На море в Гърция 2015

• 104 615
  • 775
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте,
моля ви за мнения относно LITOHORO OLYMPUS RESORT VILLAS AND SPA 4*. По-съществено ме интересува как е плажа, дали е с камъни или пясък.
Благодаря предварително

# 616
Здравейте,
знам, че ще ви досадя, но моля за съвсем малко помощ. Никога не съм почивала в Гърция. Ходила съм в Турция само. Ако може някой да ми съдейства ще съм му признателна.
Търся нещо не много далеч от БГ, ще ползвам собствен транспорт. Гледах Халкидики.
Чудя се обаче, кога вече става много топло? В смисъл знам в Турция, че средата на юни си е супер, после става адска жега. Но в Гърция как е точно незнам.
Другото е, че сме с 2 деца, едното е бебе, другото на 5.5г
Иска ми се мястото да е на плажа с абсолютно всичко включено в цената.
Нямам претенции за стаите, само да е хубав плажа и храната да става за ядене, това е.
Благодаря предварително на отзовалите се   bouquet

# 617
  • В полите на Пирин планина
Здравейте,
знам, че ще ви досадя, но моля за съвсем малко помощ. Никога не съм почивала в Гърция. Ходила съм в Турция само. Ако може някой да ми съдейства ще съм му признателна.
Търся нещо не много далеч от БГ, ще ползвам собствен транспорт. Гледах Халкидики.
Чудя се обаче, кога вече става много топло? В смисъл знам в Турция, че средата на юни си е супер, после става адска жега. Но в Гърция как е точно незнам.
Другото е, че сме с 2 деца, едното е бебе, другото на 5.5г
Нямам претенции за стаите, само да е хубав плажа и храната да става за ядене, това е.
Благодаря предварително на отзовалите се   bouquet

За All incllusive в Гърция има отделна тема. По принцип в Гърция е по-разпространено свободното изхранване и помещенията с  оборудвана кухня.

# 618
Вярно , че някой  май е пуснал тема за All Simple Smile

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=792772.0;topicrefid=19

но е малко замряла Mr. Green

Последна редакция: пт, 16 яну 2015, 21:43 от valya_bl

# 619
  • Варна
BLISS Таксите са увеличени явно само по пътя за Атина.Септември пътувах по посоката Комотини .
Спорих с Петър, защото твърдеше, че са от порядъка 80 евро на посока до Атина. Ако бяхме платили толкова много щях определено да забележа.

Az съм си точен.Казах за Варна - Елафонисос.
София - Кулата - Солун - Атина си е 38 или 40  евро в зависимост от това дали след Солун веднага един от пунктовете често е отворен.А 80 стават за нас от Варна с отсечката Комотини - Солун =17 евро и с таксите по коринтската магистрала след Атина и ферито до острова.Тук стана въпрос и до Евия.От София са 18 и още толова за ферито.

# 620
  • София
Здравейте, поздрави от далеч.
Не сте длъжни да харесвате мястото на което съм.
И никой не е длъжен да харесва, това което друг не харесва.

Не знам кой колко е плащал по пътя, не знам колко ще плащаме и лятото ? В Гърция в момента всичко много бързо се променя.
Тол таксите не само, че не са увеличени, но в някои участъци са намалени, най-вече на Пелопонес.
Елефсина - Коринт – Патра 8,90, Коринт – Триполи 9,40
Има намаление и Солун – Атина… Тива , Tragana ,  …цялата сума в момента е 28,95
Комотини – Солун  7,20
Солун – Игуменица 8,40
Комотини – Игуменица 15,60
Комотини – Атина 36,15
В момента от Кулата до Елафонисос ще платите точно 40,75 евро.

Очаква се през 2015 да се смени системата на плащане/на км./ и  таксите отново да се повишат.
Скрит текст:
С изказванията си за няколко часа пак сте напълнили пощата ми.
Едно от момичетата ме пита:
„Блед защо ако напишеш, че харесваш нещо те не го харесват ?
Защо ако ти не харесаш дадено място, те веднага ще го харесат ?
Видях този плаж, аз също не бих легнала на този чакъл, колкото и да е красиво.“

