Грижи за косата-Тема 96

• 94 466
  • 755
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
tedi133 да предпочитам да е нещо професионално Simple Smile
То и моя вариант е Нектара на Керастаз Mr. Green но много хвалено е и на Лореал Митик, даже сега е намалено и мисля и него да пробвам Peace  Моята коса е суха и затова харесвам тези.

# 31
Моята коса не е суха а е по мазна и само сухи са ми краищата и то заради едно омбре което имах Simple Smile

# 32
Имам много гъста, дълга и къдрава коса. Съответно и суха. Ползвах всичко което ми препоръчваше моята фризьорка. Особено продукти на Лакме. От известно време - около 4-5 месеца започна да ми се появява пърхут. Не знам дали е точно това или ми се люпи скалпа. Почти няма шампоан на пазара който не съм изпробвала, но няма ефект. Нямам зачервявания по скалпа. В момента се мия с Фитовал. Мия косата си   път седмично, понеже е суха. Ползвам маска по дължината и арган за краищата - някакви италиански от фризьорката. Моля Ви посъветвайте ме как да се справя с този проблем, че вече много се измъчих.

# 33
  • Варна
Моята коса не е суха а е по мазна и само сухи са ми краищата и то заради едно омбре което имах Simple Smile
Нектара не утежнява по никакъв начин Laughing аз слагам доволно количество. И все пак зависи какъв ефект търсиш, гладка и мека коса, или по-твърда и уплътнена. Ето още едно бюджетно термо, което хвалят :

# 34
DqVoLsKi_ChArOvNa , за сухи краища ти препоръчвам тази термозащита - чудесна е,омекотява много хубаво и е с чудесен аромат  Heart Eyes.Крема Митик ойл също е много хубав,но утежнява при слагане на по-голямо количество  Peace . А иначе Нектар Термик ,който Теди ти препоръчва,е чудесен избор,зависи дали те устройва ценово.Оправдават си цените тези продукти,понеже са супер икономични.

ilyova , препоръчвам ти за скалпа да разгледаш продуктите на Напура - отлични продукти с чист състав, имат и серия за пърхут.
Моля Ви посъветвайте ме как да се справя с този проблем, че вече много се измъчих.
Не разбрах за проблема със сухата коса или за проблема с пърхута търсиш съвет  Blush или и за двете.

# 35
Търся съвет за пърхота. Тя моята коса си е суха и като е къдрава и толкова гъста това било нормално. Почти винаги е вързана на опашка, защото ми пречи. Това го казвам, защото съм чувала, че и от това можело да е пърхота. Но не мога да я нося пусната.

Последна редакция: пн, 15 дек 2014, 10:40 от ilyova

# 36
Здравейте момичета, и аз отскоро започнах да използвам професионална козметика за коса и естествено започнах да следя темата. Много благодаря, изключително полезни сте Hug Искам да ви попитам какво мислите за продуктите за коса в сайта enzo.bg. До сега взимах всичко от Златна рибка, но шампоаните на Керастаз 1000мл са на половин цена в enzo и ако са истински бих си поръчала от там Mr. Green.

# 37
ilyova , разгледай серията на Напура против пърхут,в частност шампоана. Много хвален е и Себорал форте,който пък се ползва след измиване на косата.Можеш да комбинираш двата продукта,още повече,че Себорал е супер евтин продукт.
Преди къпане си прави маслени маски,в които включи масло от чаено дърво и ментово масло,много добре се повлиява пърхута от тях.
Но пък може и някой друг да се включи с по-добро предложение  Peace Успех  Hug

Flower_f , поръчвала съм много неща от Ензо и всичко си е наред - и козметика за коса,и парфюми.Много на сметка са големите опаковки,ако има с кой да се комбинираш,още по-добре ( че 1000 мл направо си писва по някое време докато свърши  Laughing ).

# 38
Здравейте! Имате ли впечатления от продуктите Marocan oil? Фризьорката ми доста ги хвали,но ми се иска да чуя повече мнения 😊

# 39
Можете ли да ми препоръчате хубав протеинов или кератинов шампоан,който да комбинирам с балсама на и реконструктора на ApHogee.Със суха,чуплива коса съм,тънък косъм

# 40
Като заговорихте за термозащита....термозащитният стилизиращ мус на ApHogee добър ли е?

# 41
  • 5 етаж в ляво
Здравейте момичета!
Съвсем нова съм, и да кажа честно, от прочетеното доста се обърках Embarassed
Има изключително много ценни съвети в темите, изчетох неколко теми и точно от там идва объркването ми Laughing
Отдавна обмислям варианта да ползвам професионални-шампоан, маска и термо защита.
Косата ми е на кичури, естествено суха. Ползвам преса през ден, мия я също през ден.От дълго време ползвам шампоан и балсам на пантен, за изтощена коса. Сега обаче искам да ползвам нещо друго, нещо, което е подобно поне, ако не същото, което използва фризьорът ми. А той ползва на Керастаз продуктите и на Лореал мисля, не съм ги оглеждала по обстойно. Имам нужда от съвета ви момичета, за да се ориентирам за поръчката.
харесах си ето това http://www.zlatnaribka.com/shampoani/shampoani-golemi-opakovki-s … -d'or-750-ml , но незнам дали е подходящ за косата ми. Какво значи блестящ? Да не лъсна като коледна топка по улиците? Mr. Green
И за да съм по конкретна, ще опиша състоянието на косата ми:
на кичури, в краищата много суха, ако не се подстрига два месеца е опърпана по краищата, иначе скалпът ми не е сух. Това е в общи линии.
Моля за помощ за шампоан, този който посочих дали става, за маска за коса и за термозащита, предвид пресата използвана на два дни.
много ще съм благодарна, ако някой ми помогне.
лек ден   bouquet
P.S. Забравих да спомена, че за термо защитата се спрях на показан от tedi 133ето това http://www.zlatnaribka.com/kerastase/termichen-krem-za-suha-kosa … -thermique-150-ml

Последна редакция: пн, 15 дек 2014, 16:33 от danidji

# 42
  • Живее на Луната
danidji, щем си начинаеща, съветвам те да си избереш една марка професионална козметика и да си вземеш една протеинова и една хидратираща серия - шампоан, маска, финиш. Най-напред трябва да разбереш от какво има нужда косата ти, а това става само с проби. Протеиновите продукти ще ти заздравят косата, предвид това че е боядисвана, най-вероятно е увредена. Хидратиращите ще ти помогнат да премахнеш сухотата. Не се хвърляй от сега на големи разфасовки, защото не се знае какво ще ти допадне. Ако имаш нужда от помощ в ибора, питай, ще помага доколкото съм запозната.

# 43
Да се запиша за темата. Моите грижи също се състоят в маслени маски и биотин  Peace

# 44
  • 5 етаж в ляво
Bell@ благодаря за бързия отговор   bouquet
добре, така ще направя, ще взема от малките разфасовки, но ми се иска и двата вида шампоани да пробвам и протеиновия и хидратиращия.
какво е финиш? За какво се използва? Аз досега както казах ползвам шампоан и накрая балсам с отмиване. Това е . Използвам и един спрей за коса, ето този http://www.ivis.bg/gliss-ultimate-repair-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B … %D0%B5-p7146.html, но не ми е достатъчно. Помага ми, става гладка косата, но искам още, затова се включвам тук  Heart Eyes
Според теб да си взема и двате вида шампоани, така ли? Наистина съм като пате в калчища в тази тема, нищо не разбирам  Embarassed Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт