Късметчето от питата си знаем вече,за всяка Януарско бебче ... 10 тема

• 43 756
  • 723
  •   1
Отговори
# 660
  • Разпиляна във въображението
Здравейте и от мен. Отчет - бебе Теодор се роди в 13.00 на 16 януари. Мерки и теглилки - 53 см, и 3.900 кг. Адски ме боля, направих цирк за около 30 мин. молейки всеки за обезболяващо, вайкаща се и викаща. След достигането н а8 см разкритие, напъни и т.н. ме качиха на магарето и за пет минути се роди малкия. И всичката болка изчезна. Обожавам този момент от целия процес Laughing

Вчера ни изписаха и вече сме у дома. Бях много притеснена за кърмата си. Захарта на бебо падна до 2.5 и ми дадоха мляко да го дохранвам, но задължително след като съм го държала на гърдите си. Като цяло не бяха много дашни на мляко, което е добре, а вчера изпратиха консултант по кърмене за една от мамите в стаята, която отговори и на много наши въпроси. Когато се прибрах гърдите ми нарастнаха и станаха на камък. Едвам изцедих част от тях, голяма болка.

Ползваме памперсите на Молфис. И първите две ги отгледах с тях и сега залагаме на тази марка.

Хайде всички мами да раждат и да минем към друга отчетна тема Grinning

# 661
Честито и на всички родили мами през последната седмица. Много здраве, весело детство и безгрижни дни и на вашите рожбички!

Ние сме вече на 10-тина дни, спим и се храним засега много добре. Акушерката много ни помогна с нейните съвети. Пъпчето ни падна на 7-ия ден. Вие как сте със спането? Аз нощно време доста се потя, отдавам го на хормоните. На някоя случва ли й се?

Хубав ден на всички! Леко раждане на изпълнените с очакване мами, не остана много  Hug

# 662
Ние всяка нощ сми повити по метода на Карп, осигурява ни паузи от по 3-4 часа спокоен сън, а и това е единствения начин да накара бебчо да спи на една страна - естествено и с помощта на специалната подпираща възглавничка.
Иначе вече сам се обръща по гръб и като почне да се хлъзга по дупце достига до края на кошарата и там вече спира, защото му опират крачката.  Joy Това нямаше да е проблем, ако одеалцето се движеше с него, а то си остава на място и накрая се оказва, че е покрило личицето му - малко стряскащо!Затова вече слагам и една възглавница до краката му, която да не позволява придвижването му!

# 663
За мен обратното броене започна, ако до 31- ви не съм родила нормално, на 1-ви влизам за секцио.
Доста е изнервящо да стоиш и да чакаш нещо толкова непредсказуемо, като раждането да се случи.

# 664
Ехх започнаха вече бебешките неволи, колко вълнуващо...
Останахме много малко чакащите ... Simple Smile
Veracruz, кога ти е термина?
Моя е след 6 дни, наистина е изнервящо...
Някоя от родилите нормално мами да е забелязала преди раждането по неактивно бебе?

# 665
Ехх започнаха вече бебешките неволи, колко вълнуващо...
Останахме много малко чакащите ... Simple Smile
Veracruz, кога ти е термина?
Моя е след 6 дни, наистина е изнервящо...
Някоя от родилите нормално мами да е забелязала преди раждането по неактивно бебе?

На 31- ви януари, вече нямам търпение, макар, че не искам да е Козирог, а Водолей и е добре, ако става нещо да е от утре нататък.

# 666
А аз днес бях на консултация и ми казаха, че главата на бебето вече е неподвижна в таза ми. Дано това значи, че наближава да си проправи път надолу...

# 667
  • Пловдив
  На мен ми е в четвъртък термина и постоянно се ослушвам  Rolling Eyes за разни признаци за раждане, ама нъцки  Joy
 То вече ми иде да полудея, особено като видя да ми звънят по телефона хора, които не са ми от най-близкото обкръжение и то само за да разберат  ooooh! Въобще не им вдигам  Twisted Evil

# 668
Оф,за телефонен тормоз не ми говорете,че вече напрво ще откача.Колкото ми е гадно,че не съм родила още,всичко ме боли и ми тежи и съм мноооого изнервена,ами и като почнат да ми звънят колежки,роднини и не чак толкова близки хора,направо лудите ме хващат.Все едно ще родя и ще се скрия,заедно с бебето,за да не ги черпя  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 669
А аз днес бях на консултация и ми казаха, че главата на бебето вече е неподвижна в таза ми. Дано това значи, че наближава да си проправи път надолу...

