Грижи за косата-Тема 96

• 94 476
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
Аз от този гел не съм доволна. Изобщо не мисля, че има нещо общо с истински гел от алое вера. Купих си го точно за косата.

Аз сега за първи път си взех за проба. Как го използва за косата?

# 661
Добавях го в маски с масла.

# 662
благодаря, Ще пробвам, а др. път ще търся хубаво алое.

# 663
То не е задължително да е някакво супер скъпо, ако няма да го пиеш няма смисъл. По аптеките съм виждала доста видове бутилки с алое, сок или гел, които според мен стават за целта, но така и не съм си взимала за да кажа от личен опит.

# 664
То не е задължително да е някакво супер скъпо, ако няма да го пиеш няма смисъл. По аптеките съм виждала доста видове бутилки с алое, сок или гел, които според мен стават за целта, но така и не съм си взимала за да кажа от личен опит.
Ти какъв гел ползваш? Трябва ми нещос  хуабво качество, за да го позлвам за хидратация на скалпа и да го мешам с масла за дължините.

# 665
Написах, че не съм вземала друг, освен този на Кройтерхоф  Peace
Но ако ще си взимам ще е някой за 20-30лв от аптеката.

# 666
  • Пловдив
в някоя от темите някой беше писал за домашно правен спрей за плажни къдрици - вода, морска сол и май още нещо
може ли да напишете пак рецептата - пропорции, други съставки евентуално?

Bubanka, не знам кой е писал рецепта за спрей, но можеш да погледнеш спрея на тази дама http://wellnessmama.com/5054/beach-waves-hair-spray/
А може ли превод ?Благодаря !

# 667
Гледам,че коментирате гел от алое вера ,дали може да се използва такъв ,изстискан от листо ?

# 668
Скрит текст:
в някоя от темите някой беше писал за домашно правен спрей за плажни къдрици - вода, морска сол и май още нещо
може ли да напишете пак рецептата - пропорции, други съставки евентуално?

Bubanka, не знам кой е писал рецепта за спрей, но можеш да погледнеш спрея на тази дама http://wellnessmama.com/5054/beach-waves-hair-spray/
А може ли превод ?Благодаря !

ще пробвам един груб превод:

продукти:

гореща вода
магнезиеви соли
хималайска или морска сол
алое вера гел
натурален балсам или няколко капки масло от жожоба или бадем /по желание, може да не е нужно за тънка или мазна коса/
по желание: няколко капки есенциално масло /лавандула и цитрус са идеални/ или няколко капки от любимия парфюм
по желание: 1 ч. л. лимонов сок или 1 ч. л. вода или друг алкохол, ако желаете да изсветлите косата си /лимонът изсветлява, алкохолът консервира/

пропорции:

чаша гореща вода, но не вряла - може да се използва и силен чай от лайка /за изсветляване/ или силен черен чай /за потъмняване/, но трябва да държите спрея в хладилник
2 с. л. магнезиеви соли /или повече за по-голяма плътност/
1/2 с. л. хималайска или морска сол
1 с. л. гел от алое
1/2 с. л. балсам, ако има нужда
по желание: споменатите горе капки масла, парфюм или лимонов сок с алкохол

Вземете бутилка със спрей поне 300 мл., желателно стъклена. Сложете водата и всичко останало, после разтръскайте силно до разтваряне на солите и готово.

употреба:

Напръскайте върху влажна коса и намачкайте с хавлиена кърпа до сухо за рехави плажни къдрици.

Напръскайте върху суха коса и в корените за обем и плътност без вълни.

Ако косата ви е права и тънка и искате вълни за целия ден: измийте косата си предната вечер и я напръскайте със спрея докто още е влажна. После направете или френска плитка на свински опашки /каквото и да означава това, не съм особено с терминологията и ще се радвам, ако някой може да помогне/, или я увийте на стегнат кок на върха на главата си. На сутринта косата е суха, напръскайте я с още малко спрей и махнете плитките/кока. За допълнителна плътност, може да напръскате още малко и да намачкате.

аз ще пробвам без магнезиева сол и с по-малко количество вода и други съставки

Последна редакция: чт, 02 юли 2015, 11:02 от bubanka

# 669
  • Пловдив
БЛАГОДАРЯ ТИ !!!ЗЛАТНА СИ !ЩЕ СЕ ПРОБВА .  bouquet

# 670
пиши после как е станало, аз също ще пробвам и ще пиша  Wink

# 671
Гледам,че коментирате гел от алое вера ,дали може да се използва такъв ,изстискан от листо ?
Определено може. Дори е по-добрия вариант  Peace

# 672
Определено може. Дори е по-добрия вариант  Peace
Благодаря , ще пробвам   bouquet

# 673
  • София
Дами,какво бихте препоръчали за тънка,рядка и цъвтяща коса?Освен това мазен скалп(къпане всеки ден) и изправяне с преса всеки ден.Става на въпрос за дъщерята(15г.).Не можем да излезем на глава с нея.Ползва само термозащита,шампоан за нормална коса и по-скоро се чудя какъв балсам или маска да и взема...

# 674
... френска плитка на свински опашки /каквото и да означава това, не съм особено с терминологията и ще се радвам, ако някой може да помогне/

Това Simple Smile:

Общи условия

Активация на акаунт