Зимна феерия настана, АПРИЛЧЕ танцува в корема на мама - тема 9

• 30 997
  • 771
  •   1
Отговори
# 600
Лелее, колко сте изписали следобеда. Още чела-недочела, ама да си кажа и аз за 40-те дни, че с моя пост отключих тази дискусия. Както винаги, не съм написала ясно. Аз лично не бих държала детето и себе си в изолация 40 дни, особено при хубаво време. Съвременната интерпретация на тази идея е, че може да се излиза навън, но не е добре в началото детето да контактува с външни хора. Причините вече ги обясних. Този съвет го получих от лекар, на който имам голямо доверие, а и на мен ми звучи разумно. Не мисля, че причините за тази едновремешна забрана са религиозни, а са доста практични.

Има и още нещо, което съм чувала от Роси на курсовете за носещи живот - противно на отношението към бременните като към болни (прегледи, абокати и т.н.), обикновено до раждането те са в много добра форма, но след раждането тялото им е преживяло сериозен стрес, изтощено е. И затова тези 40 дни са и за това жената да се възстанови.

Айде сега се връщам да дочета...

# 601
чЕСТИТА НОВА ГОДИНА и от мен,момичета!днес следобяд се прибрах от провинцията.това ми беше пътуването.сега засядам в София и почвам да чакам най-чаканото.изкарахме си страхотно(прекалихме със всичко Joy)утре сутринта на гладно и след тоалетна,ще видя какви са пораженията върху кантара Winkиначе всичко си четях най-отговорно,но нямам нерви да пиша от телефона....исках да питам много работи,ама естествено вече не помня какво беше newsm78сещам се само:някой чувал ли е и ползвал ли е при пране на бебешките дрешки препарата ИМПРЕСАН?това  е нещо,което се слага в пералнята и дезинфекцира прането.според описанието унищожава гъбички,вируси и.н,както и самата пералня.изрично е упоменато,че се ползва и за бебешки неща.звучи ми много примамливо,пералнята ни не е нова,вътре пускам и работните дрехи на ММ(готвач е) и все се притеснявам,че не е подходящо да пера и нещата на бебоците там...а да пера на ръка за две бебета е абсурдно,гладенето май не е достатъчно,а за сушилня нямаме възможност сега.та този ИМПРЕСАН май ми решава проблемите,само кажете дали сте доволни,ако някой го е ползвал,аз лично го чух(прочетох)за първи път,коментираха го при мартенските мами...

# 602
За покупките - и аз още нищо почти не съм купила, но съм набелязала легло.
За раждането - ще раждам в Окръжна (за Пловдив) заради неонатологията и моя док.

# 603
  • София
Vaseto29  Hug Hug Hug шийката ти е супер, аз с моята 19мм бях ей така  Shocked Пуу някакъв карък  bishop с тия контракции, явно с влизането в 7-я месец си трябва кротуване.

# 604
  • София
Vaseto, и аз днес следобед съм с подобни оплаквания, но без болежки... Само ме наболява кръста, по-скоро таза и се притесних... Но корема ми се втвърди след като се наядох жестоко, та си мисля че може и от червата да е. В петък съм на преглед и мисля да устискам до тогава, утре ще видя как съм, ще се наблъскам с магнезий, дано помине.
Ма тая твоята шийка... Моята си е 33-35 от край време и даже док първия път възкликна от кеф, когато я измери:)

# 605
Лелеле, много сте изписали за няколко часа. Аз минах ЖК днес, бебка си отговаря на седмиците, но си седи все така напречно разположена. Дори си беше скрила ръцете, доктора я бута, а тя пълен непокист не помръдва. А да ви питам (тъй като ми се случи за първи път от както ходя на ЖК), на вас взимат ли ви пари за преглед с ехограф. Мен досега всеки път си ме гледат, но за първи път ми взеха пари.  newsm78
И един малко тъп въпрос, че не помня как измерват шийката? На мен досега не са ми казвали нищо за нея.

