Парфюмни размисли и страсти - 186

• 70 067
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Макарон, аз много харесвам това бутилче с феичката! Peace

На мен любимият ми аромат на марката и любимата ми бутилка/имам 2  Grinning от 4 купени/  въобще е:

# 511
Отдавна не се впечатлявам от масови "любимци", от парфюма на еди-кой си, от прехвалени аромати...т.е. хваля се, че "пораснах". Единствено определящи, дали или няма да купя даден парфюм, са моите усещания и възприятия за него. Не съм сноб. Не робувам на марки, вече. Чувствам се еднакво добре, например, и с Шанел, и с Герлен и т.н. и с никому неизвестното парфюмче, което купих, докато убивах време из дрогерия Лили.
Необичаен аромат - в началните нотки - чисто, свежо, зареждащо, в базата - елегантно, топло и женствено. Години наред търсих подобен аромат. И го намерих там, където изобщо не очаквах. И си го ползвам с удоволствие, за радост на ЛМ, който напоследък почти разви алергия към всякакви ванилени и ориенталски нотки Mr. Green
Но пък един грозен/кичозен флакон би ме замислил сериозно.
Опитвах се да си представя как бих подарила въпросния класифициран като унисекс Tralala Penhaligon`s for women and men на ЛМ и как би стоял при другите му парфюми...иииии не успях Joy

# 512
  • The Evergreen State
Сега си давам сметка че и аз се влияя от флакона (донякъде и от рекламата на парфюма). Много кичозни ми се струват бутилките на Juicy Couture. Не харесвам особено и на Прада Кенди.

Днес съм в сладката целувка на Dior Addict Delice  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 12 яну 2015, 08:37 от Athena

# 513
Аз пък пробвах Sycomore  newsm81......и почвам да се моля  newsm17,пробвах и още много неща на първата си супермегавегагигаултра яка парфюмна среща  superuu  superuu  superuu

От 32бр аромата от кожено-тамянения списък половината вече са отметнати   bowuu

Специални благодарности на дамата за отделеното време и споделените аромати!!!  bouquet

# 514
  • Чукарландия
Малко късно се включвам в темата... Sad

Връщам се да ви чета. Hug

# 515
Аз също не робувам на мода в парфюмите,преди много лесно избирах "моя" аромат,но сега при равносметка осъзнавам,че от всичките ми парфюми истински харесвам ,нося и ми седят трайно само 2-3.Нишови нямам,по едно време се бях запалила по Монталите-мирисах,мирисах и не,че не ми харесваха,но изобщо не бих ги оприличила като мои.Аз за това няколко пъти попитах кога ще има парфюмни срещи,защото имам голямо желание да се запозная с Нишови аромати,но или не е имало такива срещи,или явно те са за отбрани тук(ако не е така ,извинете ме),аз нямам какво по-различно да покажа ,но пък какво лошо има да се осведомя и да се запозная с нови аромати. Naughty

# 516
shokoladena_bg,по мое лично мнение тая работа с парфюмните срещи вече е почти невъзможна мисия,да го кажа аз в прав текст та да обера аз пешкира,ама да го има поне черно на бяло написано за такива като тебе и мене.Тук има  дами които с течение на времето по едно или друго обстоятелство са си създали как да го кажа - хайде да го нарека като различна гледна точка по някакви въпроси,все пак жена си,предполагам ще разбереш за какво говоря,тази различна гледна точка вероятно е и причината да се отбягват такива срещи,все пак ще се съгласиш, че ако някой по някакъв начин не ти допада едва ли ще искаш да ходиш някъде с него да си споделяте ароматите.Това е моята гледна точка по въпроса с парфюмните срещи.

# 517
  • София
Пробвам новите и модерни неща, но нещо напоследък се заглеждам по старите.
ТМ си обичам и си нося, особено старото Извънземно.

# 518
Заради бутилката /и не само/ но преди всичко аради нея, се бих сдобила с този
Любов от пръв поглед беше, обожавам момини сълзи. Но бях отишла заради друг аромат и щеше да ми олекне прекалено много портмонето, ако си бях позволила и него.  Laughing

# 519
Ааа, в моя шкаф не стои чак толкова зле-
Не обичам кичозните неща и в началото дълго се възмущавах каква подигравка е тази капачка точно на този парфюм(понеже не намирам връзка между визия на флакона и аромата), но май с времето се примирих и мисля му намерих подходящо местенце.

