Да преправим старите мебели с любов - тема 28

• 127 535
  • 804
  •   1
Отговори
# 540
medissa и със Сократес-а ще стане, само малко повече търпение и повече слоеве. Изчаквай между слоевете, казват че трябвало всеки слой да съхне 24 часа.

# 541
  • Бургас
Медиса ако боядисваш с валяк и сократес доста ръце ти трябват, можеш да вземеш боя на Декоратор, по-покривна е /аз я смесвам със сократес и декоратор/. Боядисвах прозорци и се наложи 4 ръце с четка да не се вижда жълтеникавото.
Адимар пробвай, виж дали ще си паснат краищата

# 542
Преди време ви бях питала пак въпрос свързан с тази моя въпросна секция.

Истината е, че нямам време да се занимавам с нея и затова вече може би от около месец когато намеря малко своб. време и минавам една ръка.   Tired Та затова времето между слоевете някой път е дори и една седмица, но аз имам чувството че щом се намокри с боя това жълто петно например и то пак избива. Rolling Eyes

Боядивам с четка. Не знам дали е правилно.  newsm78

Май ще взема да пробвам да смеся това което имам от Сократес(кутия и 1/3) с Декоратор. Съотношението 50:50 ли е или на око?

# 543
Здртвейте, майстори!   bouquet

Влизам в ново жилище от началото на юли.
Чудесен, светъл апартамент в стара кооперация с високи тавани, австрийски стил от началото на миналия век.
Неприятното е, че наследявам кухня от тъмно кафяв ламинат, чак лилавее. Цвета е красив, но ако не ми е в кухнята. Искам да си направя цветна, уютна кухня, затова ви моля за помощ.
С какво и как да обработя ламината и какви бои да ползвам?
Благодаря ви предварително!

# 544
  • Бургас
Медиса с валяк тава равномерно, докато с четката си личи. Смесвам 80% декоратор и 20% сократес, на декоратор е по гъста.
Мишел, надявам се жилището да е твое не под наем. Бих ти дала съвет от личен опит - първо поживей в жилището да го "усетиш" и тогава реши какво да правиш. Но сега се сещам, че някой прави под с амбалажна хартия, аз направих този опит на плот http://hristina69.snimka.bg/properties/k-shta.710139.35257663 отдолу имаше плочки, намачках и залепих с С 200 хартията и отгоре лакирах с лак на водна основа венге, на снимката е една ръка

# 545
Благодаря, Хриси9092 за бързия отговор.
Всъщност жилището е под наем, но се надявам да живеем по-дълго там, засега поне в следващите 5години Simple Smile Някога преди много, много години, мечтата ми беше да правя редизайн на мебели, но явно не съм мечтала за това достатъчно, защото станах график, а единственото, което направих са няколко стола и една маса. Сега обаче имам огромно поле за действие, желание и вдъхновение, така че чета, събирам идеи и започвам с набавянето на материалите.
Това с хартията е интересно. Под "намачваш", какво точно имаш предвид? Намчаваш за да омекне или я намачваш и я лепиш намачкана за да получиш някаква фактура? Има ли къде да прочета повече? Simple Smile

# 546
  • Бургас
Намачкваш за да омекне за да залепне по-добре хартията

# 547
  • bad@ss
И аз се пробвах с фолио върху стара секция и мисля, че се получи повече от идеално полагането му  bowuu

Снимки преди и след:

Скрит текст:

Ще се пробвам и върху входната врата. Но ще е нещо в стил пачуърк, не вярвам да се справя така добре с цяло парче  Tired

# 548
Може ли подробно обяснение за лепенето на амбалажната хартия? Намачква се преди да се потопи в Ц200, после се изпъва и се налага на пода , така ли? Може ли да се застъпват листите, защото се опасявам да не остане ъгълче от незалепено? Има ли опасност хартията да се скъса и това пречи ли на крайния ефект? Става ли за циментов под, мазан с блажна боя?

# 549
  • Бургас
Лудата соната перфектно изпълнение браво, що нямаш балончета.. Grinning
Данибор аз залепвах хартията върху плочки. Аз лично намачквах хартията преди лепилото да омекне и после намазвах парчето от двете страни и го полагах с четка и хубаво разнасях. Аз застъпвах листите, дори да се скъса хартията ще сложиш парче отгоре. За циментовия под с боя - по-добре надраскай с шкурката и тогава лепи хартията

# 550
  • bad@ss
Лудата соната перфектно изпълнение браво, що нямаш балончета.. Grinning

Наистина нямам  Mr. Green

Олигавих вратичките с вода + веро и отгоре търках с един транспортир, щото си нямам от онези пластмасовите за фолио  Blush

Последна редакция: вт, 12 май 2015, 15:24 от ЛуДната соната

# 551
  • DE
На мен винаги ми е било интересно как под лепилото ще намажеш с вода и веро  newsm78 Как ще хване лепилото  Shocked Ако може някой да ми обясни, че нещо се чувствам много глупава така като не разбирам нещо Praynig

# 552
  • bad@ss
Така ми казаха в домко и така процедирах  Peace
Залепиха се идеално Simple Smile

# 553
  • Бургас
ЛуДната соната, поздравления за шкафчето, станало е много свежо! С нетърпение чакам пачуърк вратата, за да открадна идеята  Peace

# 554
  • Бургас
Дането - това лепене на фолио му казват лепене на вода, когато минаваш с шпатулата, по този начин избутваш водата и после фолиото си залепва

Общи условия

Активация на акаунт