Грижи за косата-Тема 96

• 94 474
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Не мога да направя разлика между коса на етажи и коса на филирани етажи. Може ли да помоля за снимки, на двата вида прически!  Peace

# 691
Lirena ако режеш периодично от най-долния пласт ще е още по-добре, защото така бързо ще се настигнат. Не зная колко ти е дълга и колко бързо ти расте косата, но ако резваш по-2, 3 см поне бързо ще стане.И после вече ще си я оформиш както искаш.

Не е кой знае колко дълга,  - отпред е до раменете, а отзад е малко по-дълга, тъй като е оформена леко заоблена ( отзад), а не съвсем на равна черта.

# 692
  • Пловдив
Снимки немога да намеря, но това което прави моята фризьорка е да направи пластовете (като хваща косата перпендикулярно на главата и реже) и след това филира, за да се прелеят още по-добре пластовете. В началото изглежда добре, но като минат 3 седмици някъде и косата почва много да стърчи, а от филирането почти всеки косъм е на различно ниво и изглежда зле

# 693
Пластове:

Филаж:

# 694
  • София
  bouquet Сега разбрах, благодаря!

# 695
Скрит текст:
В такъв случай, аз не съм обяснила правилно  Embarassed - моята е на пластове. Но проблемът е там, че горният е много къс. А това, което искам е точно както е показала Miss_Bingley на първата снимка.

# 696
Между другото рядко съм виждала у нас добре направени пластове. Не знам дали е от необразованост, липса на опит или просто мързел, но повечето коси, които излизат от салон след "пластове" са няколко резки черти на две, три нива и това е. А пластовете се правят с плавно преливане, без филиране или с, зависи от предпочитанията на клиента. На мен също не ми допадат твърде изтънените дължини от филажната ножица. Косата изглежда тънка, вяла и рядка.

# 697
  • Велико Търново
Между другото рядко съм виждала у нас добре направени пластове. Не знам дали е от необразованост, липса на опит или просто мързел, но повечето коси, които излизат от салон след "пластове" са няколко резки черти на две, три нива и това е. А пластовете се правят с плавно преливане, без филиране или с, зависи от предпочитанията на клиента. На мен също не ми допадат твърде изтънените дължини от филажната ножица. Косата изглежда тънка, вяла и рядка.

Напълно подкрепям Peace И аз бях на пластове до миналата година, не бях филирана, но въпреки това косата стоеше в долния край като проскубана/ с тънък косъм съм, прав/, след като подравних и махнах всички пластове, косата ми изглежда в пъти по-добре Peace

# 698
О, да абсолютно така е.Много малко фризьорки могат да направят хубави пластове.  Simple Smile Peace Повечете накълцват и стават като отсечени някак си.
Мене на ккаво ме бяха направили преди години след бала ми когато станах руса, олеле майко не искам да се сещам.Бях толкова накълцана.Сега съм намерила 2-3, които подстригват добре и само при тях.
Lirena според мен смени фризьора.Или вземи снимката и покажи. Аз от малка ходя със снимки по салоните и с това са ме запомнили  Grinning То не, че ако е некъдърна и снимка ще ти помогне де  Simple Smile
Пластовете на първата снимка са много добре направени и аз искам точно такива.

# 699
О, да абсолютно така е.Много малко фризьорки могат да направят хубави пластове.  Simple Smile Peace Повечете накълцват и стават като отсечени някак си.
Мене на ккаво ме бяха направили преди години след бала ми когато станах руса, олеле майко не искам да се сещам.Бях толкова накълцана.Сега съм намерила 2-3, които подстригват добре и само при тях.
Lirena според мен смени фризьора.Или вземи снимката и покажи. Аз от малка ходя със снимки по салоните и с това са ме запомнили  Grinning То не, че ако е некъдърна и снимка ще ти помогне де  Simple Smile
Пластовете на първата снимка са много добре направени и аз искам точно такива.
Oх, сменила съм всички в града ни ( от Козлодуй съм). Вече се замислям дали да не търся фризьорка в друг град Crazy

# 700
Здравейте,

Ще се радвам на съвет от по-разбиращите от мен.  Hug

Неотдавна се сдобих с тази прекрасна 'маша'- http://www.remingtonproducts.com/womens/haircare/curlingirons/st … curling-iron.aspx

И за съжаление не съм много сигурна какви продукти да използвам върху косата преди да я мина с тази маша и след това- за да не изгори косата и за да издържат буклите поне 1 ден.

Много ще се радвам ако ми препоръчате среден клас продукти...

Благодаря предварително

# 701
Да похваля тези продукти https://www.allnature.eu/bg/products/hair-care/fig-and-olive-oil Страхотни са!  Heart Eyes
Не вярвах, че изобщо ще ми харесат, но реших да експериментирам и резултатът ме изненада приятно. Маската моментално омекотява и прави косата гладка, жива, неотежнена. Шампоанът пък е доста мек и умерено хидратиращ. Със сигурност ще пробвам и други от сериите, дано и те са толкова сполучливи.

Последна редакция: сб, 18 юли 2015, 00:05 от Анонимен

# 702
Имате ли наблюдения от сусамовото масло? Видях в CBA магазини бутилка за 10лв и нещо и се чудех струва ли си.

Какви маски си правите лятото, какво включвате най-често в тях?

# 703
Цитат
Какви маски си правите лятото, какво включвате най-често в тях?

в момента само кокосово масло, жълтък и купешки маски правя  Simple Smile

# 704
Всяка вечер ли слагате масла на косата преди сън?

Общи условия

Активация на акаунт