Автоимунен тиреоидит на Хашимото (36)

• 87 661
  • 757
  •   1
Отговори
# 75
  • В сърцето на любимия човек
Кариотип (цитогенетичен тест) струва 150лв и резултата излиза за 3 седмици.
Моя го правих в Надежда, но знам, че може да се направи и в Геника и Майчин дом.
Ако помниш къде е правен твоя, може да поискаш копие, защото това е тест, който се прави веднъж в живота и мисля, че лабораториите, които го правят са длъжни да пазят пробата поне 1 година и да пазят архив с данните.

# 76
Благодаря ти мила..гледах преди години в един форум как в МД са правели без пари. Аз съм правила 98 одина и няма как да помня къде съм го сложила и нито сигурно те пазят данните! Все пак благодаря!

# 77
За много години! Живи и здрави, много щастие и много късмет през новата година!   bouquet

жгмъц, причините може да са най-различни, а една от тях може и да е хормоналните нива на щитовидните хормони.
Jelezni_krile , за какво се прави това изследване?
deni-sta, каква е тази тибетска гъба? Чувала съм за кефир. Гъба която се развъжда в прясно мляко, за същата ли става въпрос? Не знам дали е полезна при Хашимото, но като цяло и приписват ползи за всякакви заболявания. Имаме кефир, но не съм пила.
~Dev~ , магнезият е ключов елемент в регулацията на различни процеси в организма. С днешния начин на живот и хранене се предполага, че 75% от хората страдат от недостиг на магнезий. Бях си правила скоро изследвания, но доктор сподели, че в кръвта почти винаги е в норма, ако няма силно изявен дефицит (имаше някакво обяснение, което не помня точно). Някакво по различно и точно изследване имаше на магнезия, което не се прави май във всяка лаборатория.
Под формата на магнезиево олио се усвоява най-добре от организма (мисля че на 100%). На таблетки се усвоява в различни проценти, в зависимост в какво съединение се приема.
Atalanta , здравей  Simple Smile Ти не приемаш тироксин, нали?
k@li , изгуби се ти.   bouquet

# 78
  • в огледалото на живота
Мереленда,още нещо полезно ,благодаря   bouquet

# 79
Здравейте и от мен! Нека Новата 2015 година ни донесе всичко, за което мечтаем! Било то здраве, щастие, любов - кой каквото си пожелае!
Така като чета магнезиевото олио е ОК да ползва? Освен да помогне, няма да навреди, нали? Да взема и аз да си купя, само не знам кой ще ми го масажира  Crazy
Кажете хубав салатен зехтин  newsm78 Аз от вече месец спрях сладкото и мазното. Готвя с чисто масло, а на салатите слагам зехтин, но нещо ми нагарча. Всичкия ли е такъв или има различни видове?

# 80
Мереленда - с кариотип-а се проверява дали хромозомите на ДНК са подредени правилно. Има някои типове транслокации, които са съвместими с живота, но могат да са причина за незабременяване или за определени заболявания. Общо взето се назначават когато има фамилна обремененост, търси се причина за стерилитет или спонтанни аборти.

# 81
Момичета, да ви кажа за магнезиевото олио. Наскоро четох отзиви на хора които го използват, и предупредиха, че трябва да се правят почивки или да се маже на различни места, защото ако се маже на едно и също, там кожата загрубява, а и също, че изгаря много лесно и много силно на слънцето. А ако го ползвате на точно определено място заради травма там, трябва почивка.

# 82
Merelenda,да,точно за кефир питам-гъбата,която се залива с прясно мляко..

# 83
  • София
Кефира определено не е гъба!

# 84
Момичета, при бременност колко често се правят изследвания за корекция на Л-тироксина?

# 85
Момичета, при бременност колко често се правят изследвания за корекция на Л-тироксина?
На всеки 30 дни  Peace

# 86
Честита Нова Година на всички! Да сте здрави, обичани и с много сбъднати желания, мечти! И бебета!
Предстои ми контрола тази седмица и после ще споделя. Много се ядосвам на това, че с години не мога да вляза в нормите на тсх. Хубава седмица, момичета!

# 87
  • У дома
За съжаление пия тироксин от няколко години. Но съм забелязала, че спра ли витамините и другите добавки, всичко се влошава и току се появи нещо ново  Sad

# 88
  • София
Аз също забелязвам,че като спра добавките се влошавам ooooh!

Merelenda  Hug

# 89
  • София
Момичета, давайте съвет. Днес изследванията на TSH са много добри, но имам много висок холестерол 8. Не искам да пия статини, но лекуващата лекарка настоява. Преди 6 месеца пих статини и толкова зле се чувствах от тях, виене на свят, гадене.

Общи условия

Активация на акаунт