Автоимунен тиреоидит на Хашимото (36)

• 88 451
  • 757
  •   1
Отговори
# 600
И аз съм в клуба на ниското кръвно. 90/60, 95/55, ей такива стойности. Не знаех, че и на други им пукат ушите. Отзад в тила болка имах с втората бременност, когато качвах опасно много кръвното, виждах черни и бели кръгове и точки пред очите. Иначе само си залитам като ставам, кафето ми действа зле. Шоколадът е друга работа, той си е лекарство и за тялото, и да душата... Grinning

Искам да похваля един продукт, вече достатъчно дълго съм тук, за да не мислите, че ще правя реклама ей така - случайно ми попадна в нета линк и си поръчах шампоан с прополис. От Хашимотото страдам от ужасен косопад. Вече шеста година, случва се като се къпя да усетя гъдел по гърба и да установя, че това е топка косми, която се смъква от косата ми.... #Crazy  Не знам дали е от кратката ми, за съжаление, бременност, дали от Дуфастона или от шампоана, но веднага след спонтанния аборт косата ми спря да капе и сега съм щастлива. Изчезна и пърхотът, който се появи наскоро. Това е шампоанчето, струва 4 лв., ако ви попадне, пробвайте го, дано подейства.

# 601
Монтесори, най вероятно косопада е спрял от Дуфастона. Даже има съфорумки които си мажат скалпа с Прогестогел и казвват, че много им помага.
Момичета, вдигането на кръвно с кафе не е добра идея, по-добре хапнете нещо по-солено и после пийте вода, или пък солен айран.

# 602
Момичета, вдигането на кръвно с кафе не е добра идея, по-добре хапнете нещо по-солено и после пийте вода, или пък солен айран.

Благодаря за идеите,ще пробвам  Hug

# 603
  • София
А нещо за сваляне да кажете Rolling Eyes

# 604
А нещо за сваляне да кажете Rolling Eyes
Е това вече е трудно  Tired От известно време и моето скача, от 60/90 става на 120-130/80 и се чувствам много зле.Чувала съм че пият канела за сваляне, вчера взех едно голямо пакетче от Лидъ и днес пробвах....няма такава гадост  Sick Не знам лидълската ли е такава или изобщо, но довечера ще пробвам друг вариант-с 50 грама качествено уиски  hahaha

# 605
За сваляне - чесън и канела. Чесън може и на таблетки, а канелата хапвах с кисело мляко - имаше моментен ефект. Не съм забелязала да има дългосрочен ефект при мен, но то може при мен от заболяването да е. То месеци съм хипофункция, после хипер... А кръвното и при хипофункция и при хиперфункция ми се повишава. Рядко съм в идеална норма, че и месеци да се задържа така и кръвното да не скочи.
Ефект намерих от прием на магнезий, но се иска постоянство. Свекърва ми и тя с магнезий си свали кръвното. От високо, вече е с ниско. Няма нужда от лекарствата за кръвното, но не и ги спират, а само и ги намаляват. Вече 2 години мисля пие магнезий вечер и кръвното и е доста ниско. Мисля че ако спре лекарствата и остане само на магнезия ще е в нормата.
Магнезият и е предписан от хематолог, пие го определено време, после имаше месеци, през които не го пие.
Аз вдигам кръвно рано сутрин и се събуждам с шум в едното ухо. Забелязах, че с прием на магнезий вечер, след няколко дена шумът изчезна и кръвното падна доста. Все още е малко високо, но не каквото беше.
Преди години свекърва ми пиеше цейлонска канела за понижаване на кръвното. Всеки ден си разтваряше в чаша вода. Имаше ефект според нея, но само докато я пиеше.
Като поддържах ТСХ между 2-3, като че ли нямах такива проблеми с кръвното, а сега или отивам в хипо, или в хипер. 1 хапче ми е малко, 1 и 1/2 ми е много, та ако сега пак ми падне много ТСХ-то ще споделя на доктора да променим терапията на 1 ден 1 хапче, а на втория 1 и 1/2, пък да видим така дали ще постигна някакъв баланс, че не ми се иска и тироксин да ми изписват.

# 606
  • Sofia
за сваляне и нормализиране на кръвно съм запомнила две лесни и простички рецепта,които не съм ползвала/з-то нямам нужда засега/,но който желае може да пробва...едната е с листо от здравец,добре измито и накиснато в чашка с вода цяла нощ,на сутринта се изяжда листото и се изпива водата/мисля,че Папазова я беше казала/,другата е- накиснати от вечерта нахутени зърна,на сутринта се изяждат на гладно 5-6

# 607
Сега като каза за здравеца, майка ми ядеше всяка сутрин листо здравец. Не го киснеше.
Помня, че понижаваше кръвната захар. Затова го хапваше, но вероятно понижава и кръвното.

# 608
  • Sofia
да,понижава и кръвната захар Peace

# 609
  • София
Листо от здравец незнам дали ще успея да погълна,канела ненавиждам Sick Sick
Обаче съм решила да си купя магнезий,даже съм го поръчала вече Peaceдано помегне Mr. Green
На хематолог и аз трябва да ходя Rolling Eyes

# 610
Здравейте, момичета!

Знате ли дали има противопоказания за приемане на джинджифил при Хашимото?

Благодаря предварително!

# 611
Аз не съм се интересувала. С Базедова болест съм и често пия джинджифилова лимонада.

# 612
Гинеколожката ми препоръча да пия Биозин мама за предпазване от вируси и т.н., но аз съм с Хашимото и се чудя дали е добре да го пия (тъй като е имуностимулант). Четох за чистия Биозин че не е добре. За биозин мама нищо не пише. Какво бихте ме посъветвали?

# 613
Гинеколожката ми препоръча да пия Биозин мама за предпазване от вируси и т.н., но аз съм с Хашимото и се чудя дали е добре да го пия (тъй като е имуностимулант). Четох за чистия Биозин че не е добре. За биозин мама нищо не пише. Какво бихте ме посъветвали?

# 614
Аз не съм се интересувала. С Базедова болест съм и често пия джинджифилова лимонада.
Как се приготвя тази лимонада?

Общи условия

Активация на акаунт