# 520
Това със срещите не е точно така. Peace
 Когато има /организира се/ голяма такава среща, то тя винаги се обявява тук и идват хората, които имат възможност и желаят. Отделно има други малки срещи от по двама-трима човека, те са си приятелски и не се обявяват тук.
Дали имаш различна гледна точка с някого или направо не се понасяте няма нищо общо, просто не си говорите и нищо не се случва между вас. На големите срещи се събираме по над 20 човека и така или иначе не можеш да говориш с всички.
Най-вероятно няма желание за голяма, парфюмна среща на този етап или по-скоро нищо не се организира, защото ако се предложи дата, час и заведение /то между другото се избира страшно трудно когато не е навън в кафене пред Народния театър, защото има забрани за пръскане на парфюми в заведенията/ ще дойдат доста хора сигурна съм.

# 521
Относно флаконите аз само заради капачката бих си купил ето това:
http://www.fragrantica.com/perfume/Lubin/Idole-2923.html  -  EDT версията.
Даже наскоро се чудих дали да не си го поръчам на сляпо, а дори и да не ми хареса аромата, поне флаконът ще ми стои хубаво в хола като украшение  Laughing
Доста интересни са и капачките на MDCI Parfums:
http://www.fragrantica.com/designers/MDCI-Parfums.html
И двете марки обаче не съм ги виждал в България.

Има един парфюм, който докато го тествах се молих да не ми хареса, защото флаконът прилича на секс-играчка или разширител за отзад. В англоезичните парфюмни форуми го наричат "butt plug"  Laughing Става въпрос за Rochas Man. Може би цветът на розовата опаковка също спомага за тези асоциации:
http://www.fragrantica.com/perfume/Rochas/Rochas-Man-1426.html
Как после да обяснявам на гостите ми, които надникнат в парфюмното ми шкафче, че това наистина е парфюм  Laughing За радост и ароматът не ми допадна, прекалено сладникъв ми се стори. Но дамите във форума, които харесват сладки миризми на капучино, ванилия и малина нека го пробват. Според мен е по-скоро унисекс отколкото мъжки.

Последна редакция: пн, 12 яну 2015, 13:03 от ScorpionKing

# 522
  • Варна
Изобщо не ми пука в какво е затворен даден парфюм. Ако ароматът ми харесва, все ми е тая от какво шише ще го пръскам. Да, радват ме хубави опаковки, но никога не ми се е случвало, нито вярвам, че ще ми се случи, да купя или да не купя парфюм заради опаковка. Красиви, грозни, всичко изхвърлям като свърши.
Относно това дали купувам парфюм само защото някоя интересна за мен личност го ползва - не, не купувам. Но съм пробвала нарочно парфюм, за който съм чула, че се използва от жена, която е обект на по-особения ми интерес като личност, визия, начин на живот. Така на времето купих Черната орхидея абсолютно на сляпо и бях сигурна, че ще ми хареса, както и стана. Това ми е май единственият случай. Реклами не ми влияят дотолкова, че да хукна през глава да издирвам.

# 523
Относно флаконите аз само заради капачката бих си купил ето това:
http://www.fragrantica.com/perfume/Lubin/Idole-2923.html  -  EDT версията.
Даже наскоро се чудих дали да не си го поръчам на сляпо, а дори и да не ми хареса аромата, поне флаконът ще ми стои хубаво в хола като украшение  Laughing

Много го искам, но не заради капачката. Харесвам и EDР версията, но този е по-траен и присъствен върху мен. Спира ме това, че не искам 100 мл, а те нямат по-малки разфасовки.  30 мл ще ми дойде точно, и 50 става, но 100 вече не купувам. Между другото, този вече трудно се намира, мисля, че е спрян от производство.

# 524
  • София
Изобщо не ми пука в какво е затворен даден парфюм. Ако ароматът ми харесва, все ми е тая от какво шише ще го пръскам. Да, радват ме хубави опаковки, но никога не ми се е случвало, нито вярвам, че ще ми се случи, да купя или да не купя парфюм заради опаковка. Красиви, грозни, всичко изхвърлям като свърши.
...

Направо се подписвам под мнението на Mims*. Съвсем точно отразява и моето разбиране за нещата.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт