Какви дражета пиете за коса? От кои сте имали ефект? -тема 2

• 81 428
  • 339
  •   2
Отговори
# 75
Препоръчвам ти коприва ако искаш нещо натурално-доказано работи при мен.

# 76
В един сайт за природосъобразен начин на живот, който следя, намерих следната рецепта за серум, който подпомага растежа на косата. Авторката има пет деца и това, естествено, се е отразило на косата й, но твърди, че този серум й е помогнал против косопада.
Не съм изпробвала рецептата все още. Публикувам я само защото всички съставки са безвредни:

Natural Hair Growth Serum Ingredients

1 cup distilled water - 1 чаша дестилирана вода
    2 Tablespoons Dried Nettle Leaf - 2 с.л. сушена коприва
    2 Tablespoons Horsetail Leaf (optional) - 2 с.л. хвощ /по желание/
    2 Tablespoons Natural Aloe Vera Gel - 2 с.л. гел от алое
    10 drops of Clary Sage Essential Oil - 10 капки масло от градински чай /салвия/
    10 drops of Rosemary Essential Oil - 10 капки масло от розмарин
    10 drops of Lavender Essential Oil - 10 капки масло от лавандула

How to Make Hair Growth Serum

Boil the distilled water and add the dried nettle leaf and horsetail leaf.
    Let the herbs sit in the water for at least 10 minutes or until water cools.
    Strain the herbs out and pour the herb infused liquid in to a spray bottle.
    Add the aloe vera and essential oils and shake well.
    Store in the fridge for up to 3 months and shake well before us.

How to Use this Hair Growth Serum

Spray liberally on hair roots once or more per day. I found that it was easiest and worked the best to spray on before bed each night.

Източник: http://wellnessmama.com/3593/hair-growth-serum-recipe/

# 77
Ето състава на Ревалид и Приорин, само че аз не съм много навътре с нещата, някой може ли да погледне и да каже кое е по-добро като състав? Според мен Ревалида, въпреки че е в пъти по-евтин.

Какво съдържа Ревалид?
1 капсула съдържа: 100 мг метионин, 50 мг цистеин, 50 мг калциев пантотенат, 1,5 мг тиаминхидрохлорид (вит В 1), 10 мг пиридоксинхидрохлорид (вит В6), 20 мг парааминобензоена киселина, 50 мг екстракт от просо, 50 мг екстракт от пшенични зародиши, 50 мг бирена мая,
2 мг желязо, 2 мг цинк и 0,5 мг мед;

Приорин:
биотин 0,1мг
Л-цистин 3мг
екстракт от просо 210мг
пантотенова к-на 13,8мг

# 78
Приорина работи, заради биотина в състава му. Peace

# 79
http://marulka.com/products/view/biotin-vitamin-v7

този биотин дали е добре?
http://marulka.com/products/view/biotin-1

http://marulka.com/products/view/biotin-5000-mkg-60-kapsuli

Мисля да се спра на този на GNC
http://marulka.com/products/view/biotin-300

След няколко дни свършвам 4-та опаковка цинк и биотин и се чуда дали да продължа с още две опаковки или да сменя с този биотин  Crossing Arms Thinking

# 80
Единствено третия линк ми говори нещо като марка, предполагам и трите ще свършат работа.

# 81
Единствено третия линк ми говори нещо като марка, предполагам и трите ще свършат работа.

сигурно ще взима третия, а по колко мг на ден трябва да се приема знаете ли

# 82
Пише го в указанията.По назад в темата е коментирано, тъй като за различните държави дневната препоръчителна доза е различна. Аз си купувам добавките от Сащ вече 3 години...там дневната препоръчителна доза е по висока, таблетките които пия в момента имат 3 мг биотин дневно. Peace

# 83
Пише го в указанията.По назад в темата е коментирано, тъй като за различните държави дневната препоръчителна доза е различна. Аз си купувам добавките от Сащ вече 3 години...там дневната препоръчителна доза е по висока, таблетките които пия в момента имат 3 мг биотин дневно. Peace

Благодарности   bouquet

# 84
Косопад се бори като се стимулира растежът на косата. В най-общите случай проблемът е именно в това. Някъде прочетох за някакви капсули Брилиант Лук, които се препоръчват при проблеми с косата и кожата. Само добри отзиви има, не знам дали някои тук ги е позвал

За да избутам въпроса си малко по-надолу.. и пак ще попитам дали някой го в ползвал?

Аз го ползвам и има ефект. При мен се получи косопад след силен стрес. Ходих по лекари, сумати изследвания направих. Имам позната аптекарка и тя ми го препоръча. Може би защото се успокоих, но косопада спря.

# 85
Косопад се бори като се стимулира растежът на косата. В най-общите случай проблемът е именно в това. Някъде прочетох за някакви капсули Брилиант Лук, които се препоръчват при проблеми с косата и кожата. Само добри отзиви има, не знам дали някои тук ги е позвал

За да избутам въпроса си малко по-надолу.. и пак ще попитам дали някой го в ползвал?

Аз го ползвам и има ефект. При мен се получи косопад след силен стрес. Ходих по лекари, сумати изследвания направих. Имам позната аптекарка и тя ми го препоръча. Може би защото се успокоих, но косопада спря.

Решила съм при следващата заплата да го взема, та ще видим при мен какъв ефект ще има.

# 86
Здравейте,

Искам да споделя и моя опит. Преди повече от месец започна много да ми капе косата, особено докато я мия, капеше с шепи Sad Ползвам хубава козметика за коса и ми стана ясно, че имам нужда и от някакви добавки/таблети, за да спра или поне намаля този косопад.

Преди години съм пила Пантогар - 2 месеца, защото го спряха от търговската мрежа преди да си купя опаковка за 3-тия месец (какъв късмет само Mr. Green) Но дори и за 2 месеца прием бях много доволна от него Simple Smile Тръгнах отново да издирвам Пантогар по аптеките, интернет, но уви - няма го никъде и отдавна не го е имало Sad Предстоеше ми пътуване до Германия и реших, че докато дойде време до пътуването ще си купя Приорин, да не губя време. Заминах за Германия и там намерих Пантовигар, мисля, че е същото като Пантогар, защото когато попитах фармацевтката дали имат Пантогар, тя ми каза, че имат и ми даде Пантовигар Mr. Green

Вчера свърших опаковаката, беше 90 таблети за 1 месец, 3х1/ден. Пих и Приорин преди това половин месец. Определено косопада намаля драстично (то няма как да няма косопад въобще). Мисля да пия Пантовигара още 3-4 месеца, защото видях, че за максимални резултати трябва да се пие от 3 до 6 месеца.

Бая ферман стана, ама исках да съм макс изчерпателна Simple Smile

# 87
А защо е спрян от продажба този Пантогар... newsm78

# 88
Задавала съм този въпрос на много аптеки. Отговор различен - или, че го няма по складовете, или, че е спрян от прозиводство (в Германия също от където купих Пантовигар ми казаха, че нямат), или пък вдигат рамене и не знаят, или пък ми се отговаря: "Еее, ама той отдавна го нямя!" Mr. Green

Надявам се да не е спрян, защото е вреден. Или, ако е спрян заради това, в Пантовигар да липсват вредните съставки (ако има такива) Simple Smile

# 89
Аз приключих и с четвъртата опаковка на цинк и биотин и сега мисля да си взема вечерна иглика и за косата и поради други причини-кожата главно.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт