Аз ли греша

• 3 755
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте сигурно ще се повторя за не  знам си кой, защото не малко пъти съм споделяла за алергията или не знам вече и аз как да го нарека , която има дъщеря ми. Тя е на 7 месеца и винаги е била на кърма , докато веднъж се наложи да оставя АМ , за да е нахрани сестра ми , защото ми се наложи да ме няма.  Детето е изпило 50 мл , след око 2 минути са излезнали червени петна около устичката, вратлето и 1/2 петънца зад ухото, аз така е заварих де . След прием на Витамин Ц И Калциев глюконат детето повърна и петната изчезнаха. Помислих , че е от АМ, защото друг път не бях давала такава, а и незнаех че детето може да има такъв проблем. След около седмица дадох млечна каша бананова и този случай се повтори, от тук насетне започнах да се интересувам за такива алергии и разбрах, че детето ми може би има АБКМ. Споделих и с педиатъра и тя каза да давам само кърма колкото имам и че детето нямало да умре от глад щом ядяло вече и друго и че алерголог има само в София, но тя била малка за такива тестове и да не давам млечни каши и АМ и това беше. След като изчетох сумати материали и тук във форума и навсякъде не ми става ясно как ако имаме АБКМ  детето ми няма пъпки и никакви обриви, как не му става нищо от това, че аз ям изключително много кисело и прясно мляко, яйца и други храни без да спазвам диета, а е кърмя постоянно, а някои майки дори са на диета newsm78 замислям се това АБКМ ли е изобщо? След като започнах да чета всичко за АБКМ  разбрах, че много внимателно трябва да въвеждам храни от които половината са алергени и детето ми не може да ги яде поне аз така си мисля и се оказва, че умирам от страх когато трябва да му дам нещо ново, купувам безмлечни каши и стоят неотваряни от страх да не му стане нещо , защото съм прочела, че елдата например пак е алерген и излиза, че детето ми трябва да яде само тиква, морков и картоф . В почти всички купени пюрета има масло или обезмаслено сухо мляко и вече незнам с какво да храня детето си. Приготвям всичко сама искам да е разнообразно, но няма как ( Аз ли съм смотана или незнам . Ще отведа детето си на специалист, но до тогава?!Дали е възможно това да не е АБКМ

# 1
Аз лично не минавам или не съм минала през ужаса на страха с храните, освен разбира се от алергията с глутен която имахме, но само да ти кажа, че каши с мляко било то преходно или АМ се дават през 9 месец на детето през това време е хубаво а даваш кашите с кърма, да ги правиш с вода, но след това обезателно да кърмиш. Освен това силно ти препоръчвам да му направиш кръвни изследвания и много ама много да внимаваш с въвеждането на храните. Изпращам ти няколко сайта за въвеждането на храните, а в Библиотека може да намериж всякаво инфо за храните при деца с алергии.Друго купувай си семена, мели си и така си прави кашите, така мисля, че ще ти е най-добре.

http://zacheto.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/10/15/zahranvane-po- … meso-riba.1192887

http://zahranvane.wordpress.com

http://zabliznacite.wordpress.com/2011/06/23/kak-da-predlagame-h … i-zahranvane-blw/

Последна редакция: сб, 13 дек 2014, 23:18 от TanyaAlex

# 2
Аз лично не минавам или не съм минала през ужаса на страха с храните, освен разбира се от алергията с глутен която имахме, но само да ти кажа, че каши с мляко било то преходно или АМ се дават през 9 месец на детето през това време е хубаво а даваш кашите с кърма, да ги правиш с вода, но след това обезателно да кърмиш. Освен това силно ти препоръчвам да си направиш кръвни изследвания и много ама много да внимаваш с въвеждането на храните. Изпращам ти няколко сайта за въвеждането на храните, а в Библиотека може да намериж всякаво инфо за храните при деца с алергии.Друго купувай си семена, мели си и така си прави кашите, така мисля, че ще ти е най-добре.

http://zacheto.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/10/15/zahranvane-po- … meso-riba.1192887

http://zahranvane.wordpress.com

http://zabliznacite.wordpress.com/2011/06/23/kak-da-predlagame-h … i-zahranvane-blw/

Благодаря за съветите, но защо аз да си правя кръвни изследвания? необходимо ли е това?

# 3
  • Sofia
Няма абсолютно нищо страшно в това да захранваш бебе с алегрия или предразположено към алергии. Второ дете захранвам бавно и внимателно и не преживявам никакъв стрес. Всичко, което е алерген го оставящ за по-късно от нормално препоръчваното. Няма такова нещо, че в пюрета и каши има мляко и масло. Аз пюре с масло не съм виждала, а с мляко има много малко- разни лека нощ или спанак със сметана. Между другото морковът също е алерген, аз го давам на сина ми от няколко дни, а е на 1 година. Аз готвя на детето, само по изключение съм купувала зеленчукови пюрета и то 3-4 вида, защото на практика всички са с морков. От месата яде само пуешко и заешко.
Сигурно си притеснена, че всички деца около теб ядат мусака и кебапчета, а вие нещо закъснявате Mr. Green Нищо няма да му стане на детето, като прояде повечето неща над 1 година например. Моят яде АМ от 7-месечен, но нищо друго от краве мляко. Сиренето е козе.
Превенцията е много по-лесна от лечението Peace Peace

