"С дъх на череши..., или за нас - другите..."

• 95 595
  • 1 801
  •   1
Отговори
# 1 335
Точно такава е и моята картинка. Но Камъчка гледа друг филм. В който жената може би даже и сандвичи му завива, ако случайно любовницата не е сготвила. Че на празен стомах деца правят ли се.
Joy Joy Joy

# 1 336
Оставете жената на мира! Вчера е била заета и поне днес да обърне внимание на рожбата си .Стига сте я питали тя беше безкрайно откровена за това какво мисли и как ги вижда нещата. Аз  оценявам тази и откровеност и не смятам че трябва да бъде разпната само защото не споделя нашите житейски ценности. Спора е чиста загуба на време. Не сме тук да се съдим, а на откровен разговор все пак!
Нека насочим темата към друг аспект от живота на любовниците. Що за домакини са? Дали домът им е вечно подреден като са вечно в очакване? Що за майки са? Ревниви ли са? Изобщо как стои при тях емоционално  проблема ,че е брутално ясно че не са на столчето на любимките?
В духа на коледните празници какво избраха за обекта на своите копнежи ?Особено ще съм благодарна да споделите оригинални идеи Praynig моля!
Какво избраха за себе си да поръчат на дядо коледа?

# 1 337
Скрит текст:

Аз приемам по-лекия вариант на извънбрачни връзки, при който нещата се правят елегантно и отговорно.

Ами то няма такъв - винаги се разбира по един или друг начин, обикновено по грозния.

Това не е вярно, изобщо дори.

А, добре, вярвай си Peace
Вярвам на нещата, които се случавт пред очите ми.
Скрит текст:
За съжаление много жени си мислят, че би се разбрало, ако мъжът им изкръшка, но това не винаги е така. Но не мога да кажа, че имам наблюдения над любовници, които се дънят. По-скоро връзките около мен са много финно поддържани.   Wink Всъщност, да, сещам се за един случай, в който всички разбраха и станаха големи бели. Но самата двойка го допусна и единият не беше обвързан, а направо си търсеше сериозна връзка. Което е изключение от темата.
А за жените, които "дават" често се носят много митове и легенди, които не са верни. Понякога такива жени умишлено поддържат имиджа си на дашни, включително и чрез хвърляне на частична информация за фалшиви истории в ефирното пространство.  Wink

Да, става за отговор на въпроса.

Малко off темата е, но мисля, че не бих спирала детето да се вижда с истинския си баща, освен ако не е доказан престъпник, наркоман или опасен луд.

Да, всеки си вярва, в каквото му изнася, но все ми се струва, че си кривиш душата - след като ти виждаш и знаеш, какво пречи и други да виждат и знаят. Аз пък съм чувала десетки мъже да се хвалят с любовниците си, някои са ги водили у нас, били са напълно известни в приятелския ни кръг. А той не е затворен, може да не съм отишла да кажа на жените им, но все с някого съм споделила, дори и без да е нарочно. Как може да не се разбере? Може половинката да разбере последна, но все някога разбира. Особено в по-малко населено място. И колкото по-често и с повече хора, толкова рискът е по-голям. Все някой някъде ще те мерне, ще се учуди, ще сподели с някого, ето го слухът. Ако е постоянна връзка с домашни посещения, всички съседи знаят. Да не говорим каква е вероятността от грешки - изтървана дума, сбъркана версия на лъжата - просто няма начин да не се объркат нещата в един момент. И колкото си по-самоуверен, толкова си по-близо до голямата простотия.

За „вината“ на Камъчка - ами най-много може да се изчерпа с някаква версия на "непредумишлена". Очевидно не е била с пресметлива цел. Но щом вече детето е факт, не виждам защо да го пази хубосника от това да си поеме отговорностите. Само че и аз не бих отнела на детето изобщо бащинската фигура. Защото е възможно един ден майката да отнесе обвиненията - ти ме отдели от баща ми. По-добре е детето само да има възможност да се убеди и направи избор. А и не е сигурно, че контактите им ще са лоши за детето, даже обратното ми се струва по-вероятно. Стига добрият татко въобще да има сериозно желание да бъде такъв.
Все ми се чини, че самата Камъчка не го е преживяла напълно, може би й е невъзможно да се вижда с него в момента - разбираемо е. Няма лошо да изчака примерно година, да отлежат емоциите.
Жената на господинчо със сигурност се е досещала или направо си е знаела, няма как да е била толкова изненадана. Сигурно се е притеснявала да не го прогони окончателно, ако вземе да го преследва и да му натяква. Това е капанът на чувствата - и гордостта, и достойнството могат да преминат в съвсем други измерения.
Явно е, че оня е страхливец и слаб човек - всичко говори за това. Дали може да се промени под влияние на шоковата ситуация - слабо вероятно, но не невъзможно.
Камъче, честно, аз на твое място наистина нямаше да родя детето, но може би като се е разбрало, че няма да сте заедно, вече е било късно. Пък и може би възрастта има някакво значение - след като не си имала дете със съпруга си, може би си чувствала точно това дете като последен шанс - не че е вярно. Или имаш предубеждения към абортите. За мене един аборт е много по-морален от дете, родено при лоши обстоятелства. Твоите не са от най-лошите, все пак си го гледаш, но не може да си кривиш душата, че е като в семейство. Дори и финансово, да не се правим на ощипани, че това няма значение. За емоционално пък - да не говорим. Не че не могат да се преодолеят проблемите, но е двойно по-трудно. Дали имаш силите? Каквото и да е, детето е факт и ти трябва трезво да обмислиш какво е най-доброто за него. Аз бих дала шанс на бащата да бъде баща, но при ясни условия, постоянен контрол и пълно отрязване при първото отклонение.

Дано детенцето е добре вече!

Последна редакция: нд, 21 дек 2014, 11:14 от Анонимен

# 1 338
Едно ме изумява. Защо съществува презумпцията "ако не съм аз, ще е друга"? Толкова ли е задължително вариантите да са много? Ами ако освен теб няма друг вариант? Ако е "ако не съм аз, той няма да изневери?"
Не че нещо, но света изобщо не е пълен с хора, които да ни привличат толкова силно. И варианта, ако не е тази, на съседната пряка има друга, за мен е по-скоро наивен.

Да, ако някой е решил да изневери, сигурно ще го направи. Но едно е да кръшнеш с някоя, ей така еднократно, защото си го решил. Съвсем друго е да намериш човек, с който да имаш паралелна връзка. И има една малка вероятност, ако не си ти, подобна връзка да няма. Даже може и голяма да е тази вероятност.

Това по-скоро е опит любовника да прехвърли вината към изневерилия.

Замислете се колко неща ви се е искало да направите, но не сте имали възможност. А след време сте си казвали "добре, че не го направих".

Имам конкретна случка. Моя приятелка роди. Съпругът и толкова се беше напил, че залитна по една от гостенките на купона по случай раждането. Ние, гадовете, с още двама приятели развалихме опита. Нея я помолих да си ходи, а приятелите убедиха младия татко да легне да поспи. Размина се. И 10 години по-късно не е пипал друга жена. Имат прекрасно семейство. А това със сигурност нямаше да е така, ако беше се отдал на онази си възможност. Та ето случай, в който не е "ако не съм аз, ще е друга".

Последна редакция: нд, 21 дек 2014, 11:17 от ZinaSt

# 1 339
Защо изобщо си го причиняват някои жени това, честно, не разбирам.

Така (под-)оценяват себе си и възможностите си: "толкова си мога, това заслужавам".

# 1 340
  • София
То е ясно, че жената на тоя малоумник също не е в час, но какво странно има дори да е знаела за изневерите му, да не е предполагала, че хубостникът се е впуснал в размножителна мисия? То наистина абсурдно звучи да раждаш деца на някой, който ти е обещал да се разведе. Confused
Естествено пълна загадка остава защо когато е научила, не му е връчила децата им и не го е пратила при камъчка да се оправят.

# 1 341
  • Ямбол
Сега погледнах какво ми е било мнението в темата Споделете 181. Ми Камъчка се ядосва, че любимия ѝ я блокирал във фейсбук. Това си е за смях. Ето ми първото мнение: http://cdn.bg-mamma.com/index.php?topic=788788.msg29315673#msg29315673 , а ето и следващото, заради което ме е намразила хахаха: http://cdn.bg-mamma.com/index.php?topic=788788.msg29318836#msg29318836

# 1 342
А пък и най-честото оправдание е "Не съм го търсил. Просто се случи" Това не кореспондира с "Ако не е тази, щеше да е друга." Това говори за конкретно привличане, между конкретни двама души.

# 1 343
Сега погледнах какво ми е било мнението в темата Споделете 181. Ми Камъчка се ядосва, че любимия ѝ я блокирал във фейсбук. Това си е за смях. Ето ми първото мнение: http://cdn.bg-mamma.com/index.php?topic=788788.msg29315673#msg29315673 , а ето и следващото, заради което ме е намразила хахаха: http://cdn.bg-mamma.com/index.php?topic=788788.msg29318836#msg29318836

Помня го това. Но пък сега ми напомни и друго. Тя използваше FB, за да си вижда бащата детето. Вероятно и му е пишела от време на време. Не виждам нищо по-нормално съпругата да я блокира. Особено след като съпругата е виновна, че вече има едно дете. Може би е взела мерки. Не и се е искало децата да стават повече.  Mr. Green Че знае ли човек какво всъщност ще реши любовницата, че разрешаваш, когато оставяш съпруга си да си чати във FB.

# 1 344
виж си първото мнение Peace драмата ми не е че ме е блокирал
не съм му писала Зина
виждам,че искаш да оправдаеш съпругите
така- откакто съм родила не съм го безпокоила по никакъв начин
той ми звънеше по телефона, аз не отговарях
септември месец ми писа имейл-едно простичко ПРОСТИ МИ
понеже аз го бях блокирала,за да не вижда детето дори и на снимка той ми пращеше имейли с молби за прошка, с клетви за обич и т.н
все си мисля,че това си го написа той във фб,а не жена му
силно се вълнуваше имам ли друг мъж до себе си,който да е евентуален баща на детето ми
разберете,че в моето уравнение няма място нито за него, още по-малко за жена му

# 1 345
Леко съм разочарована от посоката,в която тръгна темата.
Надявам се да се включат други склонни към прегрешения дами и да разкажат за свои пътувания,почивки и въобще ваканции .

# 1 346
  • Blondeville
А пък и най-честото оправдание е "Не съм го търсил. Просто се случи" Това не кореспондира с "Ако не е тази, щеше да е друга." Това говори за конкретно привличане, между конкретни двама души.

Това обикновено важи в случаите, когато изневеряващият е серийно изневеряващ, за съжаление познавам такива. Те обикновено винаги си имат по една паралелна връзка, като приключи една започват друга. Още помня репликата на един такъв "Сексът е едно, семейството е друго, това са моите два свята и аз не искам да ги смесвам".

Разбира се в някои случаи наистина може би действа успокояващо на съвестта на другата. При описания от мен случай не действаше като успокоение, беше си факт, защото ставаше дума за серийно изневеряващ мъж.

Разбира се, случаи много, конфигурации много, но моето мнение винаги ще бъде, че никой (било то мъж или жена) не е редно да участва като втора цигулка в една връзка. И дори и основната вина да е на изневеряващия, когато съзнателно се навиеш на ролята любовница и вярвап, че рано или късно ще изместиш официалната половинка, ти също носиш отговрност за последствията. И тъй като обикновено страдат основно официалните половинки и любовниците, а самите изневеряващи са на принципа "Докато ми връзва", не знам наистина защо доброволно жените се поставят в подобни кофти кофигурации и пропиляват години в тях.

Последна редакция: нд, 21 дек 2014, 22:17 от blondie_anna

# 1 347
Защо така се задълба с драмата около Камъчка, не ми стана ясно. Не мисля, че е лош човек, с такива впечатления съм от прочетеното от нея във форума цялостно. Не е правилно да се продължава да се сипва сол в раната.
Сбъркала, признава си, съжалява явно за някои неща... Не е първата, нито ще е последната, паднала жертва на наивитета и заблудата си в определен момент от живота. Не всеки може всеки път винаги безпогрешно да преценява хората.
Нито ми се струва най-ужасната, подла, коварна, меркантилна, сметкаджийска любовница на света, особено пък при всичките подробности, които разказа за въпросния "мъж". Смятам, че той си е измил ръцете по най-долния и смешен начин - с жена си, когато е казал, че жена му му пишела от фейсбука. Вероятно точно жената не дава да поддържа контакт с детето си, но той е такъв плазмодий и страхливец, че нищо не е учудващо. Ако той много искаше да има контакт и да полага грижи, щеше да намери начин. В тази история най-неприятния елемент е точно въпросния мъж, който не е човек изобщо.

# 1 348
Защо така се задълба с драмата около Камъчка, не ми стана ясно. Не мисля, че е лош човек,
Скрит текст:
с такива впечатления съм от прочетеното от нея във форума цялостно. Не е правилно да се продължава да се сипва сол в раната.
Сбъркала, признава си, съжалява явно за някои неща... Не е първата, нито ще е последната, паднала жертва на наивитета и заблудата си в определен момент от живота. Не всеки може всеки път винаги безпогрешно да преценява хората.
Нито ми се струва най-ужасната, подла, коварна, меркантилна, сметкаджийска любовница на света, особено пък при всичките подробности, които разказа за въпросния "мъж". Смятам, че той си е измил ръцете по най-долния и смешен начин - с жена си, когато е казал, че жена му му пишела от фейсбука. Вероятно точно жената не дава да поддържа контакт с детето си, но той е такъв плазмодий и страхливец, че нищо не е учудващо. Ако той много искаше да има контакт и да полага грижи, щеше да намери начин. В тази история най-неприятния елемент е точно въпросния мъж, който не е човек изобщо.

Да Peace

# 1 349
  • Ямбол
Леко съм разочарована от посоката,в която тръгна темата.
...
Защо си мислиш, че някой специално се старае да не те разочарова. Като не ти харесва посоката, има други теми.
На мен пък ми ставаш леко досадна с опитите да накараш пишещите да не пишат за това, което пишат.

AQUА, Камъчка е нагла, тя не казва само че е сгрешила, тя смята постъпката си за съвсем нормална и обвинява други за случилото ѝ се. Затова и задълба темата в нейния случай. А и другите други нещо се покриха, особено авторката, която пък в последно време беше абонирана за темата за оплаквания. Толкова мрънкащ и оплакващ се човек кой го търпи, че и като любовница се е нагласила.

Общи условия

Активация на акаунт