Аз съм избрала и кошара, и количка, и болница, и лекар. Кошарата и количката още не сме ги взели, но другия месец мисля да ги купим вече.

# 606
Да и мен това ме интересуваше какво представлява меренето на шийката ,защото доктора никога не е коментирал това ?

# 607
  • София
меренето на шийката става с УЗ най-добре с вагинален, и с коремен може но не измерва вярно. В частните болници ги измерват постоянно, на мен лично на всеки преглед ми се мери.Сега като отидох с болките това беше първото нещо което направиха

# 608
значи когато ни гледат на УЗ ,макар и коремен могат да преценят дължината  и колко е нормалната дължина ?

# 609
И на мен никога не са ми мерили шийкаа! Дано да е добре...

C a r r y, много съм съгласна с това, което казваш. Понякога детето диктува нещата, противно на всичко, което сме планирали. За второто дете ще действам според ситуацията и детето, пък ще видим.

Днес гледах дрешки в мола, и съм отчаяна. Нищо не ми допадна достатъчно, че да го купя. Не ми е фаза за пазар. Вие купихте ли вече дрешки за изписването и какво избрахте? Спомням си, че Мацето и Jasmin_veni май пуснаха малко снимки на избора си newsm78, но още идеи ще са ми от полза...

# 610
  • Бургас
Моника, по здравна каса имаме право на два безплатни прегледа с УЗ. при регистриране на бременността и в петия месец. Другите се плащат. Според мен,ме обаче си зависи от лекаря. Моя нито сега,нито предния път ми е взимал пари. Гледа ме всеки път.

# 611
lina_bs и аз така знаех че са по Здравна каса. Просто ми стана странно и затова реших да питам. Явно наистина си зависи от лекаря, в моя случай от сестрата (която от вчера е нова).

Giada, аз дрешки съм напоръчала от UK, но още си чакам пратката. Но за изписването нищо не мога да харесам , нито по магазините, нито по сайтовете. Иначе съм поръчала толкова много момичешки дрешки, ако двама лекари не са видяли правилно и се оказа момче ще трябва много бързо да пазарувам всичко отначало.  hahaha

# 612
За меренето на шийката - може с коремен, но много по-точно е с вагинален. Днес за пръв път един лекар ми я мери "ръчно" - с пръсти вътре нещо опипваше, но мноооого ме болеше. Някъде ми се мерна и че има значения колко е пълен пикочният мехур като я мерят, май ако е по-пълен е малко по-къса, но не съм напълно сигурна, че има връзка.

И аз да ви се "похваля" - от уж всичко наред, бебо добре, няма контракции, и днес се "обзаведох" с един ужасен сърбящ обрив по лицето. Цялото червено, подпухнало и с малки сърбящи пъпчици. Освен магнерот и ношпа ми дават и салбутамол, та решиха, че е от него. Дано не попречи тоя обрив и утре да съм си вкъщи.

# 613
За меренето незнам дали съм казвала, но на мен миналия месец за първи път ми я измери и то "на ръка". Обяснението на АГ-то беше че не е важно само колко е дълга, а и колко е стегната. Обясни, че е имала случаи на изключително къси шийки, но много стегнати, които не са създавали проблеми през бременността и съответно обратното - дълги и отпуснати. Каза, че при мен е стегната и няма причини за притеснение, ще видим другата седмица като отидем на преглед какво ще става.
 И във връзка с това да ви попитам нещо, което не знам как точно да обясня - на моменти усещам нещо като гъделичкане отвътре, много ниско, над влагалището. Дали са контракции на матката или шийката?!  newsm78 Преди си мислех, че е възможно да е бебето, ама той вече е доста високо, а и това усещане се появява като прекаля с физическата активност. Иначе няма болки или стягания, просто това усещане за гъдел грубо казано.

# 614
Маце, първото нещо, за което се сетих бяха твоите 19 мм. Докито каза, че нормално била около 40 мм, та затова ... Иначе и на мен за пръв път ми я мерят /беше с вагинален/, явно в моята болница само, когато се налага. Ама още си ме боли, де, дано системите помогнат ...  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт