Какво може да се направи срещу съседи със скара на балкона?

• 49 023
  • 497
  •   1
Отговори
# 270
  • Ямбол
Е, който обича спарен и застоял въздух да се затваря по цял ден и да си пуска климатика да му го върти. Аз предпочитам въздухът да се движи и да се сменя и когато навън е топло, но не горещо, предпочитам да влиза въздух.
Айде още един специалист дето смята, че целта на климатика е въртене на въздуха.  #Crazy
Защо да си пускам климатик, като мога да си оставя прозореца отворен и вътре да е приятно за дишане?

# 271
Философията на българския Закон за управление на етажната собственост (ЕС) е Общото събрание (ОС) да има думата по максимално широк кръг от въпроси. Автономията му е много голяма и ОС е оставен де факто да управлява ЕС чрез свободата да променя, допълва и създава нови точки в правилника (стига да не са противозаконни).

Ето защо няма как да има общ ред за всички български блокове за скарите на балкона. В един блок хората ще са масово скараджии и малцинството ще страда умирисано. В друг блок мнозинството ще е анти-скара и скараджиите ще са жални и тъжни - ще трябва да палят барбекю само уикенда в планината.

Демокрацията е диктатура на мнозинството. Законът установява подобна диктатура и в българските блокове.

Сега съвсем отделен въпрос е как се прилага ЗУЕС и доколко мнозинството в даден блок може да се справи с единичните нахалници, които не искат да спазват решенията на ОС. Бил съм домоуправител и такива много добре ги лекувам. Но ... не всеки го може и не на всеки му се занимава.

# 272
  • София
... Демокрацията е диктатура на мнозинството. ...

... Бил съм домоуправител и такива много добре ги лекувам. Но ... не всеки го може и не на всеки му се занимава.

Телефон, моля те, дай ми идея как се прави! Може и на ЛС.  Peace

# 273
Titina защо така с рогата напред?На мен от скаричката не ми се осмърдяват гащите,а можеше да са одяла на простора например Winkа цели помещения.Не всеки е любител на климатици,понякога е въпрос на финансови възможности.Качествените са мн.скъпи за доста сънародници.Ние имаме два климатика,които са с цел отопление.Лятото ги пускаме само в най-големите жеги.И аз предпочитам отворени прозорци и свеж въздух-значи трябва да търпя,ок.Това лято започвам и аз с рибата на скара под спалнята на дразнителите.Ще пострадат и др.съседи,ама каквото повикало,такова се обадило. Crossing Arms
Отдавна искам сушилня за лично удобство.Нямам място.

# 274
Това лято започвам и аз с рибата на скара под спалнята на дразнителите.Ще пострадат и др.съседи,ама каквото повикало,такова се обадило. Crossing Arms
Ако ти си под терасата на дразнителите не трябва да усещаш миризмите от скарата им. Или ако да - тогава много по-слабо от тези, които живеят над тях. Изпаренията отлитат нагоре, а не надолу.

# 275
  • Другата България
Анджък! ooooh!
Питай патило, и продължаващо да пати.....
Моят съсед със скарата от 2 месеца е в ремонт. Съответно е разбил и кухнята, съответно жена му не готви и ядат само скара Mr. Green

# 276
  • Ямбол
Що пък жената не му готви? Той гъзорък ли е или като онзи другия, който си проветрява жилището.

Накрая ще се окаже, че за всеки се знае по нещо.

# 277
  • Другата България
 LaughingПрепоръчвам преглед при очен лекар. С най- добри чуВства. Heart Eyes
от 2 месеца е в ремонт. Съответно е разбил и кухнята,

# 278
  • София
Здравейте.

Много ми е съвестно, защото съседите отдолу са възрастни, но това не ги оправдава с вечното пържене и печене на скара на открит балкон. Смрадта у нас в хола и другите стаи е.... гадно е много.
Така си карат и не реагират на нищо.
Мисля да говоря с кварталния, но... не знам.
Какво ще ме посъветвате?

Съседите ви създават заплашващи живота обстоятелства. Скара на балкона е потенциален източник на пожар. Сигнализирайте кварталният отговорник на база:
чл.6, ал. 4 от Закона за етажната собственост, който гласи: Собствениците са длъжни да не извършват в своя самостоятелен обект или в част от него дейности или действия, които създават безпокойство за другите собственици, ползватели и обитатели, по-голямо от обичайното;

Също така, вашият блок/кооперация има Правилник за вътрешния ред. Упоменете вътре и забрана за ползване на скара на балкона, поради опасност от пожар. Гласувайте на общо събрание и готово.