Отговорих кратко „Не знам, питай в темата“, но едва ли ?
И т.н.
Много сте сладки в желанието си да приравните всички към вашето мнение, желание и прочие.
Не си ли давате сметка колко различни сме хората.
Ще се съглася с вас, че залива на Foki Beach е красив, но такива заливи в Гърция са на всеки метър, километър, и къде-къде по-красиви.
Плажът е далеч от представата за удобен, хубав и т.н.
Повечето от хората тук, не им се лежи на камъни, съобразете се с тях.
Търсят удобства или поне кошче за боклук. Да не говорим за шезлонги, чадъри и въобще някакви удобства.
Все пак са на почивка, скалите също не са удобни, въпреки че са красиви.
При малък полъх на вятъра, върху лежащите, които си правят масаж върху чакъла, идва прах.
Да, красиво е за тези, които минават, но за снимки, не за цял ден.
Тази таверна, която дори не съм забелязала, мисля че не е работила, малко ми прилича на изоставен имот. Аз все пак пътувам в Гърция рано или късно, не точно когато всички обичат да ходят.
Аз също много харесвам такива места, само да ги зърна и снимам, но не ги натрапвам на хората за плажуване и дълга почивка.
И Навагио е изключително красив, но за почивка става ли, снимаш и бягаш.
Харесвам и повечето места, които вие пускате, но всеки има право на мнение и никога няма да ви кажа, че лъжете.
Едва ли не знаете, че най-хубавите снимки се правят от към водата, а вие казвате минала с лодка или по пътя и толкова.
Ние пари даваме, за да сме на лодка, яхта, корабче, кораб най-хубавото ни преживяване.
И не бъркайте Круиза с разходка на корабче или друго. Дори да е на етажи, това което имам предвид са „лодчици“ на 14 етажа, над 60-70 метра височина. Затова казах, че такива около Foki няма.
А защо няма, защото няма интерес за толкова много хора.
И на най-големия круизен кораб в света му трябват само 12 метра дълбочина за да може да плава.
Когато преди време ви показвах снимки от всяко кътче посетено от нас, на вас не ви харесваха и казвахте, че прекалявам. Е, спрях повечето.
Сега, когато дори не ги подреждам, непрекъснато злоупотребявате, щом няма снимки, тя не е била….няма угодия. Снимки има, над милион.
Няма да се втурна да оправям снимките, за да се доказвам, глупаво е.
Само ще ви пожелая от цялото си сърце, да видите и посетите всички тези места, на които аз съм била.
А снимките ще почакат, така и не ви харесват. Друг е въпроса, защо на всички други много им харесват, ама много, пак старата история от по-горе.
Ако пък ги кача, ще измислите друго, така е по интересно и загадъчно.
Тази година сигурно ще обиколя много други места на които кракът ми няма да стъпи, явно фантазията ми работи.
Ще сменя малко приказката…Който се смее последен или бавно загрява, или изчаква, но му е най-смешно.
Обичайте се мили хора, живота е прекрасен, мислете позитивно, не се заяждайте. Времето минава, пътувайте и бъдете щастливи.

# 621
ей,изписвате по шест страници на ден ,не мога да смогна да ги изчета Laughing
  да помоля пак за малко помощ:
 имам оферти за Посейдон Палас,Гранд Платон Бомоклуб и Олимпиян бей които ме устроиват и сега идва Вашият ред :
   - къде пясъка е ситен(и във водата),къде има повече глезотий за децата,бар all inclusive на плажа(за мен)...(и жената),и общо по добри битови условия?
   Изчел съм каквото мога назад по темите,но все пак един пресен отговор....  bouquet

В Писейдон Палас има повече глезотийки. Всяка вечер има жива музика и хотела е на Плажа. Ситен пясък има на Гранд Платон, но хотела е на 300м от плажа, въпреки че пред него няма други хотели и територията е отворена. Като цяло по-добър избор е Посейдон Палас.

# 622
  • welcome to the Jungle

Благодаря предварително на отзовалите се   bouquet
Моята препоръка е следната:
THEOXENIA на Атон. Миналата година бяхме там на ОИ. Огромен плюс за мен е невероятно чистия ресторант и великолепната храна, които на фона на разните ОИ, които съм обиколила през последните 7-8 години, този направо е впечатляващ. Хотелът е на първа линия, плажът го водят със син флаг, обаче има някакви тръби, които са доста съмнителни. Хотелчето е на 3 км от Уранопули и на 6-12 км от други относително големички курорти, където може да се разхождате ( с кола до там) като ви доскучае. Има и прекрасен плаж на около 10-ина км - Кумица къмпинг, който се намира в приказен залив.
 На плажа към хотела (миналата година през средата на юни) всичко бе безплатно за ОИ клиентите - чадър, шезлонг, топли и студени напитки от плажния бар. Морето бе чисто, няма таралежи в района на джапане с краката ( по-навътре, където е дълбоко, се намират, но там пък не стъпваш), което го прави подходящо и за непослушни деца, приемащи плажните обувки като наказателна мярка.

