На море в Гърция 2015

• 104 710
  • 775
  •   2
Отговори
# 435
  • София
Момичета никога не съм ходила на почивка в Гърция.Може ли да ми препоръчате и на мен къмпинг или някое градче/селце/,не много далеч от границата със сносни цени и да ми обясните как да запазя.

Първо разгледай карта на Северна Гърция /крайбрежието/ и си избери място: Керамоти, Кавала, Неа Ираклица, Аспровалта, Неа Врасна, Ставрос - това горе-долу са близките места. Кавала е и по-голям град, с повече забележителности, другите селища са по-малки. Плажът на Керамоти е хубав и подходящ за деца, градчето е скучно. Пусни едно търсене по тези места - ще ти излязат доста неща за четене. Не знам какво разбираш под сносни цени - в Гърция цените по различните кръчми и магазини не се отличават много, като изключим видимо лъскавите места и дискаунт маркетите от типа на Лидъл. Иначе извън активния сезон /юли, август/ можеш да намериш много сносни цени за настаняване, а поради естеството на повечето от предлаганите места за настаняване /студиа или апартаменти с кухни и опции за готвене/ можеш да си направиш една много бюджетна почивка /но ако ти си готвачът очевидно почивката няма да е такава за теб  Wink/

Последна редакция: пн, 12 яну 2015, 22:21 от Туцка

# 436
  • София
Мими Иванова - Предложиха ми на Цивили но на ALL inclusive-  Астрал холидейз- който за нас вариант отпада , Алфа тур и Топ Травелс ми препоръча ето този -  http://www.zacynthos.com/planosbeach/ , но от толкова години сами си организирам почивките ,че нямам представа кои са читавите агенции   . Прочетох и мненията в booking,но друго си информация от наш източник.

# 437
Сани+,
ако успееш все пак да го навиеш с кола, Парга ще ви дойде чувствително по-близо от Закинтос, минус пътуването с ферибот.
Иначе освен изброените от теб агенции, хотелски програми на острова правят и Планет, и едни чехи - Александрия травел ми се струва, че бяха (дано някой да ме поправи, ако греша името, има хора оттук, ходили с тях).
Рент-а-карът е около 30е/ден. Може и по-скъпо, де Simple Smile

# 438
  • София
Привет момичета! Търся хубав хотел на Касандра,ОИ подходящ за деца на около две годинки-ще съм благодарна на всяка препоръка Hug
А защо си се насочила към ОИ. За мен в Гърция, с деца, вариантът НВ е много по-добър. Обичам техните заведения.
Иначе приятелка 3 години ходи в  Аристотелес Бийч и е много доволна.

# 439
  • София
Здравейте на всички!
Искам да ви попитам как процедирате, когато до 3-4 дни не получите отговор на запитване по мейла за свободни студия и цени? По телефона ли звъните или се отказвате? Много ми е странно, все пак на би отнело повече от минута да драснеш 2-3 думи. Притеснявам се, че докато чакам отговори, може да изпусна налични варианти. От друга страна очаквам отговори от студия, които ми допадат повече. Май се оказва, че не съм получила отговори именно от места, за които няма посочен e-mail адрес, а запитването е през форма за обратна връзка на сайта ми. Става въпрос за Ситония. Миналата година бяхме на Тасос и кореспонденцията вървеше доста по-динамично. Всъщност нямаше запитване без отговор, даже с някой разменихме по няколко писма, тъй като ми предлагаха различни варианти. Сега съм малко озадачена.
Очаквам съвети  Simple Smile

# 440
  • Пловдив
Привет момичета! Търся хубав хотел на Касандра,ОИ подходящ за деца на около две годинки-ще съм благодарна на всяка препоръка Hug
Армира хубави ОИ хотели подходящи за малки деца на касандра са Аристотелес Бийч, Крузо Вилидж, Потидеа Палас, Касандра Маре,
Благодаря! Ще ги разгледам и ако имам колебания пак ще питам Hug

Насочих се към ОИ заради децата,да съм сигурна.. Peace

# 441
Здравейте на всички!
Искам да ви попитам как процедирате, когато до 3-4 дни не получите отговор на запитване по мейла за свободни студия и цени? По телефона ли звъните или се отказвате? Много ми е странно, все пак на би отнело повече от минута да драснеш 2-3 думи. Притеснявам се, че докато чакам отговори, може да изпусна налични варианти. От друга страна очаквам отговори от студия, които ми допадат повече. Май се оказва, че не съм получила отговори именно от места, за които няма посочен e-mail адрес, а запитването е през форма за обратна връзка на сайта ми. Става въпрос за Ситония. Миналата година бяхме на Тасос и кореспонденцията вървеше доста по-динамично. Всъщност нямаше запитване без отговор, даже с някой разменихме по няколко писма, тъй като ми предлагаха различни варианти. Сега съм малко озадачена.
Очаквам съвети  Simple Smile
Не се е случвало никога да нямаме отговор 3 или 4 дни. Обикновенно пускаме запитвания за ценова оферта и фирмата която ползваме за организацията на нашата почивка в Гърция ни отговаря до час-два. Когато се колебаем ги караме да ни пускат по няколко оферти като предварително им задаваме нашите изисквания, които най-често са за хотели с хубав пясъчен плаж, полегато и чисто пясъчно морско дъно и разбира се качествен ОИ и занимания за децата. Така си спестяваме ровенето в трипадвайзор и други подобни.