Безпокойството ви е от пожар и от миризми. Имате право да пуснете жалба, следва глоба. Успех!

# 279
  • Ямбол
LaughingПрепоръчвам преглед при очен лекар. С най- добри чуВства. Heart Eyes
от 2 месеца е в ремонт. Съответно е разбил и кухнята,
Това го видях, но ти откъде знаеш, че жената му готви, че казваш, че сега, като е разбил кухнята тя не му готви?
Можеше да кажеш, че не готвят и затова са на скара, но ти каза, че само жена му не готви, което означава, че знаеш кой готви.

# 280
  • Другата България
Популе, ти сериозно ли това за пожара? Laughing
Лиляна, не ми се занимава с твоите издребнявания, разследвания, констатации, съвети, изводи....и бля-бля.
Пиша си просто, хей така. Heart Eyes
 Grinning аааа, да ти кажа, оня с проветрението си проветри, затвори вратата, могло с добро значи......

# 281
  • София
Популе, ти сериозно ли това за пожара? Laughing

Съвсем сериозно. Скарата, особено ако е електрическа, не би трябвало да се ползва на балкона. Поради фактът, че балконите са на открито, има вероятност да стане късо съединение, оттам и пожар. Въобще, кой ви е казал, че можете да ползвате скари в апартаменти??!!! newsm78 Ако е вътре, опушва ужасно, ако е вън - има опасност от пожар. Скарите са за външни изградени барбекюта в къща с двор - аз имам такова примерно. Ако ще ползвате скара на закрито, имате нужда от вентилационна система, домашният абсорбатор не е достатъчен. Питайте тези, в чужбините, дето са писали тук, дали са ползвали скара вътре. Аз да, българска скара си бях занесла и познай какво - включи се противопожарната инсталация и аларма. Wink Стана едно мазало...Е, повече няма да повторя.

# 282
  • Sofia
Питайте тези, в чужбините, дето са писали тук, дали са ползвали скара вътре.

Явно не си прочела темата внимателно – поне трима-четирима живеещи в чужбина по-назад писаха, че "при тях" (където и да е това) масово се ползват скари и барбекюта на балконите. Peace

# 283
  • Другата България
 Joy rotfImao
Извини ме, но не мога да се сдържа.
Я се опитай да кажеш това на някой със скара на терасата /а те се оказаха много, ако си прочела темата дотук/.
Изобщо ....наистина не вярвам, че можеш да говориш сериозно, че и да си вярваш отгоре на всичко.
Ако казваш как трябва по принцип - ок, но това
Цитат
Въобще, кой ви е казал, че можете да ползвате скари в апартаменти??!!!
.... Stop
Сигурна съм, че всеки, имащ и ползващ електрическа скара на терасата си нито е питал някой, нито пък някой му е казвал. Laughing

# 284
  • София
Питайте тези, в чужбините, дето са писали тук, дали са ползвали скара вътре.

Явно не си прочела темата внимателно – поне трима-четирима живеещи в чужбина по-назад писаха, че "при тях" (където и да е това) масово се ползват скари и барбекюта на балконите. Peace

Ползват се, ако го е разрешила етажната собственост. Обаче ако не - не се ползва. Аз само на едно място съм живяла в апартамент в чужбина и там беше забранено това. Имаше си определено място в градинката пред блока - изградено барбекю, където комшиите можеха да ходят да си правят скара. Само там.

Освен това, със сигурност комшиите на авторката нямат скара на въглища, а ползват електрическа. А електрическата скара създава опасност от пожар, ако се ползва на балкон. Сори, факт.

Сигурна съм, че всеки, имащ и ползващ електрическа скара на терасата си нито е питал някой, нито пък някой му е казвал. Laughing

Не са ме имали мен за съсед. Вече описах по-горе как трябва да се действа и няма проблем. Като платят ползвателите на скари два три пъти глоба и повече няма да го правят. Да ходят на ресторант, да ядат кебапчета.  Wink Вкъщи се прави мусака. Wink

А, може и вкъщи да си правят кебапчета, ама в кухнята, ако обичат или ако не обичат, пак там. Peace

Общи условия

Активация на акаунт