Какви дражета пиете за коса? От кои сте имали ефект? -тема 2

• 81 467
  • 339
  •   1
Отговори
# 90

Това е добро като количество биотин и като качество на производител.
На GNC също става, но е 2 пъти по-слабо.

Другите /от по 300мкг/ са слаби. Такова количество биотин има в част от обикновените мултивитамини.
Дори са по-евтини.

# 91
Здравейте момичета. Зачетох се в темата и това което разбирам е, че препоръчвате пиенето на Биотин и Цинк. Обаче искам да попитам, дали някоя има наблюдение над ефекта от хранителните добавки на Солгар и по конкретно тази за Skin, Nails & Hair. Попрочетох в нета и разбрах, че е била избрана за най-добър продукт преди 3-4 години точно за коса, нокти и кожа. Бихте ли споделили мнение, защото мисля да му дам шанс и да си купя 1 опаковка.

# 92
Откривам голямо несъответствие между препоръчителната дневна доза биотин и количеството, което се съдържа в някои добавки /по-горе прочетох 5000 мкг/. В цитираната статия пише, че и в големи дози биотинът е сравнително безопасен, но разлика от 35-50 мкг и 5000 мкг на ден ми се струва драстична. Къде е истината и може ли някой специалист да се намеси, за да ни разясни?

# 93
Откривам голямо несъответствие между препоръчителната дневна доза биотин и количеството, което се съдържа в някои добавки /по-горе прочетох 5000 мкг/. В цитираната статия пише, че и в големи дози биотинът е сравнително безопасен, но разлика от 35-50 мкг и 5000 мкг на ден ми се струва драстична. Къде е истината и може ли някой специалист да се намеси, за да ни разясни?

писала съм два пъти по темата с дозировката. трети път не смятам да пиша. в интернет пише достатъчно, както и от това дали е гмо биотин или не.

# 94
Беки, можеше да кажеш две конкретни числа. Никой не е длъжен да знае и да е чел всичко, а и търсачката дава огромен брой резултати. Аз си направих проучване преди да си задам въпроса. Просто ми е чудно как се допуска производството на таблетки с такива конски дози, затова попитах. Както и да е, намерих ти единия пост и го помествам тук, надявам се, че нямаш нищо против. Защото ако Мис Бингли или някой друг не получи съвет, като нищо ще си гълта по 5000 мкг на ден.
/Лично аз пия по 50 мкг на ден./
Предлагам авторката на темата или някой модератор да помести следното на първа страница, защото е важно:

Препоръчителна дневна доза и странични ефекти от предозирането на биотина
Скрит текст:
becky bloomwood: Ако може да вметна - внимавайте да не предозирате биотина, тъй като има странични ефекти, особено върху диабетици, страдащи от висок холестерол, бременни, кърпачки, а върху здрави хора най-разпространения ефект от предозиране е да си докарате акне. Предозирането при бременни може да доведе до спонтанен аборт. Дозите споменати от някои жени, са хипервисоки. За няколко месеца с такива дози, има изгледи да си докарате проблеми.

Също така внимавайте и не купувайте Биотин, на който не пише, че не съдържа ГМО. Тези с високите дози често са от ГМО биотин.

При мен след една седмица цинк-биотин и приорин шампоан имаше значително намаляване на косопада. След три седмици и ноктите са ми ок. Пия само по едно драже, което значи по 100 мкг биотин на ден, но аз пия и други неща и внимавам с дозите.

Нормалната дневна доза е 30-35 мкг за здрав човек до 100-300 мкг и единствено по лекарско предписание по-големи дози. Консултирайте се - ако не ви се ходи до лекар, поне в аптеката е безплатна консултацията.

# 95
,Бингли или някой друг не получи съвет, като нищо ще си гълта по 5000 мкг на ден.
/Лично аз пия по 50 мкг на ден./
Предлагам авторката на темата или някой модератор да помести следното на първа страница, защото е важно:

Препоръчителна дневна доза и странични ефекти от предозирането на биотина
Скрит текст:
becky bloomwood: Ако може да вметна - внимавайте да не предозирате биотина, тъй като има странични ефекти, особено върху диабетици, страдащи от висок холестерол, бременни, кърпачки, а върху здрави хора най-разпространения ефект от предозиране е да си докарате акне. Предозирането при бременни може да доведе до спонтанен аборт. Дозите споменати от някои жени, са хипервисоки. За няколко месеца с такива дози, има изгледи да си докарате проблеми.

Също така внимавайте и не купувайте Биотин, на който не пише, че не съдържа ГМО. Тези с високите дози често са от ГМО биотин.

При мен след една седмица цинк-биотин и приорин шампоан имаше значително намаляване на косопада. След три седмици и ноктите са ми ок. Пия само по едно драже, което значи по 100 мкг биотин на ден, но аз пия и други неща и внимавам с дозите.

Нормалната дневна доза е 30-35 мкг за здрав човек до 100-300 мкг и единствено по лекарско предписание по-големи дози. Консултирайте се - ако не ви се ходи до лекар, поне в аптеката е безплатна консултацията.

Някои сме си гълтали и гълтаме. Нямаме странични ефекти, нито ни растат рога и копита.  Peace

# 96
Цитат
Защото ако Мис Бингли или някой друг не получи съвет, като нищо ще си гълта по 5000 мкг на ден.

Ааа не, така безразсъдно няма да се отнеса  Wink и смятам да си питам лекар или в аптеката, когато реша да го пия. Реално щом дозата е 35 мг. до 50, а в цинка и биотина е 100 мг, но всички тук твърдят, че това  к-во е малко. В крайна сметка, кое е нормалното к-во, от което да има ефект, а да няма и предозиране.
Наистина е важна информацията.

# 97
Аз пия по 100 μg биотин и косопада спира, значи за мен това количество е достатъчно. Какви са тези 3000-5000мг  Shocked това си е предрусване  Shocked

# 98
И аз така си мисля, но все пак не съм специалист и не мога да твърда със сигурност. Но много ми се виждат тези 5000мг.

# 99
Аз имах ефект от 100 мкг на ден за около два месеца. Косопадът спря и ноктите ми се втвърдиха. Сега съм на 50 мкг и ефектът не е отслабнал.
Шири се заблуждението, че витамините са безвредни и се приемат безогледно на принципа "ако не помогне, няма да навреди". Затова всеки, особено ако има хронични проблеми, трябва да потърси клинични изследвания, информация за препоръчителни дози и странични ефекти. За съжаление малко лекари отбират от тези неща, затова аз разчитам на официално публикувани научни резултати. Също обръщам внимание кое с какво взаимодейства, за да не се получи нежелана реакция. Ако имам съмнения или нещо не е подходящо за мен, не го взимам.

Мис Бингли, моля, прави разлика между милиграмове /мг/ и микрограмове /мкг/. Дозата биотин в таблетките се отбелязва в микрограми.

Последна редакция: сб, 31 яну 2015, 00:26 от Songes

# 100
ДОПЕЛХЕРЦ® АКТИВ ЗА КОСА И НОКТИ
http://www.doppelherz.bg/produkti/kozha-kosa-nokti/dopelkhertc-a … kosa-i-nokti.html
Помогнаха ми в период, в който косата ми падаше и беше изтъняла след няколко месечна веганска диета.

# 101
Songes , полезна информация   bouquet

# 102

Мис Бингли, моля, прави разлика между милиграмове /мг/ и микрограмове /мкг/. Дозата биотин в таблетките се отбелязва в микрограми.

А при този колко е, нищо не ми говори тази единица
http://apteka.framar.bg/30020628/%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%84%D0%B0% … B0%D0%BF%D1%81-30
 newsm78

# 103
Аз спрях биотина и цинка и сега разнообразявам с Б-Комплекс, уж е добър за кожата и косата. Ще видим.

# 104
Аз спрях биотина и цинка и сега разнообразявам с Б-Комплекс, уж е добър за кожата и косата. Ще видим.
Колко време го пи ?

Иначе и аз съм на Б-витамини ,обаче подари други причини  Peace

Общи условия

Активация на акаунт