С какво ви дразнят свекървите- 39

• 61 939
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Да ви кажа ,от коледа насам не пуша ,дано устискам да не воня на бебоците.Пропуших като почина мъжа ми ,от стрес и страх за живота напред.После опитвах два пъти за 3-4 месеца,но пак стане нещо и  ..Та дано  не пропушвам,и без това не ми е приятно ,просто от навик.

# 601
  • София
Като е казала, че ще спира цигарите, да си стои на думата, а да не прави фасони. Преценила, колко да вземе, сега ще си носи последствията. Аз не бих купувала цигари на майка си от принципни съображения и вече съм го заявила. Който идва, си носи или купува.
В случая Кайсиеви са по-прави от старата кайсия.

Popule, всеки има свои виждания как да живее и какво да прави, така е, но когато отиваш в чужд дом, правиш компромис с вижданията си, а не тропаш с краче. И в никакъв случай не си го изкарваш на дете. За мен, това е сериозна причина за неуважение.

Съгласна съм и с двете ви. Но пак подчертавам, "старата" Кайсия се сърди, защото в нейните очи няколко евро в повече не би трябвало да са такъв проблем. Все пак, тя е майка на мъжа, а той издребнява и прави голям проблем с тия пусти цигари...Предполагам смята, че достатъчно е дала за него, когато е бил дете, та да заслужи няколко кутии цигари. Аз, лично, никога не бих направила като нея, но има хора всякакви. До някъде е права, че младите Кайсиеви издребняват за няколко евро. А колкото до това, че се сърди и на внуче Кайсийче, това не е правилно наистина. Бабата си е костелив орех отвсякъде, обаче какво да се прави - няма съвършени хора на този свят.

# 602
Deni-meni,за цигарите-няма такова нещо-пътували сме доста често,така че мога да го твърдя със сигурност,никога не са ни правили проблем.Носили сме по 4-5 стека на човек,когато сме били пушачи.Майка ми също си носеше 2 стека-без проблем. Peace

Сигурни сте, защото не са ви хващали и проверява ли или защото сте го прочели някъде официално? Или може би е така в рамките на ЕС? Не съм пушач, но преди 2007 г. ми се е случвало да нося стекове на приятели в чужбина с автобус и самолет и условието беше по 1 стек на човек и по2 л вино и 1 л твърд алкохол. За децата не важеше. От безмитния магазин разбира се можеш всичко да си купиш. Сега вече като пътувам такива неща не нося и затова скоро не съм се интересувала.

Иначе съм съгласна с горното мнение на Popule.

# 603

Stop Ти ще кажеш ли така на майка си? newsm78
Нали се сещаш, че нейната свекърва е на мъжа й майка? Или все забравяме този дребен факт?
А синът ѝ не ѝ ли е мил? Ти така ли ще наказваш снаха и син? Айде моля ти се.

Кой ме знае? Като остарея и изкуфея може и да го правя. Не се заричай, щото и ти ще изкуфееш един ден... Peace
С леката разлика, че тук не става въпрос за изкуфялост, а чиста лигавщина. В нищо не се заричам, опазил ме Господ.

Точно. Лигавщината е част от изкуфяването, как не разбираш...

хич ама хич не е вярно това. лигавщината в 99% от случаите е неподправена, неконтролируема злоба и жлъч с подчертано удоволствие от което. гледала съм 'изкуфелия' си дядо след инсулт и с Алцхаймер - човекът со кротце со благо си седеше и чакаше да го нахранят и сменят.

от свекърва ми не мога да се оплача, но майка ми е чудо невидяно. от тази жена струи злоба на талази. всяка дума е премерна да те унижи, злепостави, нарани, издразни. ако не реагираш - очите й святкат злобно и доволно. ако реагираш, устните потрепват, очите се напълват със сълзи по команда и се почва 'аммма ммммайче, чооовек да не каже нещо, защо така реагираш, аз сега да си ммммълча ли. човек ако пред близките не може да си каже каквото му е на душата' и цирк пълен  ooooh! любимимата й манипулация е да се обажда/ издебва мъжа ми насаме като сме на гости и да почва 'хх не изглежда добре, много е отслабнала, не е здрава, притеснявам се' а междувременно да ме подпитва ' как си' викам 'добре' и се почва 'знам го аз твойто добре, ма майче защо не ни казваш какво ти тежи нали те виждам как вехнеш. и с 2 деца, как се справяш, знам колко ти е трудно. направо си повехнала. какви сенки' способна е за минути да те накара да се чувстваш като парцал. това само на мен, разбира се. включително ме е заплашвала съвсем открито (после го обърна на шега, разбира се), че 'като я хване деменцията ще ми сере по килима като дойде да я гледам'

така че....тия 'лигавщини' не ми минават. ей, континента смених да се махна,че иначе оправия няма  Mr. Green

# 604
  • София
Моята внучка пуловер, пуловерче, терлици не е обличала. Все пак отопляваме жилищата.
Е какво искаш да кажеш , че тези дето обличат децата с половери не си отопляват жилищата ли?
 hahaha ooooh!

# 605
В случая Кайсиеви са по-прави от старата кайсия.
Абсолютно Peace Популе хич да не оправдава бабата! Като е решила да спира цигарите, да ги спира, тъкмо удобен момент, а не да товари сина си със 100-200 евро за вредните си навици, че и фасони да му прави!

Боряна, честито, бабо Simple Smile
Аз съм твърдо за пелени! Белички, пухкави, с розово и синьо окантени накрая. Все ще има повод да се наметнат децата с тях. Всичко друго е излишно, според мен, освен ако снахата не поръча. А и елечета и терлички на летни бебета не им трябват. Пък за зимата ще се разберете допълнително.
Към пелените прибави и някой лев, те най-добре ще знаят какво им трябва.

Последна редакция: пт, 09 яну 2015, 13:33 от птица

# 606
Ей , много сте идеални вие. Напълно я разбирам бабата - имала е желание да ги спре, мислела, че като е в друга страна и като няма цигари ще стане по-лесно. Ама не удържала - сега хем й е криво от това, хем че трябва да проси пари от сина си.

# 607
  • тук и там
Абе ние не сме чак толкова стиснати хора-всички разходи по пътуване,престой,развлечения и т.н. са за наша сметка.За Коледа-чанта,палто,ботуши и апарат за кръвно от качествените,не китайски-това са и подаръците.Не е това-ММ печели добре  и не се стискаме-въпросът е принципен,а ММ настояваше да си носи цигари,защото каза че я знае каква е-че ще спре цигарите само на приказки.Дени,не съм сигурна за ограниченията,факт е,че дори и да има-тя е последният човек,който ще знае за тях-така че не това е причината,определено.Както и да е-вече проговори,така че няма какво да обсъждаме повече. Peace

Последна редакция: пт, 09 яну 2015, 16:06 от Kaisia

# 608
Kaisia,
още малко търпение.  Whistling Забравила съм каква беше причината за дългото посещение на свекърва ти у вас, ама следващия път нека да е само до 10 дни. Ние поне за толкова каним нашите родители и от 2 рода. Хем, те още работят и не могат да стоят по 1 месец, хем да не си досаждаме едни на други. Но ние с мъжа ми сме си такива. Обичаме дори в България като се приберем да си спим отделно, понеже има възможност и просто да си ходим на гости.

# 609
Моята внучка пуловер, пуловерче, терлици не е обличала. Все пак отопляваме жилищата.
Да де, отопляваме жилищата, ама и навън излизат децата, че и бебетата. Зимата без пуловер ли я изкарват?

Да. Има някакви блузки като суичър, по-плътни такива.  И якета.

# 610
  • София
Аз харесвам плетива, особено хубавите. Свекърва ми плетеше страхотно - каквото види по някое списание можеше да го направи едно към едно. За жалост, когато дъщеря ми се роди, тя на всеослушание обяви, че не вижда добре с очите и слага край на кариерата си на плетачка. Е, гоблени шие на поразия, но явно не си разваля зрението от тях. О, и за едно детенце на нейни приятели беше изплела пуловер, шапка и шал. Внучка й обаче не се нуждае.  Wink

# 611
Аз харесвам плетива, особено хубавите. Свекърва ми плетеше страхотно - каквото види по някое списание можеше да го направи едно към едно. За жалост, когато дъщеря ми се роди, тя на всеослушание обяви, че не вижда добре с очите и слага край на кариерата си на плетачка. Е, гоблени шие на поразия, но явно не си разваля зрението от тях. О, и за едно детенце на нейни приятели беше изплела пуловер, шапка и шал. Внучка й обаче не се нуждае.  Wink
Тонка,
ще умра.  Laughing
Майка беше така с плетенето от списание. Дори е запазила някои мои стари пуловери с картинки, които сега дъщеря ми носи. Но и тя има сериозни проблеми с очите и вече въобще нито плете, нито шие. Нищо да е жива и здрава.

# 612
[/imhttps://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/11562_936036466414876_8551394392023546361_n.jpg?oh=de8db9adefa0a766599424b1c0241475&oe=553EE8E1&__gda__=1429224092_585c10e2d084fcd0b7feb8cec5f57b80g][/imghttps://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10277585_936037889748067_2015292416719358451_n.jpg?oh=1cf3a068c9f087e698181ef2e556e47e&oe=553FAAAB][/img]

За такива чулалчета е думата ,може да се появят по късно ,че сега сайтът няма снимки.И свекърва ми плетеше избирателно.Но аз се научих и де идеално ,де с грешки си плетях.Все пак като имах готвене за много народ тя се сркиеше и плетеше с пуснати пердета,все едно няма да разбера какво прави.И ги подаряваше.Понякога ми се е искало поне едно да даде на моите деца ,да се радват.Салфетки намерих на една кука след нея в два надписани плика .С имената на моите деца.Все пак съм сгрешила.Мислила е  и за тях.И аз не съм ОК с очите но ,каквото има да става ще стане  и с плетене и без него,с четене и без него.Реших ,че докато мога ще ползвам очите си.Може пък като приказката ,ял не ял, да си ял...или каквото беше там...И да се пазя като рохко яйце пак може да стане белята ,докато може да виждам ..ще се възползвам

# 613
  • Бургас
Абе ние не сме чак толкова стиснати хора-всички разходи по пътуване,престой,развлечения и т.н. са за наша сметка.За Коледа-чанта,палто,ботуши и апарат за кръвно от качествените,не китайски са и подаръците.Не е това-ММ печели добре  и не се стискаме-въпросът е принципен,а ММ настояваше да си носи цигари,защото каза че я знае каква е-че ще спре цигарите само на приказки.Дени,не съм сигурна за ограниченията,факт е,че дори и да има-тя е последният човек,който ще знае за тях-така че не това е причината,определено.Както и да е-вече проговори,така че няма какво да обсъждаме повече. Peace

Аз помислих, че бабата е пушила в къщата. Да ви кажа и вие сте виновни в ситуацията. Защо й купувате още цигари при положение, че сто пъти сте я предупредили да си вземе тези, които вече сте купили?! А и нали е изявила желание да ги спира. Аз при това положение бих отказала да купя други цигари и да плащам два пъти за едно и също нещо. Не знам с каква наглост ви кара да й купувате два пъти цигари, че и накрая се сърди. Аз просто не бих й проговорила повече, защото щях да съм бясна. Не ти стигат грижите по две деца, ами и да търпиш това чудо. Егати наглостта. Да се сърди колкото си иска, ако ще да не яде. И продължавайте да я лигавите тази неблагодарница с палта, чанти, обувки и пр. пък чакайте да не се държи като разглезено и проклето хлапе.

# 614
  • където ми харесва
Да де, отопляваме жилищата, ама и навън излизат децата, че и бебетата. Зимата без пуловер ли я изкарват?

Да. Има някакви блузки като суичър, по-плътни такива.  И якета.
И аз не съм обличала на децата си пуловери и елечета, плетени от баби/пра-баби/лели и прочее.
И като дете ги мразех. Баба ми плетеше невероятни пуловери и жилетки, но аз мразех да ме обличат с такива, най-малкото, че колкото и мека да беше преждата, кожата ми пламваше за части от секундата.
Сега, дъщеря ми е запалена по жилетките (от тези дългите, плетени
Скрит текст:

)
и има няколко чифта. Понякога и аз се възползвам, защото ми харесват. Но, отдолу нося поне блуза и боди, за да няма допир до кожата ми.
Та, не ми харесваха тези детските, съжалявам. Знам, че хората влагат душа в плетенето на такива неща за внуците си, но знам и че не всяка майка иска да облича децата си с такива неща.

Общи условия

Активация на акаунт