На мен така ми казаха на прегледа сутринта в деня, в който вечерта ми започнаха контракциите Heart Eyes . И също, че няма предни води - под главата на бебето дефакто. Иначе като предизвестие - нерегулярни хаотични контракции няколко дни по-рано. А движението си й беше както преди, но съм чела някъде, че е нормално да се кротнат ден два преди раждане. Но, ако не си усети някой бебето цял ден си е тревожно  Naughty Naughty Naughty.

# 670
Оф,за телефонен тормоз не ми говорете,че вече напрво ще откача.Колкото ми е гадно,че не съм родила още,всичко ме боли и ми тежи и съм мноооого изнервена,ами и като почнат да ми звънят колежки,роднини и не чак толкова близки хора,направо лудите ме хващат.Все едно ще родя и ще се скрия,заедно с бебето,за да не ги черпя  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Идва ми да си изключа телефона и като родя да го включа. То не е подканване.."ама айде", "не роди ли". Не, аз ще родя и ще се скрием с бебето и няма да разберете. Полудявам от досада да обяснявам едно и също  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy
Ех, неродили мами, да се държим, още малко остана  Party

# 671
То останахме малко не родилите,а това чакане определено изнервя  #Crazy

# 672
Кураж, момичета! Ще стане изведнъж.

# 673
  • Пловдив
Към неродилите - кураж и търпение, съвсем скоро и вие ще си гушкате дечицата! Simple Smile
Към останалите - давате ли Вигантол? Как и по колко ви е изписан?
Вчера педиатърката се опита да ме убеди как трябва да въведа режим за хранене - твърдо през три часа. Не остана особено удовлетворена от отговора, че детето най-добре знае кога е гладно.  Mr. Green Но ще се разберем, само да се доопознаем още малко. Simple Smile Поне разбра, че с половинката сме твърдо убедени в начина на отглеждане на детето и няма кой да прокара идеята за будене, за да го храня, както и водата със захар, както и други подобни.
Златанова, явно и аз ще трябва да се сдобия с такава възглавничка. Много успешно се справя нашата девойка със задачата от странично положение да се обърне по гръб или по корем. Каква точно използваш?
niaaa, и аз имам проблема с потенето. Никога не е било така, дори и в някакви адски жеги. Отдавам го на хормоните, както и че поддържаме в апартамента по-висока температура от обикновено. Непрекъснатият контакт с бебето също вероятно има значение.

По въпроса с кърменето има някои неща, които ме интересуват. Ще се радвам да ми отговорите.
До момента не използвах помпа за кърма под страх да не си докарам хиперлактация. Така или иначе кърмата си тече и нито подплънки помагат, нито нищо. Реших все пак да пробвам с наличната помпа - тип спринцовка. Е, няма такъв ужас!  Laughing Сто часа се цедих и колкото кърма събрах, толкова изтече и навън.  ooooh! С каква помпа да се сдобия за бързо и качествено изцеждане?

# 674
adoration_, Вигантолът ми е изписан от 15-я ден по 1 капка Peace

За кърменето и цеденето според моят педи: да изцеждам след всяко кърмене, защото бебето ми е голямо и нуждите му ще нарастват. Да кърмя от двете гърди на хранене докато не проверим на контролен преглед как се справяме. След това може да започна да кърмя последователно на всяко хранене от различна. Целта ни е да изкараме поне шест месеца изцяло на кърма. Имам надежди, че това ще се случи след като съм успяла вече два пъти преди това.

Според мен, щом кърмата ти тече без проблеми и смяташ, че бебчо се храни както трябва и кърмата му стига - недей прави свръхлактация. Писах и във фейса, но ще спомена и тук. Капките ми против колики, които ми изписаха трябва да разреждам в кърма и това също е една от причините допълнително да стимулирам кърмата с изцеждане. Помпата, която ползвам е на Чико - моята е вече на около 10 год.

Общи условия

Активация на акаунт