Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 31

• 65 628
  • 782
  •   1
Отговори
# 555
  • Перник
Naughty
На листчето пише вода и храна до 21 часа. И информираното съгласие съм чела. Да снимам за доказателство? Не е пропуск на никой, добре че стана ясно и с клизмите - да знам да си правя у нас или да се отказвам овреме.  Peace
Пише до 21, не до 14 и винаги съм го спазвала, но факт е, че се случиха доста неприятни за мен последствия след последната пункция. Смятам, че клизмата е само + в случая

# 556
14 ч не е изискване за спиране на храна и течности при такава манипулация. За сравнение на мен преди секциото в приемен кабинет ми казаха лека храна до 19.30 и вода до 22 ч. Все пак това касае коремна операция! В Надежда не практикуват клизма преди пункция, но всеки може да си прави и през ден ако иска, а с или без клизма, перитонитът е гадно усложнение, което за съжаление се случва понякога.

# 557
Еми то като даваме толкова пари, поне по една клизма да ни направят. Peace Сега си давам сметка, че ако пия разхлабително, както ме друса по червата ще ми изгърмят всички фоликули. А сама да си направя клизма, няма да мога така в дълбочина. Thinking Трагедия, трагедия е всичкото ин витро в България. Ще се ходи май по чужбина вече.  Peace

# 558
  • София
по чужбина не съм забелязала да споделят за клизми  newsm78
аз бих я отказала, ако имам избор.
имам си една преди секциото, не че е неприятно, ама предпочитам да не се повтаря.
дотук над 30 пункции имам, минах без усложнения.

# 559
  • Sofia, Bulgaria
Така гърмят те фоликулите  ooooh!
Клизма правят само в Щерев , не съм чула в друга клиника това да се практикува , ти откакто си започнала в Надежда не спря да се оплакваш , никой - никого не задържа насила където и да е било , избора на клиника е личен избор.

# 560
Много и се връзвате на глупостите на Марайчето  Mr. Green

# 561
  • Sofia, Bulgaria
Ми то вече ми писна да слушам за тая нейна клизма  ooooh!

# 562
  • В сърцето на любимия човек
Ох, Марая, някой път се чудя как успяваш да измислиш всичко  Joy
Само да те информирам, че в Щерев за да спукам фоликулите за 2 стимулирани инсеминации се наложи да ми слагат по 10 000 единици Прегнил + вибромасаж на корема два поредни дни (от който бях цялата в синини) + коремни преси и пак имах неспукани фоликули. И не говоря за малки фоликули, а за такива с размери 22, 24 и 26мм. От едни газове и напъване в тоалетната дълбоко се съмнявам да си спукаш фоликулите.
И за да не решиш, че съм някакъв патологичен случай ще поясня, че проблем с овулацията на естествен цикъл нямам, въпреки, че съм с ЛХ под нормата на 3-ти ден.

Последна редакция: пт, 16 яну 2015, 17:20 от пънче-мънче

# 563
  • гр. София
Че то с клизмата пак има напъни.  hahaha hahaha hahaha

# 564
  • Sofia, Bulgaria
Че то с клизмата пак има напъни.  hahaha hahaha hahaha

Това с газовете дето ще спукат фоликулите направо не ми се коментира  ooooh! , то по тая логика от поставянето на прегнила до пункцията никакво посещаване на WC  Naughty

# 565
Това с газовете ми напомни за моя мъж Mr. Green Когато пътувахме за пункцията ,кихнах- той чак спря колата да ми се накара да не кихам ,че щяло да спука там "онова нещо" ooooh!

# 566
  • гр. София
Факт е че дори в Щерев не правят винаги клизма, при един или два фоликула обикновено не правят.

# 567
Шегувах се, ама виждам, че по тези теми не е добра идея. На никой не му е весело или пък не ти схващат хумора. Добре е да започнат да правят клизми, защото като поверяваш здравето си на клиника по ин витро, най- малко очакваш да ти запазят целостта на репродуктивните органи. А аз ако не успея тук, хич няма да се занимавам повече с ин витро в България.

# 568
Муна в Надежда се оказва, че не правят клизма и преди стимулиран опит. ЕЦ не ги броя. Като ти боднат червото,покрай 20 те фоликула и съдържимото се излее навън става много забавно за е-колите и страшно за пациента.

# 569
момичета предлагам ви да приключиме темата с клизмите.Моят извод е  и с акане и без акане,най-добре да не ти боднат ни дебело, ни тънко черво.То и аз имах приключения подобни на Нежи,ама се разминах леко Peace Peace Peace

Общи условия

Активация на акаунт