# 442
Армира хубави ОИ хотели подходящи за малки деца на касандра са Аристотелес Бийч, Крузо Вилидж, Потидеа Палас, Касандра Маре,
Благодаря! Ще ги разгледам и ако имам колебания пак ще питам Hug

Насочих се към ОИ заради децата,да съм сигурна.. Peace
Армира ако не сте бюджетно ограничени ОИ е винаги най-добрият вариант така че правилно сте се насочили. Но както навсякъде така и в Гърция има ОИ и ОИ така че преду да направите резервация осведомете се много добре .

# 443
  • Пловдив
О,да! Преди да предприема каквато и да било ще питам тук в темата. И без това ще ми е притиснено за децата.
 Касандра като цяло добър избор ли е? Ако кажете ще сменя ръкава Hug

# 444
  • София
Мими, защо предпочиташ ОИ пред НВ например? В никакъв случай не се заяждам, да кажа предварително  Laughing Просто ми е интересна гледната точка. Ние веднъж сме ходили на ОИ в БГ обаче и това ни беше най-най-лошото море, което сме изкарвали, ние в хотела просто не ядяхме въобще. А и ОИ не излиза ли по-евтино от НВ + допълнителни разходи за обяд, пиене и т.н.  newsm78

# 445
  • София
Параход - Парга си я оставяме за следващата година....на него от доста време му се ходи към Закинтос и понеже, ще сме сами семейно без приятели тази година ,  решихме да се отдадем на обикаляне - надявам се на малката да и е забавна разходката с корабче и костенурките / ако има късмет да ги види / и по -малко да и е мъчно за приятелката. А и тези сини води - е и на мен ми се иска да ги видя.  

# 446
Момичета никога не съм ходила на почивка в Гърция.Може ли да ми препоръчате и на мен къмпинг или някое градче/селце/,не много далеч от границата със сносни цени и да ми обясните как да запазя.

Първо разгледай карта на Северна Гърция /крайбрежието/ и си избери място: Керамоти, Кавала, Неа Ираклица, Аспровалта, Неа Врасна, Ставрос - това горе-долу са близките места. Кавала е и по-голям град, с повече забележителности, другите селища са по-малки. Плажът на Керамоти е хубав и подходящ за деца, градчето е скучно. Пусни едно търсене по тези места - ще ти излязат доста неща за четене. Не знам какво разбираш под сносни цени - в Гърция цените по различните кръчми и магазини не се отличават много, като изключим видимо лъскавите места и дискаунт маркетите от типа на Лидъл. Иначе извън активния сезон /юли, август/ можеш да намериш много сносни цени за настаняване, а поради естеството на повечето от предлаганите места за настаняване /студиа или апартаменти с кухни и опции за готвене/ можеш да си направиш една много бюджетна почивка /но ако ти си готвачът очевидно почивката няма да е такава за теб  Wink/
Зизи виж Тоска Бийч. Не е точно къмпинг, по скоро са бунгала но си имат собствен прекрасен плаж, тишина и спокойствие и най важното кристално чиста морска вода. Ако ви омръзне от тишината малко по нататък има друг страхотен плаж с таверни ресторанти и каквото си поискате забавления морски и не само за деца и възрастни. Директно от сайта на хотела ни дадоха много по-висока цена от колкото в местен туроператор така че пробвайте различни варианти и изберете този който е най изгоден за Вас.

# 447
О,да! Преди да предприема каквато и да било ще питам тук в темата. И без това ще ми е притиснено за децата.
 Касандра като цяло добър избор ли е? Ако кажете ще сменя ръкава Hug
Армира - Касандра, Ситония, Атон, Пиерия, Корфу, Закинтос са много добър избор. Но всички изброени по горе места имат добри хотели на кофти места и кофти хотели на добри плажове. За да избереш добър хотел на добро място трябва или да си била вече там или да се довериш на някой който е бил вече там. В Бг където и да отидеш знаеш 2 неща със сигурност 1.Плажа ще е плаж2.Морското дъно ще е чисто от камъни. Е в Гърция не е така.

# 448
ОИ  е последното нещо, което бих препоръчала за Гърция. Само турагент или туроператор би го препоръчал.  Първо хубавия и качествен ОИ в Гърция се среща рядко и струва скъпо. Второ ползвайки ОИ изобщо няма да разберете що е то хубава домашна кухня. Но всеки си знае. Аз с моето дете не съм била в Гърция никога на ОИ.

Мими в БГ освен гореизброеното си сигурен, че ще хванеш чревен вирус и морето и плажа ще са ужасно мръсни.

# 449
Мими, защо предпочиташ ОИ пред НВ например? В никакъв случай не се заяждам, да кажа предварително  Laughing Просто ми е интересна гледната точка. Ние веднъж сме ходили на ОИ в БГ обаче и това ни беше най-най-лошото море, което сме изкарвали, ние в хотела просто не ядяхме въобще. А и ОИ не излиза ли по-евтино от НВ + допълнителни разходи за обяд, пиене и т.н.  newsm78
Цвети ние винаги ходим само на ОИ. В началото когато правите резервация ОИ е по скъп. Но ако искаш да прекараш една страхотна почивка без да се лишаваш от нищо, децата да ядат сладолед до насита, да се забавляват по цял ден в аквапарка и с аниматорите и да бъдат щастливи през цялото време то повярвай ми в края на почивката ти ОИ ще ти излезе много по-евтино от HB+.

Общи условия

Активация на акаунт