всичко каквото ви дойде на ума / като моя милост  Grinning/

Така де, точно като твоя милост.

# 597
Честита Нова Година, момичета и момчета!!!! Живи и здрави да бъдем, щастливи и обичани!!!!!
Мирна и плодородна да е!!!!!

Почерпка:
Скрит текст:

# 598
Честита Нова Година, момичета и момчета!!!! Живи и здрави да бъдем, щастливи и обичани!!!!!
Мирна и плодородна да е!!!!!

Почерпка:
Скрит текст:
Честита да е и на теб Мама Цоцоланка !!!
Великолепна торта ,би ли споделила рецепта .

# 599
Честита да ви е 2015   bouquet
Мама Цоцоланка разкошна торта   chef Подстрекател си  Joy

Общи условия

Активация на акаунт