Само 3 пъти съм ходила на Халкидики през юни, но и трите пъти водата беше около 24 градуса, което за мен е перфектно, времето също бе отлично, т.е. не кошмарно горещо.

Написала съм по-подробно: THEOXENIA

# 623
Lioness от къде мога да запазя места за там? И кога? Имам впредвид, че си умирам от страх да не е ледена водата за децата, а не искам да е в жегата, съответно и цената се вдига сериозно, когато е в разгара.
Юни края топло ли е?
Някой с мнение за климата и плажа в Халкидики? Много комерсиално е сигурно, но ми е лесно за път, много агенции предлагат там, дали е добре обаче незнам.

Редактира се веднага  Blush, през телефона не го намирах, сега с Booking го виждам  Embarassed Но все дава, че няма места за избраните дни....

Последна редакция: сб, 17 яну 2015, 10:20 от alegoria

# 624
Alegoria,
ако ти е харесал точно този хотел, изпиши името му в Интернет , за да имаш избор  от оферти и от други сайтове.

# 625

Благодаря предварително на отзовалите се   bouquet
Моята препоръка е следната:
THEOXENIA на Атон. Миналата година бяхме там на ОИ. Огромен плюс за мен е невероятно чистия ресторант и великолепната храна, които на фона на разните ОИ, които съм обиколила през последните 7-8 години, този направо е впечатляващ. Хотелът е на първа линия, плажът го водят със син флаг, обаче има някакви тръби, които са доста съмнителни. Хотелчето е на 3 км от Уранопули и на 6-12 км от други относително големички курорти, където може да се разхождате ( с кола до там) като ви доскучае. Има и прекрасен плаж на около 10-ина км - Кумица къмпинг, който се намира в приказен залив.
 На плажа към хотела (миналата година през средата на юни) всичко бе безплатно за ОИ клиентите - чадър, шезлонг, топли и студени напитки от плажния бар. Морето бе чисто, няма таралежи в района на джапане с краката ( по-навътре, където е дълбоко, се намират, но там пък не стъпваш), което го прави подходящо и за непослушни деца, приемащи плажните обувки като наказателна мярка.

Само 3 пъти съм ходила на Халкидики през юни, но и трите пъти водата беше около 24 градуса, което за мен е перфектно, времето също бе отлично, т.е. не кошмарно горещо.

Написала съм по-подробно: THEOXENIA
 е толко добър пътепис или каквото и ще да е,не бях чел скоро(линка най отдолу).А преди почивка изчитам мноооого отзиви.Та жива и здрава да пътуваш и споделяш още мноооооооого!

Последна редакция: нд, 18 яну 2015, 13:56 от milenski75

# 626
  • welcome to the Jungle

...Та жива и здрава да пътуваш и споделяш още мноооооооого!
Благодаря от сърце   bouquet! Живот и здраве да е, ще има и още  Blush, след като съм от полза на някого.

# 627
  • Пловдив
Здравейте, започнахме и ние да планираме почивката в Гърция тази година. Две ходини ходим на Амолофи и сме много доволни от плажа. Тази година искаме да сменим локацията, като се водим единственно от плажа. Моля дайте съвет за наистина добър, пясъчен плаж, за да се насочим към търсене на хотел в близост.

# 628
Момичета, почнах да разглеждам маршрута към Вурвуру от София. Първото, което ми направи впечатление, че сайтът, в който зададох пътя, ми показва този вариант:

route1

а има и вариант до Серес:
route2

Вие откъде минавате?

Ето и голямата карта: MAP

# 629
  • БГ
Здравейте момичета, благодаря за вашите споделени разкази за почивките ви в Гърция!
Моля за информация за плажа на Торони. Какъв е, какво се заплаща, има ли зона тип "свободна"? Какво да гледам при резервацията като правя? Въобще всичко ще ми е полезно, което споделите. Тази година сме се насочили в тази посока. Периода е втората половина на юни.
 Харесах и други дестинации но като за първи път мисля посоката да е тази. Досега съм била само на остров на пътуване със самолет, сега ще ползваме собствен транспорт.
Благодаря ви и усмихнат ден!
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт