Да преправим старите мебели с любов - тема 28

• 127 445
  • 804
  •   1
Отговори
# 165
Дойде време и аз да се похваля в темата Simple Smile благодаря на всички за изчерпателните съвети,наистина ми помогнахте и съм доволна от крайния резултат!

Преди :

# 166
Браво, страхотен резултат!  Би ли споделила с каква боя е постигнат и дали има лаково покритие? Предполагам, яко шкурене е паднало, но пък си е заслужавало newsm10

# 167
Леле, страхотни са скринът и етажерката  Heart Eyes, браво   bouquet  bouquet  bouquet

desert_rose , безирът не се използва като финишно покритие, а има за цел (уж) да храни дървото. Можеш да помислиш за изцикляне/изшкурване и след това - лак на водна основа, щом е обществено място (предполагам, че подлежи на интензивна употреба), моят съвет е да се вземе лак за външна употреба, за да е по-устойчив във времето   bouquet

# 168
  • Варна
desert_rose, не знам кой ви е посъветвал да слагате безир на паркет... за пръв път чувам. Безирът е вид масло, но до колкото съм чувала никога не изсъхва напълно и остава лепкав и сега ако решите да го сваляте ще трябва доста надълбоко да се цикли... не знам, нямам опит. Най-добре се консултирайте със специалист. Като идея, без да съм сигурна дали би било добре - циклене и полагане на специално масло за паркет - поне може само да се намазва допълнително, когато се поизтърка някъде, без да има нужда от циклене. Или както е посъветвала Раличка. И двата варианта няма да са без пари ...  Peace

Мама на Божидара, справила си се перфектно   bouquet
Имам подобна секция, на която се каня, но за сега не ми е дошла музата, че има и провиснали вратички, тук там отчекнато... само с боядисване няма да стане.

# 169
Не съм шкурила изобщо.Почистих ги,минах ги с Боро контакт и след около 2часа започнах директно с боята.Акрилна някаква взех,но беше супер не покривна,та съм минала около 4-5пъти за да се покрие добре.Отгоре няма лак.Малкото шкафче е от онези стари тоалетки с тройното огледало,само махнах огледалото.А голямото е част от соц секциите,на него махнах надстройката отгоре,за да стане по-ниско и долните вратички по принцип бяха една голяма която падаше надолу,но я дадох да е срежат посредата и сложиха нови панти.Отстрани имаше едни дупки,които запълних със смес от стърготини и лепило Ц 200 и след това ги изшкурих за да се заглади.

# 170
Дойде време и аз да се похваля в темата Simple Smile благодаря на всички за изчерпателните съвети,наистина ми помогнахте и съм доволна от крайния резултат!

А стига бе  Shocked

Страшна си. (извинявам се за глупавия си коментар, но наистина се оцъклих при тази трансформация и друго не намирам да кажа)

Последна редакция: пн, 09 фев 2015, 14:41 от karmelita_007

# 171
А стига бе  Shocked
Страшна си. (извинявам се глупавия си коментар, но наистина се оцъклих при тази трансформация и друго не намирам да кажа)

Уф, и аз така, и моята реакция беше същата! Simple Smile Не можах да си повярвам на очите, че си превърнала ония развалини в такава красота. Наистина си за адмирации!  bouquet  chef(готварският майстор, ама няма друг) А бялата боя добре ли се държи, в смисъл не се драска?
Мама на Божидара, резултатът е фантастичен, прекрасни са и шкафчето, и секцията!   bouquet 

# 172
браво Simple Smile изглежда направо професионално.

# 173
Мерси момичета,между другото заради малката,която постоянно нещо блъска и тряска вратичките и чекмеджетата,шкафовете са подложени на страшен тормоз,но боята стои,не се е надраскала засега никъде.

# 174
  • В градината...
Красота  Hug Hug

# 175
  • Пловдив
Мама на Божидара дадох си сметка, че на село имаме подобен соц.артикул и напролет ще му направя нова премяна. Голямо вдъхновение си.  bouquet

# 176
С голям ентусиазъм се включвам в темата. Имам известен опит с реставрация на стари мебели, но за някои неща си трябва майстор. Може ли някой да ми препоръча реставратор в София?

# 177
    Колко се е оживила темата - личи, че идва пролет!
    На предната страница питате за паркетаджия - за София мога да препоръчам - Боян се казва, тел. 0878189160. На нас ни прави 60-тина квадрата циклене и лакиране 4 ръце, на леля ми - 3 стаи пренареждане и лакиране /имам снимки за желаещите/, а на наши близки монтира с почистване на всяка ламела стар дървен паркет. Чакам да доведа ремонта до един розовеещ /явно буков/ паркет и да го викаме пак.

# 178
Никой ли няма опит с реставратори? Търсих онлайн, но предпочитам да ми препоръчате вие. Искам да реставрирам един старинен шкаф. Не мога да го направя сама. Освен това цената и уменията на майстора имат значение. Благодаря ви.

# 179
  • В градината...
Ами тук си правим нещата сами  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт