Цветарки дайте да обменяме опит!

• 103 623
  • 795
  •   1
Отговори
# 90
  • в една мансарда точно под звездите ..........
А знае ли някой адрес на он-лайн магазин за цветя!

# 91
  • в една мансарда точно под звездите ..........
http://www.strelitzia-bg.com/ - сайтче за почитателките на онлайн пазаруването Simple Smile)

освен този

# 92
Мъни, благодаря ти за отговора ..    bouquet  

И моята юка е придобила вида на твоята, това с голите стебла и съсухрен вид хич не ми харесва, а на мама е 2 пъти по-висока и си е зелена и си има листа почти от корен.

Алекса, и на мен не ми харесва, ама понеже в горната част си е зелена, ми дава някаква надежда, че ще се оправи .. пък ще видим ...  Grinning

# 93
  • Варна
Е, аз пък изобщо не знаех, че са различни цветя. Мислех, че това е едно и също цвете. Имам такова и ако се гледа правилно /светло, не много топло и леко засушаване преди цъфтеж/ цъфти като по часовник около Коледа и след това около Великден.......

Права си, че коледничето /Schlumbergera/ може да цъфти 2 пъти. Но великденче по принцип наричат Rhipsalidopsis.
Rhipsalidopsis Schlumbergera

# 94
кажете ми подходящо цвете за коридор.като се има впредвид че апартаментските коридори не са светли.може да е висящо.много ми е голо и само в коридорите си нямам цветя
Ако от никъде не идва светлина,дори и доста оскъдна.......В нашето антре идва малко от кухнята и съм сложила там:семейно щастие,хамедория-много по добре ми върви от тази,която ми се намира под северния прозирец,също и мечовете ще понесат оскъзното осветление,както и лесни за отглеждане напълно зелени цветя/без окраска,за която е необходима светлина иначе се губи/

# 95
виждам, че давате много полезни съвети, та и аз следосмомартенски да попитам - подариха ми зюмбюл в саксия. Много хубав е в момента, но след дни цветчетата сигурно ще увяхнат. В момента луковицата заема цялата саксийка, с която е купен и му е тясно. Какво да направя, за да го запазя и има ли смисъл до догодина да го пазя?

# 96
Здравейте!Страхотна темичка! Hug
И аз да питам:
1.Имам спатифилум и той цъфти със зелени цветове вместо с бели ,защо? newsm78
2.Имам две драцени които много бавно растат направо се побърквам,някой може ли да ми каже къде греша? Praynig
едната година го бях сложила на недобре осветено место и цвета беше зелен.....иска светлина и то добра.
Драцените не ти вървят пак по същата причина ако ги сложиш на добре осветено място и често,но умерено поливане и ще полудеят.....

# 97
виждам, че давате много полезни съвети, та и аз следосмомартенски да попитам - подариха ми зюмбюл в саксия. Много хубав е в момента, но след дни цветчетата сигурно ще увяхнат. В момента луковицата заема цялата саксийка, с която е купен и му е тясно. Какво да направя, за да го запазя и има ли смисъл до догодина да го пазя?

не го присаждай докато е цъфнал, ще го засадиш в подходяща саксия догодина.
ето тук пипше за отлеждане:  http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=25

# 98
много благодаря!

# 99
Имам коледарче, моето го прихванах от татковото, но неговото продължава да цъфти, защото е на студено / остъклен балкон /.

# 100
да питам тогава още,имам каучуково дърво на което му окапват листата в долния край на стъблото.нормално ли е.

# 101
благодаря за съвета.но нито едно от двете нямам.ще си купя още днес обаче.нещо особено за тях което трябва да знам.за гледането им.

# 102
Имам една Нолина вече 3 години.
Ама тя все една и съща си стои,не е пораснала и 1 см, вярно е че много бавно растът,но чак пък толкова.И Драцената
не ми върви,само косата и расте,а на стебло изобщо не е мръднала,също като Нолината

А мога ли да си хвана дръвче от Манго  и  Папая ,купих вчера на малкият и ми се иска да мога да си захвана растенийце.

# 103
  • Sofia

Трудно се ориентирам в обща тема за цветята, всеки пита различно нещо.
 Crazy
Ето ви сайт с много инфо за цветята, има и форум с отделни  теми за видовете растения. http://www.fplanet.org/index.html

# 104
Имам една Нолина вече 3 години.
Ама тя все една и съща си стои,не е пораснала и 1 см, вярно е че много бавно растът,но чак пък толкова.И Драцената
не ми върви,само косата и расте,а на стебло изобщо не е мръднала,също като Нолината

А мога ли да си хвана дръвче от Манго  и  Папая ,купих вчера на малкият и ми се иска да мога да си захвана растенийце.

Аз имах Папая, хваната от костилка, но се отнесох доста несериозно към нея и я уморих, сега ще садя още две костилки. Не знам колко е правилен метода, но костилките ги слагам във вода, сменям я на 10 тина дена с друга - престояла поне ден, два. Засаждам, когато костилката започне да се пука - обикновенно след месец, два.

Предното растение го бях сложила с саксията на един трилистник, мислех че изобщо няма да поникне и като го присадих му увредих нещо корените. После тъкмо се съживи и го измразих ... ooooh!  .

Общи условия

Активация на акаунт