Боледуване на децата ни – тема 21

• 103 170
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
Явно е често срещано това с болките в коремчетата.
Ние се водихме и до гастро-специалист. Предписа ограничаване на определени храни и капки против колики. Сега (не мисля, че е свързано с предписанията, защото болките продължиха и след това) перисталтиката е доста по-добра и болките поотшумяха.  Peace

# 331
  • вече Пловдив
Не са ли ни големи децата за колики? newsm78

# 332
  • Куциндрел
Не са ли ни големи децата за колики? newsm78
Всеки има колики понякога.

# 333
Капките против колики (поне така са известни) не винаги са за класическите бебешки колики. Неспокойните коремни шумове на перисталтиката пак са вид колики, де.  Peace
В нашия случай бяха за регулиране на перисталтиката.

# 334
  • shumen
Тета,имаме още 9 дена да пием АБ по 2 пъти на ден са 18 приема.Днеска обаче е една идея по-добре приема му.Сутринта отвори сам устата и го изпи и само като да го преглътне се наложи да му стисна устата,че иначе щеше да го изплюе.Явно от вчерашното ни намилане с баба му и дядо му,му е влезло нещо в малката главица.
Манди,при нас го боли корем сутрин обикновенно,защото не иска на ясла.Сега като си е в нас го няма този проблем.

# 335
Да се включа и аз за болките в коремчето - нашите започнаха преди 20-ина дена и не могат да минат като хората. Но вървяха и с температура. Тази сутрин след една седмица затитишие и 3 дни от края на антибиотика се събуди  в 5 часа с оплакване от болки в коремчето. Минаха след час и ходене до тоалетна, тъкмо се поуспокоих викам си да идем все пак до педиатърката че по празниците все по телефона ни консултираше, а ни гледаха други лекари. Та даде направление за ПКК и ново двайсе - левкоцитите са станали 16 от 15 след панцефа, а тромбоцитите 720 от 320  Shocked Поне СУЕ-то е 12 от 25. Пратиха ни на хематолог - данни за бактериална инфекция - къде никой не знае. Нашата педиатърка видя здраво гърло, хематоложката червено със заден секрет - о това 3 дни след края на приема на панцеф  newsm78. За капак преди да тръгнем за хематоложката измерих 38 градуса, и то два пъти. При нея след час без нищо 36,7. След два часа в къщи 36,5. Утре сме на нефролог въпреки чистата урина - има вроденно разширено легенче ... Но имам чувството че за трети път се качваме на въртележката с  коремче и температура. Гледа ни и хирург, всички гледат коремчето, уж не било хирургично, но ми се е свило под лъжичката... Оплаках се Sad Някой ако има идея какво е това чудо и какво да изследваме още ...

# 336
  • софия
Sparkles , дано се намери причината бързо Praynig

# 337
Дано ... все се надявам да са остатъчни тези кръвни показатели, нали уж СУЕ-то се подобрява, ама хематоложката не можа да каже това, доколкото я разбирах имало бактериална инфекция някъде в момента ... интересното е че сам свали температурата от обед, дано не вдига повече

# 338
Нали сте пили АБ,от къде тая инфекция?И сега колко дни ще ви разтакават докато кажат какво е?!Оффф,дано всичко е наред!!!

# 339
Здравейте!

Моите сладури и двамата са болни, запушени носове, температура и зачервено гърло.
Изписаха им антиботици, и те много трудно се съгласяват да ги пият, и са едни уговорки, чудо..
В тази връзка да ви питам ( може и глупаво да прозвучи въпроса ми) АБ като се съхранява в хладилника, вадите ли го от там малко преди да им го давате, или директно им давате така както е студен?
Също така, пробиотика кога давате, по време на приема на АБ, или след като приключите с него?

На болните дечица пожелавам скорошно оздравяване  Hug

# 340
АБ няма проблем да го даваш от хладилника. Пробиотика минимум 4 часа след АБ

# 341
Пробиотик един час преди или два часа след АБ...това ми каза оня ден педи..

# 342
Няма смисъл да се дава преди,АБ лед час убива бактериите..На мен винаги са ми казвали мин.3-4часа след приема и се продължава пробиотика поне още седмица след спиране на АБ.Конкретно на въпроса-пробиотик е желателно да се дава по време на приема на АБ и поне седмица след спирането.

# 343
  • shumen
Аз пробиотик давам около 3 часа след АБ.
Екатеринче,аз давам АБ от хладилника,но малко преди да го дам затоплям колкото трябва да изпие.
Спарклес,дано разберете скоро от какво са тия болки в коремчето на детенце.
Моя тази вечер пак не искаше АБ и викаше не,ама го изпи и каза,че му горчало.Сега да видим утре как ще се лъжем.

# 344
  • София
Sparkles, добре е и CRP да пуснете, при вирусни инфекции не се покачва или се покачва леко, при бактериални е високо, а при успешно лечение спада веднага. СУЕ-то и левкоцитите се нормализират доста по-бавно. Пуснете и една ДКК, ако не сте. С тази Т обаче не е добре работата  Confused, което обаче не пречи и от някой нов лепнат вирус да е. При нас точно така се получиедин път  след много тежък ларингит и АБ, точно като го приключи пак вдигна Т, но беше просто вирус, който мина за 2-3 дни. Стискам палци  Hug

За пробиотиците и аз знам за поне 3 часа разлика от приема на АБ  Peace

При нас засега всичко е наред, пу-пу, с всичките почивки доста време се задържа здрава, дори и почти не хърка като спи  Grinning. Ходи вече цяла седмица на ясла, пък да видим колко ще се задържи този път. За сметка на това покрай празниците съвсем е отвикнала и пак е рев и лигня всяка сутрин.

Общи условия

Активация на акаунт