На море в Гърция 2015

• 104 697
  • 775
  •   1
Отговори
# 465
Ами аз като гледах снимките на сайта (http://www.agnanti-xi.gr/en/location.aspx) както и сателитната карта ми се видя доста пусто, а и една мама потвърди на ЛС. Но ми стига и само заливът да е Simple Smile Ние и без това ще обикаляме с кола. Единствено ме е яд, че плажът с костенурките е далече. Дали се виждат лесно и кога има малки?
Сега се опитвам да си харесам нещо на Евия (южната част). Нищо не ми е съвсем по сърце (или по джоб Wink). Пуснах запитване до Karystion Hotel и Aetos Beach Bungalows.  Някой има ли впечатления и може ли да поръча нещо друго в района?

Аз не бих отишла на ОИ в Гърция. Това е силната страна на турските курорти, но разбира се всеки има различен вкус Simple Smile

ПС виждам, че пак се споменава Евия. някой може ли да каже каква е разликата между Южната и северната част. До колкото се ориентирам южната е по-дива, с много малки заливчета, а Северната по-населена, по-зелена и с по-големи плажове?

Нямам опит с юга, но пък съм чела и чувала, че през сезон се пълни с атиняни. Особенно през уикендите. Доколкото знам юга е по гол, без много зеленина за разлика от севера. На нас много ни хареса на север. Все още не е супер туристическо, има плажове за всеки вкус (но не са само пясъчни). Юга го планирам може би за догодина в комбинация със Скирос.

# 466
Тоест опровергаваш родителите, че няма плажове ли?  Laughing Ако е така, направо и на север да гледам...

Иначе не съм се зарекла да е точно Евиа...просто искам да не е северна Гърция.

# 467
Тоест опровергаваш родителите, че няма плажове ли?  Laughing Ако е така, направо и на север да гледам...

Иначе не съм се зарекла да е точно Евиа...просто искам да не е северна Гърция.

Има, но не е това изобилие като на Ситония примерно. Ние за 7 дни не сме страдали от липса на плажове. Даже си намерихме едно пясъчно в големия залив с барче, което беше супер спокойно.

# 468
Лекси, имай предвид, че ако се локализирате на полуостровчето в Кефалоня, не само Мунда ще ви е далече, но и много други местенца, които си заслужават да се посетят. От Ликсури до Аргостоли има ферибот на всеки час и така бихте си спестили дългото шофиране, но въпреки това. А и това е най-силно пострадалата от земетресенията част на острова.

# 469
Лекси, Кси е плаж за 1 ден и то трябва да търсиш място в ляво от организираната му част, ние като ходихме 10-тина коли тръгнахме в посоката и накрая само ние останахме да пътуваме към центъра на чадърите, другите си знаеха отбивките за свободните участъци и се отклониха.
Като пристигнахме видяхме това http://ewiw.snimka.bg/sea/xi.849329 и усетих как мъжът ми има желание с един саблен удар зад врата да ме остави на място там Joy Ноо пени се, не пени се, 10 Евро само за ферито бяхме платили и останахме, минахме в ляво след чадърите и си плажувахме целия ден на празно място,  даже като преджапаш през водата покрай скалата с хума има абсолютно празен участък. Не ми допадна, че водата е мътна от многото хума и от оранжевия пясък.

# 470
Момичета, бърз въпрос - става ли за къпане в края на май в Ситония?

# 471
Бърз отговор, за мен - НЕ.

# 472
  • София
е видяхме това http://ewiw.snimka.bg/sea/xi.849329 и усетих как мъжът ми има желание с един саблен удар зад врата да ме остави на място там Joy
много ме разсмя rotfImao

В последните страници пишете и питате за неща писани в темите до втръсване. Къде да отида, там е хубаво тук е лошо ОИ МОИ НВ
аз от няколко месеца чета темите и почти си отговорих на всички въпроси. Ами вземете прочетете малко и после търсете поле за изява. Тук пишещите отдавна са преоткрили Гърция и знаят всичко за нея. Сориииии
малко си грубичка

Май месец обикновенно не става за къпане Peace

# 473
Бързо благодаря Simple Smile
Оставам си за края на юни, в такъв случай Simple Smile

# 474
  • София...........
И аз да разпитам малко за Евия  Embarassed .
Интересува ме в северната част на Евия има ли пясъчни плитки плажове и в кой район са?

# 475
И аз да разпитам малко за Евия  Embarassed .
Интересува ме в северната част на Евия има ли пясъчни плитки плажове и в кой район са?

Този е фантастичен. Има бийч бар. Ако искате тишина, малко вляво от него, обърнати към морето, има места, на които не се чува музиката. Има и лодки, водни колела под наем.
http://www.greece.com/photos/destinations/Central_Greece/Evia/Po … ch_-_Evia/3485826
Даден е на картата под снимките.

Ако отседнете в Агиос Георгиос, ще ви е удобен и Кавос. Но той не е с такъв фин пясък. Но пък е много дълъг и има вероятност да има и такава част.

Също и частта Агиос Николаос до Лутра Едипсос е с плитък плаж, но има камъни в началото и ежковци по тях. А и ивицата е тясна. Но ако обходите, със сигурност ще намерите вашето си място.

# 476
Единствено ме е яд, че плажът с костенурките е далече. Дали се виждат лесно и кога има малки?
Малките не можете да ги видите (и по-добре така, много са уязвими) - излизат през нощта и задачата им е да стигнат до морето, преди да е напекло слънцето, иначе умират.
Майките излизат да снасят през май юни, предимно на Мунда, но не само. В Кателиос в бившето селско училище има уреден малък музей, който се поддържа от доброволците и можете от него да научите доста неща.
Иначе в Аргостоли на пристанището има костенурки карета, които са навикнали всяка сутрин да излизат, когато се връщат рибарските лодки (около 10 ч.), тъй като ги хранят. Там се виждат най-лесно и постоянно се събират туристи да ги снимат.

# 477
Pagane, аз пък съм се къпала на Ситония по майските празници и си беше топличко, предвид, че аз съм малко зиморничава.

# 478
И аз да разпитам малко за Евия  Embarassed .

Ние си бяхме харесали този(точно където е кораба):
https://www.google.bg/maps/place/Epar.Od.+Edipsou+-+Lichadas,+Is … 86d909878ee?hl=bg Има бар, чадъри и шезлонги, идваха повече хора след 11-12 ч. Тихо е защото заливът е много дълбок, и е плитко до към 3-4 м. за диванета като моето. На предния завой посока Лутра има две таверни пред които също има плаж, но там пясъка не е толкова хубав.

# 479
  • София
Благодаря ви много за отговорите, момичета. Ами май няма да е този хотел (Кефалония). За Евия пък наистина нищо не си харесвам, на едното ми запитване получих оферта за 120 евро на нощ, което ми е много, а хотелът не ми харесва особено...Ще се поогледам и за други места.

Общи условия

Активация на акаунт