Re: Електронни четци - IV

• 15 732
  • 779
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте , спряла съм се на Nook Simple Touch , но не мога да разбера какво значи да е рутнат и дали това е добре или разваля четеца и забива по често.
Може ли малко инфо че искам да го взема за подарък, а нямам време Blush

# 721
  • Според сезона

Внимавай Киндъл Тъч от немския Амазон за 49 Евро е с реклами !!!

И какво като е с реклами? Моят също е с реклами и много си ги харесвам. Появяват се само когато "спи", а тогава хич не пречат. Даже си пускам нета за да се заредят и новите.

# 722
Здравейте , спряла съм се на Nook Simple Touch , но не мога да разбера какво значи да е рутнат и дали това е добре или разваля четеца и забива по често.

"Рутнат" означава, че софтуерът е отключен и може да бъде използван като елементарен таблет с андроид, за разлика от "не-рутнатите", на които дори браузера е скрит. Разбира се, това е излишно (според мен), защото четецът все пак е черно-бял, а и сърфирането е бавно. Ако искаш таблет - купи си таблет. Зорлем да насилваш четеца да стане таблет е тъпо. И не на последно място - рутнат четец си губи гаранцията  Naughty

# 723

"Рутнат" означава, че софтуерът е отключен и може да бъде използван като елементарен таблет с андроид, за разлика от "не-рутнатите", на които дори браузера е скрит. Разбира се, това е излишно (според мен), защото четецът все пак е черно-бял, а и сърфирането е бавно. Ако искаш таблет - купи си таблет. Зорлем да насилваш четеца да стане таблет е тъпо. И не на последно място - рутнат четец си губи гаранцията  Naughty
Аз не искам да го ползвам като таблет, а просто искам да мога да свалят книги директно от нета. Затова питах, а след като е рутнат да не дава повече бъгове?

# 724
Аз имам Nook, свалям си книги на лаптопа и ги качвам на четеца с кабелче, много е лесно. Как искаш да сваляш книги - от Читанка или да си ги купуваш? Nook има браузер, който може да се използва за целта, на мен ми е по-лесно с кабел.

Аз лично не бих взела "рутнат", не знаеш къде може да даде дефект - някоя функция да откаже да работи. Хората са го направили достатъчно добре, за да си го ползваш целесъобразно.

# 725
Аз имам Nook, свалям си книги на лаптопа и ги качвам на четеца с кабелче, много е лесно. Как искаш да сваляш книги - от Читанка или да си ги купуваш? Nook има браузер, който може да се използва за целта, на мен ми е по-лесно с кабел.

Аз лично не бих взела "рутнат", не знаеш къде може да даде дефект - някоя функция да откаже да работи. Хората са го направили достатъчно добре, за да си го ползваш целесъобразно.
Благодаря много,а да попитам един комплект Ноок како има зарядно, кабел за данни.....и какво още newsm78

# 726
Кабела за данни е и зарядно, на usb-то се слага щепсел, за да си го зареждаш в мрежата. Това е, няма друго в комплекта.

Първоначално трябва да се включи wi-fi и да се направи една регистрация, за да може да се използва четеца, след което препоръчвам wi-fi да се изключи, защото черпи много от батерията. Още една причина да не ти трябва "рутнат" четец... Аз не съм ползвала интернета на четеца, откакто го регистрирах в началото.

И ако се колебаеш с подсветка или без - подсветката е голямо удобство Simple Smile

# 727
Кабела за данни е и зарядно, на usb-то се слага щепсел, за да си го зареждаш в мрежата. Това е, няма друго в комплекта.

Първоначално трябва да се включи wi-fi и да се направи една регистрация, за да може да се използва четеца, след което препоръчвам wi-fi да се изключи, защото черпи много от батерията. Още една причина да не ти трябва "рутнат" четец... Аз не съм ползвала интернета на четеца, откакто го регистрирах в началото.

И ако се колебаеш с подсветка или без - подсветката е голямо удобство Simple Smile
Благодаря много, за инфото. Смятам да изненадам ММ и затова искам да съм достатъчно наясно за да му взема нещо хубаво и да не ме критекува.

# 728
Зарядно не му трябва - всяко такова за телефон може да послужи за целта. Поне на моя телефон става.
Иначе се зарежда от лаптоп/компютър чрез кабела, с който става прехвърлянето на книгите.
Може да е субективно усещане, но ми се струва, че при зареждане от лаптопа/компютъра батерията държи повече, отколкото със зарядно от контакта.  newsm78

# 729
  • Варна
Поръчах си Киндъл от немския Амазон, но има изгорял пиксел. Свързах се с тях и ми пратиха нов, няма да дойде доКоледа, нокакво да се прави...
Та ако съм разбрала правилно аз трябвада си инсталирам Calibre на компютъра и на него реално конвертирам книгите в fb2 формат и след това качвам книгитес кабел на Киндъла, нали така?

# 730
  • София
Аз моите ги конвертирам в MOBI.
Тони, Kindle-a с изгорелия пиксел върна ли го?

# 731
  • Варна
Аз моите ги конвертирам в MOBI.
Тони, Kindle-a с изгорелия пиксел върна ли го?
Още не, но трябва да го върна до месец. Ще ми възстановят и пощенските. Аз се притеснявах да не реагират, както реагират в БГ, че до 3 пиксела не се признават. Но, реално, нищо не би следвало да ти дразниокото докато четеш...

# 732
Toni_baraboni , не, аз свалям от читанката в фб2 или епаб и ги добавям в калибрето. После с десен клик ги препращам към Киндъла, то ги конвертира автоматично преди да ги прати. Включвам wifi на Киндъла и ги получавам там. Иначе и аз го зареждам със зарядното на телефона  Grinning

# 733
Здравейте,

От година и половина имам четец на Сони, който на практика не е използван. На него с триста зора успях да сваля две книги - така й не разбрах как точно става това. Междувременно си смених компютъра и на новия няма инсталирано нищо по темата.

Та молбата ми е следната:

Тъй като не съм особено грамотна технически, бихте ли ми казали какво и откъде трябва да сваля на компютъра, за да мога да използвам пълноценно четеца? Вече нямам място за хартиени книги у дома. Освен това от къде мога да свалям платени и безплатни книги на френски, английски, български и немски?

Благодаря ви предварително! Можете да ми пишете и на лични, за да не разводняваме темата!

# 734
Момичета, вече си свалих книги на Киндъла съвсем сама! Регистрирах си го и съм много доволна, щом аз се справих само по указания от нета, значи всеки може:)

Общи условия

Активация на акаунт