Пейпал - помощ - 11-та тема

• 91 216
  • 764
  •   2
Отговори
# 300
Според мен най-важната информация в този случай с фалшивите и-мейли е поставена в началото на темата и тя се съдържа в това изречение-цитирам дословно:
"Не отваряйте paypal през линк от електронната ви поща, отново има голяма вероятност, профила ви да бъде хакнат!"
 Peace Peace Peace

# 301
Точно както си мислех - просто никой не гледа началните страници  Embarassed
Като не се учим от чуждите грешки ще се учим от своите  Confused

# 302
Точно на този въпрос с писмата е отговаряно ако не на всяка страница, то поне през 2 страници. Много съжалявам, че така се е случило при вас. Фалшивите писма трябва да се препращат на spoof@paypal.com

# 303
Здравейте , момичета ! Вчера за пръв път направих поръчка с плащане през Pay Pal  и имам няколко въпроса . Платих две поръчки едната от тук:   http://direct.asda.com/george/clothing/10,default,sc.html   след   половин час  статуса наплащането в Pay Pal беше :  Jun 23, 2015   Order To Asda Stores Limited    Completed    Details   -£59.45 GBP  . Второто плащане е към mothercare.com но там статуса на плащането все още  е : Status:    Pending . Какво означава това , че се обработва плащането ли ?   И при такъв статус на плащането поръчката ми ще бъде ли изпратена ?
Благодаря!

# 304
Второто плащане е към mothercare.com но там статуса на плащането все още  е : Status:    Pending . Какво означава това , че се обработва плащането ли ?   И при такъв статус на плащането поръчката ми ще бъде ли изпратена ?
Благодаря!

Означава, че плащането все още не е финализирано, да. Няма как да ти пуснат поръчката, ако плащането е със статус "pending", трябва първо да стане "completed". Peace

# 305
Малко развитие по моя въпрос с невъзможността да си въведа кода и да си потвърдя Визата, за да тегля пари. Вчера опитах да изтегля малка сума - 5 долара, като днес статуса на тегленето е Completed, което за мен е много странно, защото уж не е свързана. Ще чакам утре да видя като ми се отчетат днешните покупки дали ще се появи и това.
А иначе онзи ден се жалвах в paypal и то доста гневно и днес са ми отговорили, че вече мога да си верифицирам картата, като обаче отново се минава през процеса по плащане на 1,5 евро (тоест първите ми потънаха), и сега чакам нов код. Дано до четвъртък, когато би трябвало да се появи в извлечението, тая карта не изчезне отново.
Имам и един въпрос, какво ще стане, ако въведа грешен код? Ще се блокира ли картата ми? Имам предвид, че вече имам един код, мога ли да го ползвам него или да си чакам новия?

# 306
Пробвах с първия код, не става, явно ще чакам новия.

# 307

Означава, че плащането все още не е финализирано, да. Няма как да ти пуснат поръчката, ако плащането е със статус "pending", трябва първо да стане "completed". Peace
[/quote]
 Благодаря за отговора  Simple Smile а обработката предполагам зависи банката 3-4 дни ?

# 308
Хммм, да ти кажа, не съм сигурна на 100% от какво точно зависи. Просто изчакай още ден-два и ако все още плащането е със статус "pending", пиши им, за да провериш дали всичко е наред. Имай в предвид, че има някои сайтове, които не приемат български карти (дори когато се ползва Пейпал), така че е възможно, макар и рядко, плащането ти в крайна сметка да бъде отхвърлено. Но това са по-скоро изключения, така че не се притеснявай излишно. Peace

# 309
  • София
Малко развитие по моя въпрос с невъзможността да си въведа кода и да си потвърдя Визата, за да тегля пари. Вчера опитах да изтегля малка сума - 5 долара, като днес статуса на тегленето е Completed, което за мен е много странно, защото уж не е свързана. Ще чакам утре да видя като ми се отчетат днешните покупки дали ще се появи и това.
А иначе онзи ден се жалвах в paypal и то доста гневно и днес са ми отговорили, че вече мога да си верифицирам картата, като обаче отново се минава през процеса по плащане на 1,5 евро (тоест първите ми потънаха), и сега чакам нов код. Дано до четвъртък, когато би трябвало да се появи в извлечението, тая карта не изчезне отново.
Имам и един въпрос, какво ще стане, ако въведа грешен код? Ще се блокира ли картата ми? Имам предвид, че вече имам един код, мога ли да го ползвам него или да си чакам новия?
Тези 1,5€ само ги блокират. В зависимост от условия на банката, издател на картата, парите след време се връщат по сметката.
Успех!

# 310
И аз с едно питане къде мога да видя или да проуча какви такси ще ми вземе пейпал при плащане.

# 311
  • София
И аз с едно питане къде мога да видя или да проуча какви такси ще ми вземе пейпал при плащане.
https://www.paypal.com/bg/webapps/helpcenter/helphub/topic/?topi … T_PAYPAL&m=BT
В този линк е информацията за таксите, но при плащане по принцип не се дължат такси.
Такса плащаш, когато получаваш пари/рефънд.

Неосведомен купувач може да реши, че е чарджнат от ПП  по някакъв начин при  плащане в случай, че плащането се осъществява по курса на ПейПал, а не на банката, издател на картата. Как се прави настройката  плащането да е по курса на банката е обяснено подробно в първия пост на темата.   Wink

# 312
Цитат
Тези 1,5€ само ги блокират. В зависимост от условия на банката, издател на картата, парите след време се връщат по сметката.
Успех!

Имах предвид първите 1,50 за първия код, който очевидно е невалиден и не мога да го ползвам (опитах, не го прие). Минах процедурата втори път и отново ми взе 1,50 и сега чакам втория код. Ако не ми ги върнат заедно с първите, явно ще трябва пак да им се карам.

Не знам защо изникнаха проблеми с тая Виза, банката е Уникредин между другото, при другата карта, MasterCard, нямах подобни премеждия, всичко си стана от първия път. Дори при предишния ми акаунт, който е вече затворен, бях регистрирала 3 карти, пак всичко беше наред.

Попаднах на някакво мнение във форума на paypal, че картата, която се регистрира, не трябва да е чисто нова, а да е ползвана поне веднъж за теглене от банкомат или плащане на ПОС терминал. Което е странно, защото MasterCard също беше чисто нова.

# 313
  • София
Аз досега не съм имала сериозни проблеми с ПП, за щастие.
Но в темата имаше няколко съфорумки, които споделиха, че са имали проблеми дори за различна буква в изписването на името в акаунта и личната карта...
Затова съм си направила извода, че контролът им е много стриктен и не се церемонят много-много...

# 314
Попаднах на някакво мнение във форума на paypal, че картата, която се регистрира, не трябва да е чисто нова, а да е ползвана поне веднъж за теглене от банкомат или плащане на ПОС терминал. Което е странно, защото MasterCard също беше чисто нова.
Аз се регистрирах с нова карта без никакви плащания до момента, като целево я правих за пейпал. Нямах проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт