Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 31

• 66 656
  • 782
  •   1
Отговори
# 375
В тази връзка какво става с Иля?

# 376
  • Перник
Церемония, не знам с какъв мотив се е дърпала, но при мен беше обратното. Бях прочела, че биопсия се прави след неуспешен опит принципно и Персенска реши да ми я направи преди трансфер/първи/. Явно при всеки е различно, то в моя случай май вече се понапазва от каквото и да е и прави вс предварително. Успех  Hug

# 377
Съгласна съм,но март когато ми приключи опита ми казаха,че нямам нищо за доплащане и изведнъж след толкова месеци ми казват,че имам задължение,а аз досега всичко съм си плащала на момента.
Иринче в такъв случай ти дължат обяснение и може би е добра идея след приключването на опит да се издава документ че нямаш задължения и всичко е платено

# 378
  • В сърцето на любимия човек
Нали има касови бележки, аз си ги пазя и отделно всеки път питам дали имам задължения.
Така например ми висеше задължение за една неосъществена пункция. След неколкократно напомняне, че е административна грешка я изчистиха  Peace

Не знам дали при опити по фонда се издават касови бележки или някакъв документ за пациента, но би било редно  Rolling Eyes

# 379
Абсолютно съм съгласна с всяка една дума от поста на Мимози. Клиниката поддържа едни от най-ниските цени в Б-я, да не кажа и най-ниските. Аз също имам 2 договора за замразяване, които пресрочих с 4 месеца - никой не ми се е обаждал, за да ме подсеща или да ми иска пари, аз сама го потърсих, за да попитам как да процедирам по заплащането за още 1 година. Да не говоря колко пъти д-р Стаменов не ми е взимал и една стотинка за прегледи, които не са били по Фонда. Или как се постара вторият ми, успешен опит, който беше самофинансиран, да бъде проведен с възможно най-евтините лекарства. Точно пък за цените - копче не мога да им кажа!

# 380
Церемония, не знам с какъв мотив се е дърпала, но при мен беше обратното. Бях прочела, че биопсия се прави след неуспешен опит принципно и Персенска реши да ми я направи преди трансфер/първи/. Явно при всеки е различно, то в моя случай май вече се понапазва от каквото и да е и прави вс предварително. Успех  Hug

На мене ми прави Персенска биопсия след неуспешен опит. Ние в началото бяхме с мъжки фактор и това също има значение за нейното решение. Най-добре се ДОВЕРЕТЕ на доки. Всяка намеса в лигавицата може да и повлияе.

# 381
Вчера бях в болницата, чаках, чаках...изчака ми се чакалото. И се вмирисах...Защо това кафе така мирише на манджа, нямат ли вентилация?  newsm78

Правих биопсия. И аз не знам защо, нямаше индикации, ама трябвало. Тези биопсии са тъмна Индия, няма референтни ст-ти, пише един рецптор, пети рецептор. Само парите ни взимат. Да си сложат нормални цени на ин витрото и да се спира с тия биопсии.  Tired

# 382
Марая - каква биопсия са ти правили, предполагам имунологична? На хартия ли си получи резултата или ти го казаха?

# 383
Мда имунологична, пратиха ми смс днес, аз ходих на място вчера да търся резултати, но ми казаха, че доктора ще ми каже. Хубавото е, че болницата е пълна и всички чакат, по-приятно е като не си сам в чакането.  Laughing

Много е добър асортимента в кафето и самото кафе, ама много мирише на манджа. Доволна съм много засега от болницата. Ама ако пак трябва да правя биопсия не знам...

# 384
  • Sofia, Bulgaria
Винаги може да откажеш биопсията , не е задължителна  Peace

# 385
Аз определено не съм съгласна , че биопсиите са ненужни. Благодарение на тях аз вече съм бременна след няколко неуспешни опита. Определено трябва положителна настройка, търпение и доверие в докторите. Аз не смятам, че е нужно увеличение на цените, ако ти се струват ниски и нямаш доверие в лекаря си винаги има решение - смяна на клиниката.

# 386

Правих биопсия. И аз не знам защо, нямаше индикации, ама трябвало. Тези биопсии са тъмна Индия, няма референтни ст-ти, пише един рецптор, пети рецептор. Само парите ни взимат. Да си сложат нормални цени на ин витрото и да се спира с тия биопсии.  Tired
Аз съм си виждала резултата от бопсията (имунологична) и си има референтни стойности.

# 387
Ами то смених една клиника, сега ако трябва пак да сменям трябва да ходя в Истанбул. Моята биопсия пък не съм я видяла и ми казаха, че е наложителна. Нямам сили само да ме бъркат. Както и да е. Оплаках се, ама не ми олекна.

# 388
Че е неприятна биопсията никой не спори, мен даже доста си ме боля, обаче има смисъл от нея. Освен информацията от самата проба, се използва и надраскването на лигавицата за по-добра имплантация при трансфер в следващия месец  Peace

# 389
Аз края на Юли правих имунологична биопсия и резултата си научих чак средата на септември когато бях започнала проследяване за ЗЕТ,казаха ми само че е добра,но трансфера бе неуспешен. Д-р Стаменов поиска да направим и разширена и отивам аз на 03.12 на 15-и ден от цикъл за проследяване преди биопсия и в кабинета го питам може ли да не я правя,защото на предната ми стана лошо,а направо трансфер да правим. Той малко се обърка,защото и аз не бях сигурна какво искам,скоро не се очертаваше овулация-фоликули 5-6мм,апък лигавица 10мм.,може и да е минала никой не знае. Но на 08.12 правих трансфер и ве възлагах грам надежда,но утре съм на 2-и преглед и дано чуем 2-те сърчица.

Общи условия

Активация на акаунт