Днес прочетох поредния разказ на Бубулина за светлината. Тъй като някой беше написал, че е гледал епизодите които трябваше днес да излъчат във войо не може ли да каже дали Сандия ще спечели това състезание? Също така и това дето се е случвало в стаята на Сурач, където му е казвала да я пусне долу и всичко останало, то нали все пак дори и да не е преведено ще се види? Честно казано и мен това държание на Сурач ме отвращава. Аз по принцип не бих простила на човек който ще се отнася така с мен, защото човек трябва да има и достойнство. В крайна сметка родителите на Сандия са починали, а той и говори, че за тях би направила и невъзможното да са щастливи а не е направила нищо за майка му. Извинявайте но не мога да се съглася с подобно твърдение. Като че ли много бързо се забравят делата на Сандия как сама замъкна всичките кофи с вода само и само да угоди на ината на Сантош която побесня само за дето е отишла да гласува. Ами когато отиде при съдията за да я освободи? Да, Сурач не знае за тези неща но поне малко от малко да си направи сметка как цялото му семейство се отнасяше към нея. Той като се прави на толкова честен защо прикри деянието на Менакши която открадна огърлицата и той я видя със собствените си очи? Вярно накара я някак да признае но Сантош така или иначе си мислеше, че Сандия я е откраднала а Сурач нищо не каза. Ако беше свестен дори и да е видял документите щеше да помисли че и тя има достойнство и че за да го е направила значи и на нея по някакъв начин вече и е писнало от техните капризи. Самите вие коментирахте преди поведението на мащехата на онова дете от цветовете, Куши май се казваше че после и да се промени не би трябвало да и прощават. Да, но прощават глупостите на Менакши, която винаги гледа да навреди на Сандия, а и по тая логика защо трябва някой да те наранява както прави Сурач, а после само защото се е осъзнал да трябва да му се прости. Аз пък най много съм мразила това някой да греши, да греши и когато осъзнае грешките си само защото ги е осъзнал всички да започнат да го боготворят. Точно в такъв момент не трябва да се прощават грешките, за да може онзи който ги е извършил истински да ги почувства.
Здравей! Не мисля, че трябва да сме толкова крайни и вече го написах. Сурадж пак помогна да оневинят Сандия за колието. Не издаде Менакши, защото не иска майка му да я изгони. Той е прекалено добър и все гледа да помага на другите. Не мисля, че заслужава чак толкова упреци. Да тук се държи отвратително, но всеки човек греши. Аз пък се ядосвам когато той се мъчи всячески да помага, а от другата страна Сандия и едно благодаря не казва. Говоря за преди. Всеки от тях е правил грешки и ще прави - все пак са млади, но важното е че после ги осъзнават. Говорим за това да се скарат или някой да обиди някого. Тук въобще няма база за сравнение с "Цветовете" и отношението на Сакши към Куши. Тя се държеше направо отвратително и буквално жестоко към едно малко дете, лъжеше всички - вредеше умишлено на всички. За такъв човек няма прошка, но колкото и шантава да е Менакши едва ли би стигнала до там. Тя иска само да има пари и нейното да си е нейно - в случая искаше да си вземе колието за да не го отнесе Сандия, когато напусне. Въобще не я оправдавам - направи хиляди глупости като това да си самозапали склада, да подаде жалба срещу Сантош и т.н., но тези неща са някак забавни - винаги я разкриват и става лошо. Тя не го прави с цел да посяга на нечии живот, а с цел да си запази паричките и тя да е сита - лисица е, но иначе ме забавлява. Просто смятам, че не бива да гледаме само лошото, а да видим и добрите страни на човека. В случая със Сурадж не съм съгласна с тези крайности - сега ще ме нервира, ще се държи ужасно и това не е правилно. Разбира се, че няма да го оправдавам - но като се сетя колко много прави той за Сандия от самото начало. Та той е готов да даде и живота си за нея. Да не забравяме, че е израснал в такова семейство, където е научен че майка му е едва ли не като Богиня и трябва да я почита и т.н. Затова понякога мълчи - но когато е трябвало е заставал зад Сандия. Когато тя носеше кофите него го нямаше - когато я видя се изправи срещу майка си и каза на всички, че той е позволил на Сандия да гласува. Когато искаха да я гонят - мълча мълча, но не издържа и излъга майка си и роднините си, че е знаел още в началото, че Сандия е образована. С това той потъпка възпитанието, което са му дали - всичко, защото обича Сандия. А колко пъти й помага - учи я да готви, да се пазари, помага й за кукления театър да убедят съседите за кофата за боклук и още какво ли не. Когато Сандия му каже нещо - той веднага се съгласява. Сложи си каска, започна да спазва правилата, да хвърля боклука си правилно и още куп други неща. Сега може да сгреши, но нека не забравяме и добрините му. Сандия също ги знае - именно затова ще му прости, както и той би й простил всичко. Когато дадат сериите с автобуса ще е супер - особено като се прегърнат. По натам още колко добрини ще прави - няма как да не го харесва човек ...