Цветарки дайте да обменяме опит!

• 105 222
  • 795
  •   1
Отговори
# 360
И на мен ми подариха бамбуци, оплетени и са във вода... за сега добре се развиват.  Peace Но само им доливам вода.
bubble, мерсиии  Hug

# 361
Да докладвам и аз Laughing. Изнесла съм вече всички цветя на терасата, а днес посадих в сандъче и кълдъръмчета. Чакам да покълнат до 2-3 седмици и се надявам да разцъфнат един ден  bouquet
Ако опитът ми е успешен ще приложа и снимков материал Mr. Green

# 362
 Crossing Armsе на мен пак няма да ми отговорите Crossing Arms

# 363
  • варненка от София
Crossing Armsе на мен пак няма да ми отговорите Crossing Arms

Чакай аз да ти отговоря. Петунии аз лично се садя, просто защото не ги обичам, свеки сади разни и й стават, а много често купува и готови разсади и с тях борави. Дано ти се получат хубави, хубави и да им се радваш, ако ли не сега е моментът да купиш разсади.  smile3525

# 364
http://community.webshots.com/photo/549872767/2933347560089613846bGKoqm
Цветарки пак Ви моля за помощ .Моля кажете ми какво е това цвете и знаете ли нещо за него?Подариха ми го а аз незная как да го гледам.Извинявам се ,че е линк ама още не съм се научила да как да си смалявам снимката а пък мъжо го няма за да го направи той.

# 365
Мисля, че е асплениум. Нуждае се от сянка и влажен въздух. Казват, че не трябва да се пипат младите листа. Като цяло, не е претенциозно растение и се гледа доста лесно.

# 366
  • София
Момичета, дайте ми малко акъл за балконските латинки. Всяко лято си гледам на балкона, но не цъфтят обилно - повече на зеленина го избиват. Прочетох, че не трябва да ги торя и не го и правя, поне не с азотни торове. Но се изкушавам тази година да им сложа малко фосфатни и калиеви. Петуниите ми цъфнаха, невенчетата и те имат по някоя пъпка вече, така де разваля се цялостния изглед Wink Да уточня, че са на южен балкон и сме на 12-тия етаж, та нищо не хвърля сянка. Дали не им е прекалено слънчево newsm78  При латинките нали не се прави нещо като пензиране?

# 367
Чудя се откъде да започна.... Rolling Eyes
Аз съм една пишман цветарка...имам цветя, обичам си ги, поливам ги сравнително редовно, но...нещо започнаха да измират. Аз нищо не разбирам, дори имената не им знам...

1. трилистник - огромен, излизаха си му листа, големи. От есента насам не му е изникнало нито едно листо, не сухне, но и не се развива, грам, няма пъпки няма нищо. Листата му окапаха и остана само едно. И така си седи вече 4 -5 месеца
2. Дръвче, което не знам как се казва, чувала съм да го наричат каучуково дърво. Като му отчупиш/ отрежеш клонче и тече бяло като мляко. Та това дръвче умря...изведнъж, незнайно как и защо, без видима и основателна причина, просто започна да сухне и изсъхна. Няма буболечки в пръстта, нито разни въшки. Започна да му мухлясва пръстта, въпреки че не му сипвах много вода.
3. Имам едно с листенца и пъпки/не му знам името/, които най вероятно разцъфтяват с цвят, който не съм виждалаа все още. Както е тръгнало май няма и да го видя. ПОдариха ми го есента, вървеше си добре. преди месец го пресадих в по голяма саксия и сложих тор оборски. Embarassed. Такъв имах. В последните дни пъпките са му навели глави, листенцата му клюмнали. Незнам дали не го прецаках с този тор, полято е, но не се изправя.
4. Преди месец ми подариха цвете от типа на теменужките в малка саксийка с много цвят. Продават ги по цветарскит магазини много с различни цветове. Уж го поливам, но цветчетата му изсъхнаха. Има пъпки, които цъфтят с нови цветове, но сега старите изсъхналите не падат и са се омешали с новите и е мандж с грозде. не смея да ги откъсна защото в зелената си част са свежи, листата също, само самото цвете вече е яко сухо. Незнам защо така и така ли трябва да бъде...
 С другите засега нямам прблем, но като гледам как е тръгнало...като че ли някаква зараза върви и ги мори. А може аз да съм заразата...

Ако някой изобщо нещо е разбрал от обясненията ми и има идея какво може да се направи, моля съвети приемам всякакви. Ще ги снимам и ако намеря начин да ги сваля в компютъра/нямам кабел за данни/ ще ги кача да видите за какво иде реч

# 368
Аз съм една пишман цветарка...имам цветя, обичам си ги, поливам ги сравнително редовно, но...нещо започнаха да измират. Аз нищо не разбирам, дори имената не им знам...

