Да преправим старите мебели с любов - тема 28

• 127 510
  • 804
  •   1
Отговори
# 225
би трябвало да е някакъв праймър - контакт праймер. Ако обясниш в детайли, че ти трябва за боядисване на ламинатна мебел ще те раберат .

# 226
  • София
Контакт-грунд?

# 227
Благодаря ви! Май така и ще направя!

# 228
Момичета, колко ръце минавате с боя на водна основа, когато от по -тъмно се боядисва бяло? От година и половина не бях боядисвала и бях забравила колко е трудоемко  Whistling
Надявам се скоро да покажа и резултата...

# 229
Нямам личен опит, но доста изчетох, защото съм планирана един соц монстър  да се превърне в бял швед, и разбрах, че поне 2-3 ръце бяло оема, а понякога и повече зависи от боята. Явно нуждата се установява в процеса на работа. Но всички са единодушни, че ако има някакъв грунд става с по-малко ръце.

# 230
 Да, Боро имаше под боята и спрях да броя рцете след  4тата. Получи се де.

# 231
Здравейте,
вкъщи правим ремонт на едната стая и тъй като мебелите там са стари имам желание да им вдъхна малко живот. Много обичам белия цвят и реших, че искам да получа винтидж мебели, бели състарени, за напукващ ефект обаче не съм сигурна, защото май не ми харесва на сто процента.
Ще може ли да ме ориентирате какви материали и най вече бои ще са ми нужни. Също така приемам всякакви идеи, съвети, предложения, техники и тн.  Hug
Това върху което ще твоя е едно обикновено бюро и секция с рафтове и до нея еднокрилно гардеробче. Върху въпросната секция може повече да поиграе въображението защото тя има декоративни лайсни по вратичките на шкафовете и там си представям леко изтъркана боята по някакъв начин.

# 232
Отново да питам за пластмасовата масичка - в този ред ли да я направя - латекс, С200, салфетка, лак? Или вие предлагате нещо друго?

# 233
  • София
Отново да питам за пластмасовата масичка - в този ред ли да я направя - латекс, С200, салфетка, лак? Или вие предлагате нещо друго?
По-добре питай в декупажната тема.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=774800.0;topicrefid=19

# 234
По-добре питай в декупажната тема.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=774800.0;topicrefid=19

Сподели като разбереш   Rolling Eyes, от месец се каня на една маса в кухнята ..

# 235
Освен да пробвам, имам няколко пластмасови маси и табуретки. Тогава ще споделя най-сполучливия вариант. Макар че някой в старите теми беше показвал от тези, старите кафяви табуретки, боядисана в бяло и тапицирана, но не мога да намеря кой беше авторът.

# 236
Здравейте, абсолютен новак съм и нямам представа от такива неща, нито желаещи да ми помогнат Simple Smile Вкъщи са на принципа "купувай ново", но ми е съвестно за доста мебели. Искам съвет.
Имам стенни шкафове от ПДЧ с дървени врати, на вратите искам да им сваля лака. Надявам се да е светло дърво отдолу, защото повече ще ми пасва на кухнята. И една холна масичка от дърво, но с ПДЧ рафт под плота. Та въпросът ми е - с какво мога да сваля този лак, без да свалям от стена и разглoбявам мебели?
Другото - гардероб на ок. 15-20 години от ПДЧ с много увиснали врати. Първо обмислях смяна на пантите и облепяне на самия гардероб отвън със залепващо фолио - имитация светло дърво. Обаче гардеробът е разглобяван 10на пъти и вече железариите му стърчат от външната страна (то и затова му висят вратите). Затова сега се чудя дали не мога просто да откача вратите и да ги заменя с нещо друго, но не ми стига фантазията какво. Някакви идеи? Не искам да купувам нов, защото финанси имам пак за ПДЧ, а като ги гледам - техните врати направо са си фабрично криви.

# 237
Ох, дами, не е по темата, но наистина не виждам къде да питам: добър дърводелец за преправяне на стари шкафове (плоскости)? За проста преработка дейност, не е нищо засукано, но все пак да изпипва детайлите.

Много сте ми били полезни  и преди за подобни питания и затова пак питам... Събирам сили да си преправя сама нещо, но не съм узряла още.  Mr. Green

# 238
  • густо майна Филибето
Здравейте, абсолютен новак съм и нямам представа от такива неща, нито желаещи да ми помогнат Simple Smile ....

Можеш да махнеш боята с някои от препаратите за сваляне на боя, но имай предвид, че те свалят по един слой, ако са няколко, трябва няколко пъти да мажеш/пръскаш. Не е особено чиста операция, освен това има миризма, по-добре го прави на отворени прозорци.
 Аз бих предпочела да го направя на свалени вратички, с пистолет за горещ въздух, след това с шлайф и шкурка, но за това си иска инструмент. Става по-качествено.
Обикновено дървените вратички са от чам, ще останат светли.

Пробвали ли сте да регулирате пантите на гардероба посредством болтовете? Пантите могат и да се сменят, но не съм сигурна, че ПДЧ-то ще издържи новите нарези на винтовете.

# 239
Благодаря   bouquet

Самите панти вече са криви, винтовете стърчат навън. Вратите едва се затварят.

Общи условия

Активация на акаунт