Зимна феерия настана, АПРИЛЧЕ танцува в корема на мама - тема 9

• 31 090
  • 771
  •   1
Отговори
# 465
  • Под кленовите дървета
Нещо не ми е ясен ефектът от този чай. Но познавам жена, която се наливаше с него и имаше 11-часови контракции преди да роди.

Да ти кажа, може и толкова да са. Аз първата я усетих в 6 сутринта, лекинка. До 14 часа бяха лекички, да не кажа, че не вярвах, че са контракции. Тогава бяхме заковали на първа страница калкулатор на контракциите и всъщност при засичането се оказа, че са на кратък интервал и продължителни. Та затова отидох до болницата, но болка нямаше грам, в нито един момент. по едно време като станаха на три минути ми беше по-скоро трудно да поема дъх, че се разправях с пералня, миялна, куче, коте и т.н. Но си взех и горещ душ, може и това да ми е помогнало да няма болки.

# 466
Бях гледала в един сайт симпатични нощници, които вървят с нещо като халатче отгоре - да го наметнеш когато се налага. Проблемът е, че не мога да се сетякъде ги гледах. Ако ги изровя ще публикувам линк.
Относно секса - първия триместър нямах особено желание, но все пак се случваше веднъж-два пъти седмично. Във втория триместър всичко беше ок. А сега е ужас. Както и да застана все нещо ме боли, все не е както трябва, все не ми е удобно...Отделно като напълнях и с големия корем изобщо не се чувствам добре и нямам никакво чисто женско самочувствие Sad Та затова викам да ви питам вие как сте....

# 467
maria8621, това втвърдяване според мен са си контракции. Не искам да те плаша, но иди да те види лекар.

Та в тази връзка привет от болницата. Първи престой ever през целия ми съзнателен живот. Навръх рд-то на мъжа ми, тъкмо да излизаме на вечеря се почна една болка в дясно. След 4 часа чудене дали да ходя на лекар след прегледа се оказах с контракции и сега система. Уж обещаха 2-3 дни само, да видим. Simple Smile  Поне ще тествам болницата, в която мисля да раждам.

# 468
Стискам палци бързо да се оправиш и да те пуснат   bouquet. Аз също имам стягане на корема при ставане и сядане, но нямам болка. За всеки случай ще питам док - в сряда съм на ЖК. Успешен първи работен ден на всички, които отиват на работа за пръв път тази година. Аз така се улежах, че започвам да си променям мнението за болничните  Joy

# 469
Привет, аз както се оплаквах, че хич не ми се ходи на работа днес иииии не отидох. Но съм вкъщи с болки в корема. Засега ще изчакам с посещението при доки,защото ги усещам по-скоро като от настинка с присвиване, а и в сряда съм на консултация,ще лежа и ще пия нош-па, но ако се засилят отивам. Спокойно ми е, защото бебка прави такива салта #Crazy,докато я усещам съм извън филма.

# 470
  • София
Metlichina стискам палци да спрат около 3 дни са нужни да се усвои добре кормагнезий,  аз вече на 3 я ден бях пушка без болки.

Аз пак на repeat  ще ви досаждам, болки=болница контракциите скъсяват шийката на матката!

Jasmin познавам много жени пили малиновите листа нито една нямаше леко раждане , но пък не вреди и може да се пие

# 471
И аз съм на мнението на Мацето, има ли болки задължително на лекар или поне една консултация по телефона с лекаря, той да прецени. Тук много ми се караха първия път като сериозно ме боля корема и не се бях обадила на никой. Особено болки продължаващи след стабилна почивка изискват лекарско мнение, което не означава, че задължително има нещо притеснително,  но ,, Страх, лозе пази". Иначе предния път, когато стигнах до болница, болките започнаха като болки в кръста, сякаш от стоене в неправилна позиция, пък накрая вече си бяха контракции. Не искам да плаша някой и пак казвам, че болките не значат, ме има нещо притеснително, но все пак е добре да се реагира Simple Smile))

Бързо да се оправят всички с болежки, някак си съм много положително настроена, че всички ще си дочакаме девети месец и ще се радваме на прекрсни бебета   bouquet       Дай Боже  Praynig

Последна редакция: пн, 05 яну 2015, 10:41 от C a r r y

# 472
Здравейте дами,аз от вчера съм с болки от пъпа надолу-нерегулярни, умерено силни .Неболезнени контракции усещам от около седмица... Ta следобед съм на преглед. Стискайте палци.
 Относно секса- ние правим,но само с презерватив(семенната течност съдържа простадландини,които могат да доведат до контракции). Много странно ме гледат всеки път,когато отивам да купя в някоя аптека-виждам как отвътре им идва да момичетата да ми обяснят,че само веднъж се хваща и забременяла ли си вече,няма нужда да се пазиш  Laughing
НИкол, кошчето е многоооо красиво  Hug
За количка- и аз съм се влюбила в тва Муци, така искам да го понамалят малко...Иначе го има 339 паунда в ибей,ама ми се иска да е от Бг
за преждевременното реаждане- и мен ме е шубе. Опитвам се да съм положителна и да не допускам черни мисли,ама си ме е шубе.Аз не знам защо съм се настроила за края на март или началото на април,че ще се появи малкия.Ама живи и здрави,каквото дойде,дано всички сме поне 36-37 седмица,пък квото дойде.(Изключвам мамите с близначета)

# 473
С тия приказки за преждевременно снощи едва заспах и само кошмари... Shocked спирам да мисля за това... Naughty така просто не е здравословно!!!

Относно секса- ние правим,но само с презерватив(семенната течност съдържа простадландини,които могат да доведат до контракции). Много странно ме гледат всеки път,когато отивам да купя в някоя аптека-виждам как отвътре им идва да момичетата да ми обяснят,че само веднъж се хваща и забременяла ли си вече,няма нужда да се пазиш  Laughing

И ние само с презерватив си правим и по тази причина и всички други за които може да се сетите Simple Smile. Аз бях се заредила сериозно още преди процедурата, че нашите презервативи ги бяха пуснали на много яка промоция и така не ми се налага да се сблъсквам с този тип погледи  Laughing

# 474
Здравейте момичета.
Метличина стискам палци бързо да те стабилизират и отново в къщи Praynig

Аз да си помрънкам малко, но често получавам сърцебиене- вчера пулса ми беше 105, знам, че нормално е към 90, ама за бременни Thinking Като се тръшнах на леглото и така до вечерта, днес ще се обаждам на лекарката, че ме съмняват едни от лекарствата, които имат такива стр ефекти. Отгоре на това и ме нападнаха афти и херпеси направо издивявам #Cussing out Иначе тамън вчера решихме да прекроим спалнята за бебка и изненада- местим гардероба и опс тапетите с друг цвят от сини в лилаво Shocked Та за тапети та лепене- ама свекито се справи аз стигнах само до избирането им в магазина Joy

Продължавам да се мажа всяка вечер /с преварен зехтин/, понякога и сутрин щото много ме сърби корема, ама някои дни не издържам от сърбеж, ММ вика че съм хванала нещо... #2gunfire
За секса е мираж- забранено ни е Sad Дано после си върнем старата форма...
И аз съм бъз от това бебка да излезе по рано, ама давам си кураж и положително настроение....
Нека ни е цветно и Смехорани да се включи с позитивизъм да ни зареди малко  bouquet

# 475
jasmin_veni Благодаря ти , за инфото  Hug  bouquet Аз искам да си взема ново комплектче за кошчето, ама не мога да намеря.  Че все пак сме го взели втора употреба и искам поне да го "облицовам" с ново комплектче   Blush

за секса - имаме желание, но ни е шубе да си поддържаме предишния, но от време на време и това става  Embarassed

за нощница и аз се оглеждам, но още ми е рано да се ориентирам за размера  Whistling

за мазането - не съм от редовните пропускам понякога по ден-два  ooooh! , а крема е на Матернеа , но пише да се маже сутрин и вечер, аз се мажа само вечер. Но засега нямам стрии или поне не съм забелязала  Whistling а и също от време на време се мажа с мас и невен дом. приготвен крем .

Rafi_11,maceto85- честит 7 месец  Heart Eyes

Shantel - Благодаря! Като ми го доставят ще го снимам и тогава пак ще го пусна .

metlichina- Бързо оправяне и без такива неща момичета  Praynig

kalitarka - направо ме разби и с тези презервативи и аптекарки.  Laughing Joy и стискам палци всичко да е наред с теб и бебо и стига вече с тези контракции момичета имаме още доста време  Hug Praynig

# 476
Да се допитам до вече пазаруващите мами - виждали ли сте някъде от нощниците за бременни, само че да не е къса, а дълга Rolling Eyes?
Всъщност наистина и на мен този тип ми идват доста късички, понеже съм 176 см. Първият път майка ми беше купила много хубави от магазин втора употреба, но бяха с къс ръкав, а сега искам с дълъг. Всъщност си купих една много хубава от квартален магазин за 12 лв. - с къс ръкав е, но и с халат с дълъг. Та ако имаш възможност пообиколи такива магазини някакви, понеже според мен трябва да се видят и пробват на живо.  Peace
Мажа се само след баня, иначе забравям, а и не обичам ...  Rolling Eyes
Витамините напоследък и аз взех да ги забравям, въпреки че са единствените хапчета, които пия. Гледам, че имам още двадесетина хапченца и се чудя дали да си взимам още след това ...  newsm78
Сексът е мираж от повече от месец сигурно, а и ще е до края така като гледам - даже самата идея ми е неприятна ...  Embarassed Чак пък да е забранен 40 дни ... То просто около месец не е възможно да се прави, а мен ме болеше доста и след това ... А на преглед дори и не отидох.  Peace
Общо взето нито Арники, нито чайове ще помогнат особено - каквото е писано /едно момиче в предната тема пиеше Арника и дори имаше усложнения при раждането - е, не е казано, че е било заради това, ама пък ако помага не е помогнало особено/. Ама пийте ги, ако ще ви успокоят! Само положителното мислене и настройка имат ефект според мен. Аз родих за 4 часа без упойка /първо раждане/, без да съм пила абсолютно нищо през бременността. Peace
Метличина, стискам палци да не се повтаря!  Hug
Дидолино, при бременни е нормален високият пулс, моят варира между 97 и 115.  Peace
Ние днес с баткото отиваме да подаваме документи за градина, от септември ще е ученик.  Rolling Eyes

# 477
  • Перник
Метличина, стискам палци да се възстановиш бързо и да не се повтаря@  Hug
Аз от седмица усещам неболезнени контракции по няколко на ден, а също и след Нова година ми се схвана левият прасец, преди малко и десния( не ми се случва системно, само тези два пъти)...Дали да се обаждам на доки? За момента не пия никакви хапчета  newsm78

# 478
Хич не са ми ясни някои неща докато ви чета. Какъв е този кош, за който говорите. Бебето не спи ли в кошара  Rolling Eyes А тази възглавница против задушаване. То нали без възглавница спи до първата година  newsm78
Да питам също и за чая. Лекарите ли го препоръчват или всеки сам си решава. И как като започнеш чая, спираш магнезия  Shocked Не е ли твърде рано в седми месец да се спира магнезия.

# 479
  • София
Карамелче обади се на док, трябва магнезий да пиеш според мен

А за нощниците според мен за болниците трябва да са с къс ръкав заради абокатите. Те всъщност на нормално родилите слагат ли абокат? Май да?

Общи условия

Активация на акаунт