# 4
Няма абсолютно нищо страшно в това да захранваш бебе с алегрия или предразположено към алергии. Второ дете захранвам бавно и внимателно и не преживявам никакъв стрес. Всичко, което е алерген го оставящ за по-късно от нормално препоръчваното. Няма такова нещо, че в пюрета и каши има мляко и масло. Аз пюре с масло не съм виждала, а с мляко има много малко- разни лека нощ или спанак със сметана. Между другото морковът също е алерген, аз го давам на сина ми от няколко дни, а е на 1 година. Аз готвя на детето, само по изключение съм купувала зеленчукови пюрета и то 3-4 вида, защото на практика всички са с морков. От месата яде само пуешко и заешко.
Сигурно си притеснена, че всички деца около теб ядат мусака и кебапчета, а вие нещо закъснявате Mr. Green Нищо няма да му стане на детето, като прояде повечето неща над 1 година например. Моят яде АМ от 7-месечен, но нищо друго от краве мляко. Сиренето е козе.
Превенцията е много по-лесна от лечението Peace Peace

Някъде прочетох наистина, че морковът е алерген, а тя яде моркови и няма нищо . В зеленчукови пюрета които съм купувала ( имам около 10 които стоят в шкафа ) в някои пише, че има масло . а странното е че преди да направи тази реакция ги ядеше без проблем , но сега не смея да давам. Кърмата ми много намаля, а детето реве мога ли да давам Фризопеп?

# 5
  • Sofia
Можеш, но след консултация с лекар.
Да не би да пише рапично масло newsm78

# 6
Можеш, но след консултация с лекар.
Да не би да пише рапично масло newsm78
http://ganchev.bg/bg/product/zelenchukovi-pyureta/zelenchukovo-piyre-s-oriz ТОВА например пише, че има масло и още няколко такива . Въпреки, че нашия педиатър не взима никакво отношение по въпроса , а няма как да го сменя защото тук са само двама ще и се обадя да е попитам . Когато и казах за това АМ Фризопеп тя ми каза " незнам за какво ми говориш"  newsm78

# 7
  • Sofia
Олеле, майко. Алерголог и гастроентеролог са другите варианти за консултация. Разбира се, има вариант да си възстановиш кърмата с по-чести кърмения. Така хем няма да мислиш за млека, хем за детето ще е по-полезно. Опитай да се изцеждаш от време на време.

А за Ганчев, не знам, не съм купувала такива пюрета никога. За тях знам, че са пълни с неподходящи за бебета и деца неща.

# 8
да и аз това установих, моята свекърва постоянно ми ги носи и аз само ги отделям настрани. От вчера насам постоянно е слагам да суче, тя като види че не пуска се отказва и чай на Хип пия ,но просто явно вече не мога да и задоволя нуждите и Sad Снощи е пила вода само и само да залъже и да заспи днес вече съм принудена да купя Фризопеп  да опитам

# 9
Не знам как е положението при вас сега, но Фризопеп се изписва по здравна каса без пари с протокол от гастроентеролог.
Заповядай в темата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=592735.0;topicrefid=19. Смятам, че ще ти бъде полезно.

# 10
  • София
 duda212121, при условие, че детето е реагирало дори на еднократна доза АМ, за него кърменето е още по-важно от "обичайното" бебе. Кърмата може да се увеличи и с по-често кърмене и с разни трикове, като прилагане на компресия на гърдата, за да потече по-силно/по-бързо, може да се опита с често изцеждане докато бебето започне да върши самО тази работа, може да се обмислят варианти и за хранителни добавки, ако се налага и т.н.
 Каквото и да е АМ, то следва да се изпише от педиатъра.

# 11
  • Немция
Здравей!

Предполагам колко си притеснена относно захранването, и аз съм минала по този път с голямото ми дете, което реагираше на млечни храни(към козето също) по начина , който вече си описала. Аз го кърмех до 16-ия му месец и въпреки че ядях млечни, нямаше никаква кожна реакция.
Захранвай внимателно, но имай предвид, че може да няма алергия към други храни. Моето дете имаше проблем и към белтъка на яйцето, не само към белтъка на млякото, тоест бъди внимателно и с яйцето. Маслото съдържа много мазнини и по-малко белтъци, затова и най-леко се понася при деца с АБКМ.
Проблем имахме и с орехите, за друг хранителен проблем не се сещам.
Обикновено 90% от децата израстват алергията до 3-тата година, в нашия случай беше към 5-тата. Rolling Eyes

Темата е обширна, не знам откъде да я подхвана, но съм насреща за съвет. Simple Smile

На сина ми му правеха подкожен тест за алергия, живеем в Германия и това ми предложи педиатъра, тестът до 5-тата минута показа реакция към заподозрените млечни продукти.

Общи условия

Активация на акаунт