С какво ви дразнят свекървите- 39

• 61 979
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
Как можеш да обясниш понятието "горещо" ?

# 496
  • където ми харесва
Ох, пари...
И аз не знам.
За мое нещастие, дъщеря ми точно така разбра как да не пипа нещо, което пари.
Не на печката/котлона/фурна или каквото и да се сетите. Залепи се на радиатора, който бичеше на пет.
Няма как да има изгаряния, но поне разбра какво значи "не пипай, пари и после ще боли".
Избягваше всички предмети, които излъчват топлина мнооого дълго време.

# 497
  • София
Ох, пари...
И аз не знам.
За мое нещастие, дъщеря ми точно така разбра как да не пипа нещо, което пари.
Не на печката/котлона/фурна или каквото и да се сетите. Залепи се на радиатора, който бичеше на пет.
Няма как да има изгаряния, но поне разбра какво значи "не пипай, пари и после ще боли".
Избягваше всички предмети, които излъчват топлина мнооого дълго време.

Е, щеше да е по-лесно, ако ти я беше научила с подбрана от теб температура...Нищо де, случва се, няма драма. Като порасне, няма да го помни. Синовете ми не помнят как съм ги научила да не пипат горещи предмети. Simple Smile Но поне знам, че аз ги научих под мой контрол и бях спокойна, че нямаше подобни инциденти по време на цялото им ранно детство - не приближаваха печки и разни топли неща.

# 498
  • където ми харесва
Тя порасна и не го помни това. Но, тогава изобщо не знам къде ми  е бил акъла. Прибра се от снежната пързалка пред блока, беше й студено и се затича към парното. Изобщо бях изключила, че е на най-висока степен пуснат. Пипна го, изплака, казах "ОООХ", аз казах "БОЖЕ", поплакахме си дружно, погушкахме се, обяснихме си, че пари и не се пипа и те така те.
Беше на годинка и 2-3 месеца, някъде.

# 499
Тук в Швеция всички ползват тези предпазители за печки http://www.ibebe.bg/predpazitel-za-pechka-pl.html, дори педиатрите на поредната консултация ти казват от къде да закупиш, когато детето проходи. И аз и етървата бяхме монтирали тези протектори и нямахме проблеми, но една ваканция в БГ завърши трагично за племенника ми. Там естествено печката е без протектор и детето се заля с един чайник, етървата и свекървата били на метър от него, но тя белята става за секунди, добре, че нямаше изгаряния по лицето...

# 500
  • София
Тук в Швеция всички ползват тези предпазители за печки http://www.ibebe.bg/predpazitel-za-pechka-pl.html, дори педиатрите на поредната консултация ти казват от къде да закупиш, когато детето проходи.

А горещата фурна как предпазваш?  newsm78

# 501
  • Бургас
Точно за това с кучето надали  Laughing Изключително дебелокожа съм, що се отнася до животни. Много трудно може да ме смути нещо, облизване с животни, досег и такива работи.
По-би ме догнусяло свекърва ми да пуши и после да го нацелува, примерно.

Абе едно е да ме целуне по бузата някой с лош дъх и друго да трябва да обменям лиги с кучето, което преди две минути си е облизвало.........дреболиите.
Май никой не е гледал документалните филмчета "Чудовищата в мен" и "Изядени живи". Не, не визирам свекървата, а нещо подобно на нея - кучешка тения.

Дори родителите не винаги могат да опазят децата си, miss july.

Въобще не коментирам опазването на децата, а различното отношение към едно и също действие, извършено от различни хора.

# 502
В тази тема непрекъснато се обяснява как снахата може да прави всички, ама ако свекървата го направи - то това е пълна трагедия. newsm78

# 503
 EmbarassedИ аз да се намеся по темата
Не се обичаме и харесваме със свекървата, но сме далеч една от друга и при срещите ни се опитваме да сме толератни една към друга
Та...за опарването.
Гледах интервю на Марияна Хил. Тя сподели една случка от миналото си, свързано с такъв случай.
Винаги когато гладела, сина и идвал и дърпал кабела. Обяснявала, обяснявала.....но детето продължавало. Мъжът и и казвал, че в Англия ги оставяли да се опарят леко(или нещо друго), което да им покаже, че е опасно. Накрая тя се съгласила и оставила детето леко да се парне на ютията.
Оттогава стояло далеч от нея;)
Май и англичаните като нечии баби споделят тези методи;)

# 504
  • сф
не става дума за метода на приучаване, а да се затапи отсрещната страна Wink

# 505
 Laughing
Наясно съм, чета темата отдавна.
Но не е ли добре да е в ....как да кажа.....поле, където ще прозвучи умно и логично:)?
А не само за спорта?

# 506
Аз обяснявах , доближавах ръката до топла фурна и за мен това е абсолютно безсмислено. Един ден партньора ми купи предпазна детска порта /врата , сложи и я на кухнята и правилото  не подлежи на плач , обяснения и т.н - " когато се готви , децата не са в кухнята ". Пример с негов приятел - като дете е влязъл в кухнята зад гърба на майка си , тя се обръща , залита в/у него и го залива с вряла вода, аз също няколко пъти се препънах в играчка и в дъщеря ми , която стоеше зад мен . След това -децата са извън кухнята , докато готвим.

# 507
В тази тема непрекъснато се обяснява как снахата може да прави всички, ама ако свекървата го направи - то това е пълна трагедия. newsm78
Къде това?
Всъщност от известно време в тази тема по-активни са свекървите, не снахите.

Иначе аз за уменията на моята свекърва нищо лошо не мога да кажа. Чудесна е жената - и готви добре, и е търпелива, и е тактична, и интелигентна...

# 508
  • до едно тепе
Трещи не е съвсем в средата, но е достъпна от 3 страни. Достатъчно че да докопа тенджера, на които и да е от 4-те котлона. Готвенето е като спи, гледа някакъв филм и тогава претичвам от кухнята до хола или баща му е вкъщи и си играят. Ако не успея, не се втелявам толкова и вземаме нещо готово. Реално в яслата не мога да го контролирам какво яде. Там се научи да яде шоколад и бонбони-давани като поощрение за добро държание.
Никой ли не смее да се оплаче от свекървата Laughing

# 509
  • София
Не разчитайте на детския инстинкт ,гледайте си децата и ги дръжте далеч от печките. Това е от мен по -тази тема. Свекървите да си направят тема и да си пишат там ,защо влизат тук да саботират нашата тема?!?

Последна редакция: ср, 07 яну 2015, 22:47 от simona035

Общи условия

Активация на акаунт