1. трилистник - огромен, излизаха си му листа, големи. От есента насам не му е изникнало нито едно листо, не сухне, но и не се развива, грам, няма пъпки няма нищо. Листата му окапаха и остана само едно. И така си седи вече 4 -5 месеца
2. Дръвче, което не знам как се казва, чувала съм да го наричат каучуково дърво. Като му отчупиш/ отрежеш клонче и тече бяло като мляко. Та това дръвче умря...изведнъж, незнайно как и защо, без видима и основателна причина, просто започна да сухне и изсъхна. Няма буболечки в пръстта, нито разни въшки. Започна да му мухлясва пръстта, въпреки че не му сипвах много вода.
3. Имам едно с листенца и пъпки/не му знам името/, които най вероятно разцъфтяват с цвят, който не съм виждалаа все още. Както е тръгнало май няма и да го видя. ПОдариха ми го есента, вървеше си добре. преди месец го пресадих в по голяма саксия и сложих тор оборски. Embarassed. Такъв имах. В последните дни пъпките са му навели глави, листенцата му клюмнали. Незнам дали не го прецаках с този тор, полято е, но не се изправя.
4. Преди месец ми подариха цвете от типа на теменужките в малка саксийка с много цвят. Продават ги по цветарскит магазини много с различни цветове. Уж го поливам, но цветчетата му изсъхнаха. Има пъпки, които цъфтят с нови цветове, но сега старите изсъхналите не падат и са се омешали с новите и е мандж с грозде. не смея да ги откъсна защото в зелената си част са свежи, листата също, само самото цвете вече е яко сухо. Незнам защо така и така ли трябва да бъде...
 С другите засега нямам прблем, но като гледам как е тръгнало...като че ли някаква зараза върви и ги мори. А може аз да съм заразата...

Ако някой изобщо нещо е разбрал от обясненията ми и има идея какво може да се направи, моля съвети приемам всякакви. Ще ги снимам и ако намеря начин да ги сваля в компютъра/нямам кабел за данни/ ще ги кача да видите за какво иде реч

Голям филм във вас, бе!!!! Crazy Фанали са някой вируЗ тез китки Wink  bouquet
Снимковия материал ще свърши работа на първо време Peace

# 369

2. Дръвче, което не знам как се казва, чувала съм да го наричат
каучуково дърво. Като му отчупиш/ отрежеш клонче и тече бяло като мляко. Та това дръвче умря...изведнъж, незнайно как и защо, без видима и основателна причина, просто започна да сухне и изсъхна. Няма буболечки в пръстта, нито разни въшки. Започна да му мухлясва пръстта, въпреки че не му сипвах много вода.

Теменужките се поливат в чинииката и се внимава да не се намокрят листата им.Не обичат пряко слънце.

Дървото за което пишеш вероятно е имало болест по корените.Можеше да го извадиш и да видиш и съответно да го пресееш в друга почва.

С оборска тор можеш само да умориш цветята си.По добре си събери листна от някоя гора.Тя е подходяща за почти всички видове.

За да спасиш цвететнцето за което говориш ако искаш му направи една снимка и я пусни тук да се опитаме да разпознаем как се казва и съответно как се отглежда.Ако знаеш къде му е родината ще знаеш и как да се грижиш за него.

# 370
А някоя от вас садила ли е петунии от семена?аз направих опит и сега чакам резултата,макар и късно засадении Thinking

Аз пробвах ,но разсад не отгледах затова си купих готов.
Сигурно знаеш,че те обичат много вода и трябва честичко да се поливат.

# 371
Здравейте !
И аз съм от любителите на цветя.
До сега имам - Бенджамин -шарин и зелен, Гардения,Азалия,Драцена,много теменужки,Спацифилиум,Китайска роза,Вашинтонски палми,Цветето на живота,два вида шифлери , маранта и още други

# 372
А някоя от вас садила ли е петунии от семена?аз направих опит и сега чакам резултата,макар и късно засадении Thinking

Да ,аз.

Изникнаха - след това ги пикирах и ги засях .Разбира се ,че не бяха всичките ,но имаше доста

# 373
  • Варна, морето и сините вълни!
Имам въпрос - някой гледа ли иглолистно растение на балкона си?
Аз имам 3 Борчета , но ми се иска да ги пооформя - едното е доста кичесто и с правилни форми, но другите са ми асиметрични. Искам да им придам по - добър вид, но не знам как.
Моля кажете!

# 374
  • Стара Загора

Да ,аз.

Изникнаха - след това ги пикирах и ги засях .Разбира се ,че не бяха всичките ,но имаше доста

А какви излязоха? Такива, каквито са на картинката на пликчето или други? Аз една година садих, поникнаха 10 % от всичките семена и то съвсем обикновени петунии. Оттогава - само готови цъфнали си купувам. Тази година са просто разкошни. Много им се радвам.

Някой рязал ли е драцена? Нашата май малко позамръзна тази година и бабата на мъжо я отряза  Cry. Сега стърчат 2 голи пръчки и се чудя да се надявам ли да поникнат листа или да освобождавам саксията  newsm78?
Отряза и бенджамина - за него май няма надежда  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт