Сладкарничка за книги - тема 25

• 29 229
  • 726
  •   1
Отговори
# 660
Мариетка, честит телефон! Със здраве и удоволствие да го ползваш.

Ние отиваме да си "консумираме" коледния подарък от децата - билети за постановката "Хъшове" в  Народния театър. Много хора го изгледаха през годините, хвалиха и прехвалваха, а аз все някак си мисля, че няма да ми хареса. Сега обаче като е подарък- ще гледам. Може пък да ми хареса...Не веднъж моите предубеждения са се оказвали неоснователни.

# 661
  • ГОре на черешата...
Благодаря ви!
Евилан, приятно гледане Hug!

# 662
  • USA, Steak State
Да ви почерпя, дъщеря ми днес става на 6 годинки.  Crazy

Последната седмица ми се такова таковата...  Не стига, че влача болест, ами и празник след празник. Да свършва вече днес, та да си отпочина малко.
Довечера ще има детско парти у нас, не ми се мисли след тези фурии какво чистене ме чака. Вече и виното не помага да се отпусна, та да видим.  Mr. Green

# 663
Паяче, честит рожден ден на дъщеря ти! Да расте здрава и щастлива! Много да се гордеете с нея!

Точице и Вени, честит Ви имен ден и на Вас! Със здраве и гордост да си носите имената!

Честито и на други именници, ако има!

Мариета, честит ти телефон и най-вече кафе-машината! Със здраве да си ги ползваш и да им се радваш!

Миж, и твоята библиотека ми хареса, както и всички други, които видях! И моите книги са наредени едни зад други и много ме е яд, че не мога да си ги гледам всичките.  Embarassed

Прегръщам Ви всички!  Hug Hug Hug

# 664
  • Пловдив
Като видях тази маса и се сетих за Мариета, въобще където видя мотор все за нея се сещам  Hug

Скрит текст:

# 665
  • ГОре на черешата...
Паяче, честит рожден ден на дъщеричката ти  bouquet! Безгрижно детство и много приятели ѝ желая!

Ауууууу, Деси, страхотна е  bouquet!

# 666
  • София
Кали, писах оттатък за "Колибата". Моля те  и тук за коментар. объркана се чувствам.  Confused
Нелче, видях в другата тема, но тук ще ти отговоря, защото сме си свои и по-леко ми идва писането.
Скривам, не защото има спойлери, а за да не товаря излишно темата. Който не иска, да не чете.
Скрит текст:
Щом си се хвърлила в такива размисли, както пишеш, съм почти на 100% убедена, че не си чела подобни книги (дано не ми се обидиш, че го казвам  Praynig). Виждам, че си направо шокирана от това, че Бог (Татко) е представен като жена. За мен това не беше никак смущаващо. Само се замисли - какво е Бог? Не говоря за Божия син Исус, който приема човешки образ и слиза на земята. По иконите Бог е изобразяван като старец с бяла брада, но никъде няма реално описание как точно изглежда Бог. И това е нормално; той е Бог и е навсякъде, във всичко. Според повечето вярвания Бог е светлина и любов в единна енергия. Енергията няма пол, тя е просто енергия, въпреки че думата, която използваме, за да я назовем е в ж.р. Връщам те към книгата - какво пречи Татко (Бог-Отец-Свещена енергия) да приеме физическа форма, каквато пожелае, след като Той е навсякъде. И да! Защо пък да не е жена? Книгата е изключително мъдра. Авторът с лек и фин, общодостъпен за множеството хора, стил въвежда познание, което обикновено в нашия изцяло изкривен, меркантилен и материален свят е пренебрегвано и гледано с насмешка. Говоря за езотериката - океан за себеопознаване, обръщане на човешкия взор към духовността, вярата и доброто. ЗабележИ, че никъде не споменавам религия и църква - те нямат нищо общо и са плод на горепосочения материален свят.
Това се е опитал да направи Уилям Йънг и шапка му свалям, че му се е получило добре (книгата е бестселър, преведена и издадена в милионен тираж по света). Фактът, че ти, като един интелигентен човек се чувстваш объркана след прочита й, означава че Йънг е постигнал целта си при теб. Накарал те е да се замислиш и ще премисляш още дълго, тъй като си сензитивна и колкото и да не си обясняваш някои неща сега, то със сигурност ти е обърнал внимание поне да се замислиш над тях. Мен лично книгата ме изпълни с възторг, тъй като тя е една малка, но същевременно голяма крачка към мръдването на мозъчните клетки на това сиво и егоистично общество да отвори взора си към по-друг начин на мислене, по-чист, по-всеотдаен, по-смирен и умозрителен. И не съм съгласна с твърдението, че книгата е "сектантска литература", това може да го твърди единствено човек, отявлен представител на невежото, меркантилното и егоистичното общество, за което стана дума.
Много дълго обяснение направих, затова ще спра, че след тези ми думи може да ме заклеймиш за пълно кукуриго, дето определено й хлопа дъската, така да говори. Но това е само малка частичка от всичко онова, което предизвика тази книга при мен. И съм щастлива, че бях подготвена за нея.
Е тук вече и ИЗскромничих  Blush .

