Зимна феерия настана, АПРИЛЧЕ танцува в корема на мама - тема 9

• 31 056
  • 771
  •   1
Отговори
# 480
Маце, на мен не са ми слагали никакви абокати, сложиха ми само упойка, за да ме зашият след като родих.  Peace
Съни, за подобен кош става въпрос. Възглавницата против задушаване е нещо ново и за мен. Най-сигурно си е без. За чая всеки сам си решава, не вярвам да го препоръча лекар.  Peace

# 481
  • София
Тантан, и аз от време на време не се чувствам много женствено, а ММ обратното - мисли, че съм още по-женствена от преди. На мъжете нашата бременност им действа много интересно=)
Аз даже съм отслабнала по Коледа, но на някои места - от лежане и мързел съм се отпуснала по-скоро и май килата си идват само от бебка.
И корема си ми пречи, внимавам повече като ставам...
Добре че казахте за презервативите. Аз бях чела някъде, че след 7 месец вече става по-опасна семенната течност, ама ще вземем да се презастраховаме следващия път.

Днес дойдох до офиса и имах да извървя едни 100 метра от колата до входа, ходила съм с едни малки стъпчици, ужас =)

Аз утре съм отпуска, в петък също и ще ходя на преглед тогава, ще ме види док. И аз имам такова стягане от време на време, ама тя ми каза, че това е нормално и ако не е придружено от болка е ок.

Ще й се оплаквам, защото напоследък изпитвам много странна болежка - даже писах и тук наскоро.
Като ходя и ме стяга ниско долу. Може и контракции да са, не знам. Но като намаля крачката (а дори не става дума за бързо ходене) или спра напълно, тогава се успокоява. Много ми е трудно така...

metlichina - стискам палци да се възстановиш бързо!

puppii - и на мен ми стана мързеливо, въпреки че работих и по празниците (но от нас) и съм решила да си пускам по 1 ден седмично отпуска, я за ЖК, я за лекции, я за чист мързел.

Ani_s
- дано ти мине скоро. При мен беба като се мърда също ме пристяга, но замалко.

Rafi_11,maceto85- честит 7 месец =)

карамел - това със схващанията знам, че е от липса на магнезий. Питай док, но може би ще ти ги предпише. Аз не й бях казала, но тя ми предписа магнезий заради леките болки, които имах и с това ми се намалиха и изтръпванията.

Момичета, много сме се панирали всички, я по-спокойно  Peace
Отиваме към 7 месец, нормално е да имаме промени Simple Smile

# 482
Васето Точно заради височината ми идват и на мен къси - 177 съм. Като включим и повечето кг съвсем до никъде не ми стига тази дължина. Гледах моделите с халат и те са краен вариант, защото нощницата им е същата дължина, само халата е една идея по дълъг. За сега съм се спряла на варианта една нощница (каквато и да е) за самото раждане и после за престоя с пижама. Предния път така направих, не мисля че сега ще е проблем, като се има в предвид, че ще е и доста по студено.

Маце Аз като раждах на всички слагаха абокат. Дългия ръкав не е проблем защото на много момичета бяха го сложили долу, при китката. Даже си спомнях как се пазарях да ми го махнат по рано, защото много ми пречеше Laughing - тогава казаха че минимума е 24ч след раждането, за да може ако има нещо да се реагира на момента. Но предполагам във всяка болница е различно.

За секса - никакъв го няма. Нито имам желание, нито ми липсва. Вечерно време съм с доста болки, а през деня няма кога. Да не говорим че последните пъти, в които сме почвали нещо, малкото в корема ми ставаше супер активно и "помагаше" много за настроението Crazy.

Момичета не съм искала да ви стресна с новината за родилите февруарски мами. Все пак за тях вече тече девети месец, не е нещо страшно или неочаквано Peace.

# 483
  • София
И аз така знам че на всички слагат абокат.Да долу на китката е най добре но се изместват пустите и те бодят на всякъде, а и знам е стаите се подържат топли а и доста родилки се потят много заради задържаната вода. Аз сега като лежах бях по къс ръкав, навън беше -15  аз умирах от жега спирах топлото.

# 484
Vaseto29, а не може ли направо в кошара да спи  Rolling Eyes
Има ли някой от вас, който смята да ражда естествено с епидурална упойка. Голям страх изпитвам от тази упойка  newsm78

# 485
Значи за абокатите е различно в различните болници и градове и е по-вероятно да ти сложат, отколкото не /аз съм късметлийка  hahaha/. Пък пижама си имам и с къс, и с дълъг ръкав, така че ще ми носят според ситуацията.  Peace
Съни, може, бе. То това кошче не може да се ползва повече от 6 месеца и всеки си решава какво му харесва и му е удобно.  Peace

# 486
Относно стрийте и мазането , позлвам лосиона на дева против стрий и снощи забелязах как са се образували около гърдите ,сега се чудя дали да търся това какаово масло за което писахте или да пробвам да се мажа кафе ... било помагало също ,имате ли някакви впечатления  newsm78
За контракцийте усещам че ги има когато се преуморя или вечер ,без болка  - лекарят каза че е нормално .Аз също при ходене имам тази болка ниско долу за която описва Розичка и сега когато отида на ЖК ще се посъветвам с доки .
Явно всички ни е налегнала параноята за преждевременно раждане ,предполагам е нормално вижда му се края и започват тревогите  Hug

# 487
  • София
Стриите са си до кожа според мен. Познавам мацки, които се мазаха и със скъпи мазила, и сбабешки, пак се нацепиха брутално.
Аз редовно се мажа от седмица две, всеки ден след баня, ама не толкова заради стриите, а защото ме сърби кожата. Не със специално мазило за стрии, ще разчитам, че щом не съм имала предната бременност и сега ще ми се разминат. Sunglasses

Ще ходим ли на лекция утре в мола, Карина, Po3u, други желаещи? Flutter

# 488
ох, че тема подхванахме.... По-добре да ходя да чистя,че ме хваща параноята ....  #Crazy

Айде да сменим темата  Crazy моят малък юнак успях най-накрая да му направя две клипчета, как ми мърда корема... е не се забелязва на клипа както аз го виждам, но все пак се вижда,че е той. Продължавам с опитите  Heart Eyes

# 489
Значи за абокатите е различно в различните болници и градове и е по-вероятно да ти сложат, отколкото не /аз съм късметлийка  hahaha/. Пък пижама си имам и с къс, и с дълъг ръкав, така че ще ми носят според ситуацията.  Peace
Васето е напълно права. Обикновено слагат, защото за медицинския персонал е удобство, ако се наложи нещо да правят да не търсят тепърва вена.

Иначе и на мен не са ми слагали абокат. Единствено местна упойка, защото се наложиха няколко шева след раждането и на следващия ден след раждането една инжекция Анти-Д-Гамаглобулин, защото съм с отрицателна кръвна група, а синът ми е с положителна.

За болките в таза (не от контракции, а за тези причинени от уголемяването на таза) - много помагат подходящи разтяжки и (само)масаж.

# 490
не мисля че има нещо лошо в темата : ) все пак идеята е  да си казваме необходима информация една на друга , да споделяме ако имаме някаква тревога .Сигурна съм че има много чувствителни мами ,които ще започнат да порицават за това как лошото не трябва да го коментираме  ,но едва ли няоя от нас иска да уплаши другите и да всява паника а по скоро да получи подкрепа и някой друг съвет

# 491
ох, че тема подхванахме.... По-добре да ходя да чистя,че ме хваща параноята ....  #Crazy

Айде да сменим темата  Crazy моят малък юнак успях най-накрая да му направя две клипчета, как ми мърда корема... е не се забелязва на клипа както аз го виждам, но все пак се вижда,че е той. Продължавам с опитите  Heart Eyes
A аз не мога все още ясно да го хвана. Колкото  и много да мърда като си заголя корема да го видя и спира  Simple Smile Мъжът ми още не го е усетил, но той си е виновен за това.
За секса- по-рядко, но вече започва да ме е страх. То нали има някакъв период, след който го забраняват. Дали сме влезли в него  Rolling Eyes
А относно кърменето много неподготвена се чувствам. Една полезна лекция имаше и я отмениха. Сега следя дали ще излезе пак. Една приятелка родила преди 4 месеца, горещо ми препоръчва да си мажа отсега зърната с някакъв крем от аптека, защото нея никой не я предупредил. Гърдите много и били разранени от кърменето и тн. Но аз чета, че ако всичко е наред не би трябвало да се усеща болка и разраняване при кърмене  newsm78

# 492
Synni__ То и на мен ми прави такива номера, но тези няколко дни е много активен, чак прекалено.  newsm78  А мъжа ми го усети много рано, но чак тея дни видя как ми се люшка коремчето  Heart Eyes

# 493
  • София
Елица, ще се намерим горе! И аз идвам =)

И мен ме сърби и само затова се мажа, ако трябва да съм честна. Но само с това за под душа, иначе много мразя разни мазила и само ако ми се е разранила кожата прибягвам до кремове и лосиони.

Nikol - и аз снощи видях видимо побутване по моето тумбаче, много се развълнувах!

very - да, никой не иска да порицава другите =) Даже забелязвам, че тук сме доооста спокойни (с малки изключения). Много съм доволна, че случих на такива виртуални приятелки, защото доста лежерно го караме.. Просто на мен ми стана интересно, как настъпи момента на големите промени в тялото ни и всички се стреснахме, но мисля, че е нормално.

# 494
Synni__ То и на мен ми прави такива номера, но тези няколко дни е много активен, чак прекалено.  newsm78  А мъжа ми го усети много рано, но чак тея дни видя как ми се люшка коремчето  Heart Eyes

E значи не е само при мен тази голяма активност. Тъкмо се бях запритеснила, че щом е толкова активен, значи нещо не му наред. Обаче се знам, че ако спре ще откача направо. Но нали има все пак състояния на будуване и такова на сън. Някои дни направо ми се струва, че състояние на сън липсва. Като чета за сетивата на бебето по седмици, много вълнуващо ми се струва, че то вече разпознава гласа на мама и гласа на татко  Heart Eyes и че вече е отворило очи  Party (това за априлките с термин началото на април). Направо си е едно мъничко човече  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт