БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 53 324
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
Подчертах това, с което не съм съгласна. Бакпулвера го взимам от Кауфланд и ползвам само него. Не искам да влизам в излишни спорове  Naughty

Аз също ползвам кауфландския, на Stilla Dolce, 15 гр е. Peace

# 691
и Лидълски има 15 г.  Peace
Една чаена лъжичка е точна мярка, когато се използват мерителните лъжици - сега може да си ги купите от доста места и са по-евтини от везните, пък и не се развалят. Всеки комплект има поне 8 части (1, 2/3, 3/4, 1/2 и 1/4 ч.ч. и в същите разновидности лъжиците ) Не говоря за чаените лъжици от къщи, които са ми поне 3 размера, както и супените. Например моята супена = чаена лъжица на наш приятел.  Но пък ако премерите вашите чаени лъжици дали отговарят на тези с мерките - ще си ги знаете.

# 692
Като видя рецепта с ... едно пакетче масло... и не съм наясно какво точно трябва да се получи, за жалост, я пропускам. Преди двайсетина години или повече (как си лети времето, не е истина  Wink) имаше един вид масло, два вида кашкавал и тогава сигурно би минал номерът ... и едно пакетче от това или онова. Ама сега всяка фирма гледа да е по-оригинална и прави различни грамажи.
Звънче, съгласна съм на 100% с тебе.  Peace Не бих казала обаче, че нечий пост или постове могат да се наложат като закон, опазил Бог  Joy Peace Hug

# 693
Би ли ми посочила кой точно бакпулвер е това ?
  Скоро бяха пуснали една подправка от 15г -набухвател / коледни промоции / по състав доближава амониев бикарбонат.
 Марката Кастело вече не се продава - беше 10г . сигурна съм ./ Не беше хубав - смърди на сода бикарбонат./
  За 500г брашно са достатъчни 10г бакпулвер така пише на пакетчето на доктора.
   /Когато пиша нещо е проверено и видяно с очите ми.
 От Кауфланд не пазарувам - далече ми е и написах ,че българските бакпулвери + този на Йоткер са по 10г  .
  Помолих да ми покажете бг производство с друг грамаж.
   Моля четете преди да нападнете някой / различен щото не купува бакпулвер специално от Кауфланд. ....... този магазин не ми е удобен и не пазарувам от там и по други причини тоже. /
    Аз не съм длъжна да мисля като вас и не съм изискала от никой от вас да мисли като мен.
 Това което ви дразни е ,че не ме страх да си отстоявам мнението. 
  Оборете ме с факти ,а не с груби нападки . Извадено от контекста всяко нещо може да се тълкува как ли не .
  Форума е за съвети кулинарни ,а не как да натриете носа ми . / Което е кауза пердута -нищо тук не взимам лично ,не помня никове -не тая злоба. Ако вашето хоби е да хапете и мачкате различните и тези дет не се вписват  -дерзайте и смело напред .
   Ако с поста си за бакпулвера съм объркала и заблудила някой се извинявам .
  Да видите ли аз не се чуствам принизена да се извиня.
 Чувствам се засрамена от неприязанта и злобата ,която лъха дори във форум като този .
       bouquet

# 694
Във форума не пишат само дами живеещи в бг!!! По спомен дамата, която запита за бакпуловера не живее в бг и вероятно е с такава опаковка/поне аз съм с такава/ от 170гр.

ПП. Върнах се да прочета, че дамата е написала кутия от 100гр. - значи е различна и от моята  Joy Та опаковки с различни грамажи има много!!!

# 695
Бонго, оставям щафетата на тебе, тази ме умори днеска  #2gunfire
Пояснявам се - с Юлмана наглава не се излиза...

Момчета, с вас съм Tired
И аз  ooooh!

# 696
Би ли ми посочила кой точно бакпулвер е това ?

този http://4.bp.blogspot.com/-zwcf4KqsfRE/VF_KhqmxbFI/AAAAAAAAMbo/XJ … Picture%2B291.jpg
не знам защо ти доближава до амонячната сода, освен по надписа, но правих соленки, които друг път правя с амоняк и не, не станаха такива пръхкави. Ползвах го като бакпулвер, докато свърши и няма да купувам от него.
Сега за други БГ фирми с различни от 10 г пакетчета - на СВА има 50г (не знам кой от всичките бг производители им го пакетира за тях),
Радиком - 10г, 500 г и 1 кг  Mr. Green
биобакпулвер, който се продава в магазини тук - по 18 г, нищо, че е произведен в Германия и др, няма защо да изреждам, просто 10 г сме приели да виждаме пакетчетата, но отдавна има и други.
факти  Peace

# 697
 Не мога да знам кой в коя точка на света се намира във всеки един момент -не ми е било цел -ако искате може и да се опитам  Grinning
  Аз съм в България даже повечето от вас знаят в кой град  / и с това е имало подигравки тоже./
   Задружието ви ме радва искрено .
За един бакпулвер може да разпънете човек на кръст   Joy Joy

# 698
  • софия
Юлмана, на твое място бих се позамислила. Не те познавам, харесвам живота си с всички негови плюсове и минуси, той е мой съзнателен избор. В този смисъл не хейтвам и не мисли, че си толкова значима, за да има световна коспирация и всеобщо разбирателство за общо неодобрение на подхода ти. Може да не си лош човек.
Участието във форума НЕ е моят живот, хората тук имат свое виждане и налагането на моето виждане няма как да ги промени.
За първи и последен път си позволявам волността тук пряко да изказвам мнение за поведение.

Последна редакция: нд, 04 яну 2015, 17:47 от zvanche

# 699
  • София
Ползвам този бакпулвер, който е 60 г. Слагам по 1 ч.л. в сладкиш.

Бонго, оставям щафетата на тебе, тази ме умори днеска  #2gunfire

Момчета, с вас съм Tired
И аз  ooooh!
И аз,  и аз .... Simple Smile

# 700
Юлмана, на твое място бих се позамислила. Не те познавам, харесвам живота си с всички негови плюсове и минуси, той е мой съзнателен избор. В този смисъл не хейтвам и не мисли, че си толкова значима, за да има световна коспирация и всеобщо разбирателство за общо неодобрение на подхода ти. Може да не си лош човек. #Crazy #Crazy
Участието във форума НЕ е моят живот, хората тук имат свое виждане и налагането на моето виждане няма как да ги промени.
За първи и последен път си позволявам волността тук пряко да изказвам мнение за поведение.

Не знам какво точно се случи и ви става - извинявам се - макар да не виждам за какво .
   Аман от тоз бакпулвер  и не ми показвайте опаковки дето няма къде да срещна и купя - поне 80% от хората тук купуват и бг стоки / и дано е така -инак каква икономика имаме и ние
Скрит текст:
Въпрос на чест е във всяка уважаваща себе си страна да купува стоки родно производство
   Аз съм българче и си живея в България и се надявам занапред да съм тук .
 Всеки намиращ се в друга държава знае и тамошният език / може би / и не му е проблем да получи адекватен отговор в чужд форум без да го изправят на позорната стена.
   Бакпулверът стандартен в България е в опаковка от 10г и за да оспорите това ми покажете друга такава опаковка .  Пликчета от Зимбабве и Тамбукту не ми трябват . Няма да ми се наложи да ходя до там.
   Бакпулвер ползвам рядко . Не ми е нужен в промишлени количества . За мен опаковка от 10г е по -удобна -защото нямам везна / повечето пък от вас тук имат и какъв е проблема не разбрах - вземате чаените си лъжици в наличност и мерете и сравнявайте -ама не то е по -интересно да се напада Юлмана / може би името ви звучи малко странно или ви дразни/
 Световни конспирации ама грам не ме вълнуват - и трагедия от пакетче бакпулвер също.
   Въпросът е принципен и той е - каквото и да напиша е грешно и не вярно и това пък не ме ядосва -интересно защо ви дразни вас .
 Казах и повтарям никъде не съм написала  Не -и това е точно така.
 Никой от вас не сравних с някакви патки / да ме извинява Батето израза не ми е познат  Joy/

Това си слушам и ви се радвам от сърце.

# 701
Добър вечер на всички !!!   bouquet 
  Търся рецепта за картофени крокети с парено тесто.
  Благодаря   bouquet

# 702
  • Mediterraneo
Бонго, оставям щафетата на тебе, тази ме умори днеска  #2gunfire

Момчета, с вас съм Tired

Уелкъм ту дъ клъб!

# 703
newsm78  Извинете за тъпият въпрос / нов съм и не  знам порядките  тук/ ама какъв е тоз клуб и темата не е ли готварска  newsm78
  Има ли смисъл да чакам някой да ми отговори или да чакам следващият съпричастен към незнайният клуб  Rolling Eyes
Скрит текст:
Създалата се ситуация ми напомня явен остракизъм .
 Моите почитания   bouquet

# 704
Добър вечер на всички !!!   bouquet 
  Търся рецепта за картофени крокети с парено тесто.
  Благодаря   bouquet

По рецептата на Илиана, може да се оформят и продълговати. Peace

Общи условия

Активация на акаунт