Скарамуш, тук показах библиотеката, но 20 часа след това редактирах поста си и махнах снимките. Не си пропуснала кой знае колко  Wink

Миж, много ти е хубава библиотеката  Heart Eyes

Паяче, да ти е жива и здрава дъщеричката, много късмет да има в живота и да е много щастлива! Честит празник и на теб   bouquet

Току що се навечеряхме семейството.... всъщност направо се освинихме с храна  Animal Pig ooooh!
Ще си лягам с "Джойленд" и ви пожелавам много хубава и уютна вечер  Hug

Последна редакция: сб, 27 дек 2014, 20:46 от Kally May

# 667
  • на североизток от Рая
Кали,
Скрит текст:
благодаря, че ми обърна толкова внимание! Отвори ми очите, дето се вика, показа ми това, което не видях, а търсих в книгата. Права си, не съм чела такъв тип литература, дори бягам от нея. А, де. Но, ето, "Колибата" ме намери. Откога я гледам в библиотеката, вземам я в ръце, връщам я, но онзи ден бях с Десито и по едно време тя идва до мен и ми подава тази книга. Пак се колебах, но реших, че щом вече  и тя преценява, че ще ми хареса, ще я взема. И други книги взех по нейна преценка, тя някак разпознава кое  е за мен. Grinning Кали, наистина,  какво е Бог? Толкова прост въпрос, пък отговора едва ли някой го знае. Обаче ти по лесносмилаем начин си ми отговорила на въпросите, останали в главата ми. Книгата ме остави безмълвна, като ошамарена съм все още. Мъдра книга, оставя те в омагьосан въртеж от въпроси, размисли и чувства. Ту се съгласявах, ту исках да противореча на Йънг. Но не е книга за всеки, сигурно има хора, които не биха могли да я дочетат. Аз затова помолих за споделени мнения, но като гледам, никой не се е отзовал още в другата тема. А и сякаш няма да се пише по темата. Пък иначе съм забелязвала заглавието, ако не бъркам, и в темата с номинациите я има.
 А как ще те заклеймя? Та ти за мен си идол за мъдрост, човечност, прямота и винаги думите ти попадат там, накъдето са насочени.
 Благодаря, че ме приземяваш, когато това  е нужно!  Hug

Мариетко, честит ти нов телефон! Само хубави разговори да провеждаш, чат пат и на мен да се обаждаш.  Grinning Hug Ей тъй, като си направиш кафето, обади ми се, пък да си полафим, да мине приятно кафепиенето ти.  Hug

Паяче
, честит рожден ден на порасналото ти  и хубаво момиче!   bouquet Кога порасна това дете, вече и партита му правите. Стискай зъби, весели се и ти с децата, пък прибирането после е лесна работа. Емоцията ще те държи будна.  Hug

Мижжж, страхотна библиотека имаш и ти! С удоволствие я разгледах, пулих се да разчета някои заглавия, успях, не  се предадох. С кеф ви разглеждам книгите, да знаете. Затова показвайте още.  Simple Smile

Ели,  Hug!

