Кога се дава жълтък?

• 3 152
  • 11
  •   1
Отговори
Искам да попитам по опитните захранила съм на 4 месеца и половина, до момента съм заместила обедното хранене със зеленчуково пюре, опитвам се да заместя сутрешното с плодово и въпросът ми е кога се започва даването на жълтък? Предполагам че като навършим 6 ще трябва да започнем с месните, но си мисля че преди това се дава жълтък или се лъжа? И следобедното хранене към 7 месец ли се замества?

# 1
Искам да попитам по опитните захранила съм на 4 месеца и половина, до момента съм заместила обедното хранене със зеленчуково пюре, опитвам се да заместя сутрешното с плодово и въпросът ми е кога се започва даването на жълтък? Предполагам че като навършим 6 ще трябва да започнем с месните, но си мисля че преди това се дава жълтък или се лъжа? И следобедното хранене към 7 месец ли се замества?
1. До годинката не се замества млечни хранене.
2. Плод не замества млечно хранене. Той е за междинно хранене или десерт.
3. Месни пюрета независимо кога си захранила от 8 навършен месец.
4. Жълтък от 10 навършен месец. Първият месец достигнах до количество четвърт, втория до половинка, третия до цял. Давах през ден със зеленчуковото пюре като го редувах с месно

# 2
....4. Жълтък от 10 навършен месец.
На мен педиатъра ми каза от 7 месеца по 1/4 през ден и така и давам от 2 седмици. Ако съм избързала дали е опасно  newsm78

# 3
  • София, България
Аз също започнах жълтък по-рано, след седем навършени месеца.

# 4
И на мен детски гастроентеролог ми каза жълтък от 7-ми месец. Аз също си мислех, че е по-нататък, но явно не  Thinking  А месото преди това - от 6 навършени ще го почнем ние. Мисля си, че няма толкова огромно значение кое след кое - колкото лекари, толкова мнения  Simple Smile

# 5
Второто мнение го считам за несериозно ! Благодаря момичета за другите отоговори. От 7ми месец ще започна с жълтък.

# 6
Жълтъка се приема без проблем след 6м. най-добре 7-8м.С месо се захранва около 2м. след започване на захранването,но не по-рано от 7 навършени месеца.Това го знам от педиатър-гастроентеролог.В някои страни се въвежда още в началото на захранването.

Но наистина хранене не се замества до 1г.Трябва да има мляко,дори 30-50мл. с твърдата храна.Аз сега давам по 120мл. с кашата и пюрето,а е захранена на 4м.Постепенно мисля да намалявам млякото и да увеличавам твърдата храна.Плодовото пюре също не е хранене. PeaceДава се с каша или между храненето.Сутрешното хранене се замества само след като се въведе глутен и млечни продукти.

Глутен мисля да въвеждам на 7м.,а млечни на 8м.

# 7

Но наистина хранене не се замества до 1г.Трябва да има мляко,дори 30-50мл. с твърдата храна.Аз сега давам по 120мл. с кашата и пюрето,а е захранена на 4м.Постепенно мисля да намалявам млякото и да увеличавам твърдата храна.Плодовото пюре също не е хранене. PeaceДава се с каша или между храненето.Сутрешното хранене се замества само след като се въведе глутен и млечни продукти.

Глутен мисля да въвеждам на 7м.,а млечни на 8м.
Едно не мога да разбера или аз давам на детето си плодово пюре сутрин на обяд зеленчуково и след обяд каша. След, като плодовото пюре се дава между храненията си какво да давам на 7 месечното си бебе за основно хранене newsm78

# 8
На 7м. само зеленчуковото пюре на обяд и каша следобяд е достатъчно.Сутрин е само мляко поне до 8-9 месеца когато се въведе глутен,сирене и т.н.,за да се дават попара,овесени ядки с кисело мляко,кус-кус и др.

Плодовото пюре НЕ Е хранене.Ти би ли се нахранила само с плод?

# 9
На 7м. само зеленчуковото пюре на обяд и каша следобяд е достатъчно.Сутрин е само мляко поне до 8-9 месеца когато се въведе глутен,сирене и т.н.,за да се дават попара,овесени ядки с кисело мляко,кус-кус и др.

Плодовото пюре НЕ Е хранене.Ти би ли се нахранила само с плод?
Слагам в пюрето около 30 мл АМ,а понякога кашата е давам сутрин а пюрето вечер. Незнам малко съм неориентирана

# 10
Забравих,че бебето ти е с АБКМ затова,ще трябва да забавиш въвеждането на млечни продукти.

Сутрин давай 2 пъти мляко примерно в 7ч. и в 10ч.,зависи кога се храни твоето бебе.Плодово пюре в кашата следобяд,или между храненето,а на обяд зеленчуковото пюре.Вечерта също давай само мляко,не пюре.

# 11
Забравих,че бебето ти е с АБКМ затова,ще трябва да забавиш въвеждането на млечни продукти.

Сутрин давай 2 пъти мляко примерно в 7ч. и в 10ч.,зависи кога се храни твоето бебе.Плодово пюре в кашата следобяд,или между храненето,а на обяд зеленчуковото пюре.Вечерта също давай само мляко,не пюре.
Някои майки нали дават към 10 плодов сок, а тя моята не пие от шише и реших да и давам пюре, за това така процедирам струва ми се, че от сутринта докато дойде време за зеленчуковото пюре само млякото и е малко , но ще опитам по твоя начин

Общи условия

Активация на акаунт