Италия 147

• 42 476
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
ом забравих да кажа, че бях в Eataly. Много народ, много скъпотия, но и много неща, които не се намират (лесно) из нормални супермеркати. Плодове/зеленчуци 0 км аз не видях, има някакво щандче, но не мисля, че това му е силата на този магазин. Аз в крайна сметка излязох с дребни неща, но огледах, приятно място.
Като се извървят форливези ще го посетя отново на спокойствие:)) Честно казано от толкова народ не стигнах до етажа с вината, но некст тайм

# 631
Аз пък да похваля мъжа ми, че днес вечерята е от него: пресни филета риба тон в хрупкава коричка от сусам, гарнитура от зеленчуци на грил, а за десерт, който предстои малко по-късно, new york cheesecake (не е купешки, пак той го направи днес). Значииии, грях му на душата, че изобщо си помисля, че понякога трябва да готвя аз! Пихме Est, est, est, за което не знам дали е най-подходящото, ние не разбираме, но това ни харесва и обикновено то ни се намира под ръка като бяло вино.

# 632
  • UK
Барбич, ето това е!  Sunglasses

Аз се отказах от баницата, дами, само дето много шум вдигнах. Не може един да издънва само диваните, а други да се правим на перфектни домакини. Затова този уикенд всеки да се спасява сам. Аз съм на гауда и крекери, след малко си сипвам вино и толкоЗ  Crossing Arms

# 633
Аз се отказах от баницата, дами, само дето много шум вдигнах. Не може един да издънва само диваните, а други да се правим на перфектни домакини. Затова този уикенд всеки да се спасява сам. Аз съм на гауда и крекери, след малко си сипвам вино и толкоЗ  Crossing Arms
А, значи да отпускам палците... Laughing

Барбич, този тон в сусам мъжът ти във фурната ли го приготви или на тиган? Би ли споделила нещо като рецепта, стига да не е нещо сложно, моля?

За миланското Eataly съм чела противоречиви мнения, още не съм го посетила, ако някой уикенд се занесем дотам ще докладвам.

Днес купих куартироло от Аушан, благодаря на всички, които споменахте това сирене, може да се каже че това е моята алтернатива на нашенското краве сирене. Simple Smile

# 634
Роклята, погубила Немцов

Аз се отказах от баницата, дами, само дето много шум вдигнах. Не може един да издънва само диваните, а други да се правим на перфектни домакини. Затова този уикенд всеки да се спасява сам. Аз съм на гауда и крекери, след малко си сипвам вино и толкоЗ  Crossing Arms

Ма тва е щото работят, мило, и са изморени Wink.
Аз ако спра да готвя, вкъщи ще ядем спагети с готов сос Барила до края на света, и дори едно средно 58% от семейството ще празнуват преврата.  Tired

# 635
  • UK
Ма тва е щото работят, мило, и са изморени Wink.
Аз ако спра да готвя, вкъщи ще ядем спагети с готов сос Барила до края на света, и дори едно средно 58% от семейството ще празнуват преврата.  Tired

Мда. А ние - крекери и готов хумус. И банани  Confused Днес вдигнах страшна пушилка, ама ще е ден до пладне. Поне стана ясно, че баницата ще е мираж, а цяла седмица създавах съспенс за нея  Grinning Лошото е, че си лягам гладна, но пък се утешавам с една страхотна испанска риоха  Crazy

# 636
при мен тази рокля е синьо-черна.

Деси,  нищо не разбирам от ютии и в къщи имам една, на която водата се сипва отгоре в една дупчица (Тефал). Свекърва ми ми я подари като се оженихме с Д, явно смяташе, че трябва да гладя  Twisted Evil Иначе това, моето имам в раб. няма нищо общо с домашните ютии..

Ние имахме гости вчера-днес, братовчедка ми отиват на ски във Вал Гардена ( за втори път този сезон смятат, че това е едно от най-хубавите места за каране, евър) и дойдоха до тук. Беше супер, супер, супер обаче аз съм отвикнала да пазарувам за повече хора, все се притеснявам дали ще стигне и в крайна сметка остана и имаме храна за цяла седмица  Shocked

Маркрит аз купувам прошуто крудо за 16,80/кг. Има разбира се и по-скъпи и много по-прошути, има и кулатело:–), но добре че не сме по саламите, иначе сме загубени
Супер !!Не са ме изработили значи .
Благодаря ти за инфото . Peace

# 637
  • в едно миланско село
Всъщност защо ютиите с калдая са по-добър вариант на обикновените парни, някой запознат ли е по-технически, освен по качество на парообразуване, по какво друго са за предпочитане?

нищо техническо, само потребителско. калдаята ти дава по-голяма автономия, и, обикновено, по-голяма мощност. аз гладя за отрицателно време с калдая. не ме питайте за налягане и всякакви други, за мен е въпрос на време и резултат, и двете са в полза на калдаята.

Миланското Eataly  е много приятно за разходка и при желание за нещо по-типично. за всекидневен пазар ми е снобско излишно скъпо, всъщност никой от познатите ми не пазарува там редовно.
НЙ-то е подобно - за туристи (особено загладнели италианци), и местни в гурме настроение. харесвам сирена, ароматизирано олио и шоколади. останалото ми е, общо-взето, като по суперите.

при всички положения правя по-вкусни сандвичи, ама кел файда?  Mr. Green

# 638
Честита баба Марта! Да сте румени и засмени:)

Днес май нищо няма да правим, ще дълбаем дивана, ще оправяме вкъщи,  аз гледам от вчера следобяд  3 сезон на House of Cards и съм за съжаление вече на половината...велики Кевин Спейси и Робин Райт просто нямам достатъчно богат речник да ги възхваля.

Eataly e магазин груме, но някой може и да си прави ежедневната спеза там.  За специално настроение, момент и тн. Жалко че не видях вината, но това Est Est Est ми стана прелюбопитно и ако видя, ще си купя, Ани!

Аз от утре започвам един курс фотографски целия март, за който аплайвам от 4 месеца ( заради безплатно място), хеле с триста зора ( уж, оказа се че не е чак толкоз ситна цедката, ха-ха), след като се бях отказала получих съобщението да се листна в последния момент сега уикенда.  Март ще ми е ангажиран доста, но аз обичам. Днес ще си подредя такъмите, да съм готова.

Хубава и слънчева неделя!

# 639
Честита баба Марта!
Фей, при нас всичко е общо, и "заплатата", и парите за подаръци  Laughing. Като имаме рожденни дни в една и съща седмица, празнуваме заедно, и е една листата регало. Всъщност за пръв път правим листа, досега всеки е носил какъвто подарък иска. Този път имахме нужда да си подновим гмуркаческите такъми, което е доста скъпо, но като му дойде времето.... Освен това залата и манджарето ни бяха подарък от свекитата, имаше много място, та поканихме доста народ. Не всички дойдоха, но всички участваха в листата  Joy. Общо взето излязохме на далавера. Та ютията от кои пари ще я купя, няма никакво значение, все са си общи.
Днес и на нас ни е ден за пълен релакс, ако не броим смяната на чаршафите и пералнята, но нищо друго няма да пипна (поне съм се зарекла), който иска да яде - да готви!

# 640
Барбич, този тон в сусам мъжът ти във фурната ли го приготви или на тиган? Би ли споделила нещо като рецепта, стига да не е нещо сложно, моля?
Калатеа, каза, че било много лесно. Рецептата прочел в интернет, но не помни сайта. В супернагорещен тиган (нашият е чугунен антиадеренте), символично количество олио, по 2 минути на всяка страна. Филетата бяха доста височки, сигурно 3 см, но се обяха изпекли добре, запазвайки по-розов център. Сусамът става като запечен, не се пържи. Каза, че самата кроста се прави със соев сос, за да залепне, и после филетата за 1 час в хладилника, увити във фолио, за да стегне. Дано намериш точната рецепта така по описанието. Peace
За чийзкейка, който е уникално вкусен (и калоричен Mr. Green), рецептата със сигурност е тази.

Лени, Est est est е типично супермаркетско вино - евтино, намира се буквално навсякъде. Приятно, лесно се харесва и комбинира. Пробвай го, идеално е за непретензиозни рядкопиещи. Simple Smile
Честито за курса!

Честита баба Марта на всички! Ех, пролет иде! Hug

Последна редакция: нд, 01 мар 2015, 12:54 от Barbabeau

# 641
  • в едно миланско село
Честита Баба Марта!

аз, за съжаление, имам за гладене  Confused
готвене - не, снощи имахме гости и ще дояждаме.

Лени, много ти се радвам на ентусиазма за курса, бравос!

Десита, аз имам различно отношение към подаръците - за мен те трябва да са нещо ненужно, което ни кефи. необходимостите се купуват, щото няма как, не ги виждам като подарък.
не знам как да го обясня  Rolling Eyes

Est est est си е класика при белите вина, предпочитам избата на Villa Puri, но рядко я намирам в суперите, по-скоро в енотека.

# 642
  • Италия
Честита Баба Марта и от мен! И ние днес сме по-ларж. Детето сега задряма следобедно, а като се събуди, мм обеща разходка до един търговски център наблизо. Охаа, приготвям се психически за шопинг релакс!  Crazy

# 643
Честита баба марта!
Льоли, нямаш ли някаква кърпа или хавлия?
Ние днес бяхме цял ден по парковете, а за вечеря ще правим нещо лесно. Между другото напоследък правя много хубав домашен хумус.

# 644
  • UK
Имам, Деска, аз извинения си търся предвид нагнетените отношения този уикенд Mr. Green
Отношението ми към подаръците е като на фей - сега, аз ли имам рожден ден (примерно) или цялото семейство? Laughing
Лени, супер за курса!
Ние пак сме се запътили към божествената пица.

Общи условия

Активация на акаунт