Рано опустяло тук. И аз се зачетох в една книга, доставя ми удоволствие. Не искам да оставам без четиво, че "Колибата" наистина обсеби мислите ми и все за нея мислех през следобеда.

Ако не дойда пак, лека нощ ви желая! Сънчо топло да ви прегърне!  Hug Hug Hug

# 668
  • София
Паяче, честит празник на хлапето! Да расте здраво и весело  Hug!

Нели,
Скрит текст:
казваш, че малко се пише по темата за "Колибата". Като ви чета с Кали, си мисля, че книгата поражда много интимни и лични мисли, които сигурно трудно се споделят и описват. Може би това е причината. Ето, че и вие си говорите тук за нея, сред близки  Laughing. Аз не съм чела този роман, а помня как го споменаха Милето и Кали на предпоследната ни среща.

# 669
  • на североизток от Рая
Вени, колко ми е хубаво, че си тук.  Hug  Не ми се ляга още, уж ще чета, а се разрових из е-зоната , обаче доставката до нашия град си е солена - 5 лв. ама отстъпката си я бива.  Thinking

Щом Милето е чела Колибата, ще я помоля да каже и тя няколко думи. Трудна книга е, ти защо не я прочетеш. Интимно си споделяме тук, не мисля, че не може в другата тема, но не винаги на всеки му се пише там. По-нататък ако някой отрази въпроса ми, може да сподели нещо. Аз ще продължавам с интерес да следя отзиви. Обаче не искам да ровя в нета. Имам усещане, че ще се натъкна на неща, които не искам да прочитам.

А ти какво четеш сега?  Simple Smile

# 670
  • София
Може би ще я прочета, Нели, но не знам кога... Сериозните книги искат нагласа или точен момент. Свалила съм я на Киндъла и съм сигурна, че все някога ще посегна към нея.
А какво чета сега ли? Тъкмо завърших "Мистър Мерцедес", буквално преди половин час Simple Smile. Още не съм решила какво ще започна. Може би подаръкът, който получих изненадващо днес  Laughing.

# 671
  • на североизток от Рая
 А аз разпускам с "Белият зъб". Толкова ми харесва.  Heart Eyes И я чета леко, спокойно, просто потънах в нея.

# 672
  • София
Ти много обичаш филми за животинки  Heart Eyes. Хах, как пък написах филми - имах предвид книги  Crazy, разбира се!
Аз и за историческите книги от Слив се сетих, може и тях да почна да чета. Само трябва да проверя коя е първа и коя втора, че май са поредица, пък на кориците не видях да пише  newsm78.

# 673
  • на североизток от Рая
 Еее, май наистина обичам книги за  животни. Сега се замислям. Неволно посягам към тях, никога не съм си мислила за това. Мислех, че в пакетчето ми от Зори са Кучешките разкази, защото книгата е малка и тънка,  а то се оказа друга желана книга. Сега май ще моля Елинка да ми прати разказите за прочит. По-нататък, нека да си прочета "На изток от Рая" и другите планувани като първи за годината книги.

Спят ли останалите? Вени, май аз, ти и гостите сме в темата.  Laughing

# 674
  • София
Или спят или четат, утре ще ги изпитваме, Нел  hahaha.
Аз набивам шоколад и се мотая из нета, но може би ще си лягам след малко. Ако не го направя, рискувам да подхвана нова книга и ще откарам до късно  ooooh!.

Общи условия

Активация на акаунт