10-дневна детоксикация със зелени смутита

• 86 284
  • 512
  •   1
Отговори
# 225
  • С-я
Здравейте,
с голяма радост искам да се присъединя към вас. Без да се оправдавам, не съм изчела цялата тема, но заглавния пост го прочетох изцяло. Изключително полезна информация. Благодаря на Феята Кръстница за нея.
Пия смутита от 2 седмици, всекидневно. За момента пия смутита през деня, а вечер си хапвам- къде по-лека храна като риба, къде не се съобразявам.
Основните ми проблеми са, че следобед започвам да си мисля, за месо. Искам да ям месо.
Вторият ми проблем е, че да пия един вид смути цял ден ми идва в повече. Еднообразно ми е и не ми е вкусно.
Всеки ден си правя два или три вида смутита, като мъкна бутилки в офиса- две зелени и някакво по- плодово.
Можете ли да ми дадете съвет или препоръка как да се справя с порива за месо, както и да разнообразявам смутитата, т.е. да имам една основа, която да я разделям на две и да слагам някаква добавка, която да разнообразява вкуса.
Извинете, че стана дълго.

# 226
  • here, there, everywhere
Влизам да си отчета първия ден. Смутито беше приятно. Освен него хапнах 1 банан, няколко чери доматчета и мъничко карфиол на пара. Хапваше ми се нещо топло. Приключих с яденето. Ако огладнеят по-късно ще си направя билков чай.

Полкидот, Фея е специалистът по смутитата. Мисля си ако добавиш малко ядки или авокадо (с две думи мазнинка) дали няма да ти се размине желанието newsm78 newsm78? Не знам.
В момента като те чета си на нещо като войнската диета.

# 227
  • С-я
Nuclear, благодаря за информацията.
Не бях чувала войската диета, но определено ми звучи като за мен.
Аз по- скоро си мисля, че психически се подготвям за детокс. Все още не съм узряла сякаш.
И да не е тотален спам, днес направих смути със земна ябълка, портокал, целина, лимон и джинджифил. Доста добре се получи

# 228
Nuclear , ако си от София , къде намери кейла ? Simple Smile

# 229
  • here, there, everywhere
GreenNymph,  в чужбина живея, но и тук не се намира по магазините.
В интернет четох, че има на някой от софийските пазари, но като не ми върши работа, не се постарах да запомня. Съжалявам.

# 230
polkidot, не можах да разбера: от две седмици ли си основно на смути? Откога си спряла месото и колко пъти дневно си яла месо преди това? С каква цел си минала на този хранителен режим и колко време смяташ да останеш на него?

# 231
  • С-я
Феята Кръстница, от 2 седмици през деня я карам само на смути, а вечер си вечерям почти нормално. Месо ям (и преди, и сега) по един път на ден поне. Целта ми основно е сваляне на холестерола и отслабване. Ако не си наложа, целодневно ям безразборно. Засега смутитата ме държат доволно заситена, като си правя три вида, за да не ми втръсне.
Въпрос, породен от друга тема- ако смутито се държи в метален съд, не се ли окислява?

# 232
Полкидот, поривът за месо ще спреш тогава, когато спреш да ядеш месо изобщо.

Не препоръчвам толкова продължително време само на смутита през деня. Смутито може да замести ядене (при мен закуската), но не е добре за стомаха да си само на смути до вечерта. Храната трябва да се дъвче.

Основната причина за окисляване на смутито е досега с въздуха. Моите метални бутилки се затварят плътно.

# 233
  • София
Точно се чудя в какво да го нося смутито,дайте да видя вашите бутилки Praynig

# 234
Точно се чудя в какво да го нося смутито,дайте да видя вашите бутилки Praynig
Klean Kanteen, 40 oz., wide mouth

И добре, че взех метални бутилки. Колкото пъти съм ги изпускала, падали са от раницата ми...

# 235
  • София
Да,благодаря и аз ще ползвам подобно(термусно шише)метално  Simple Smile .От вчера съм на детокса,спрях се на по-лекия вариант и се надявам да устискам Peace
Моля ви,дайте ми идейки за вечерята,вчера след 2-те смутита,салатата хич не ми се ядеше...не може ли да направя някой зеленчук на пара newsm78

# 236
Може зеленчук на пара, да. Може дори сьомга или бяло месо (ако не си веге/веган).

# 237
  • София
Не съм  Grinning сьомга хапнах снощи,може би и днес ще пак същото,просто ми се щеше да заменя салатата с нещо Peace
Щом може,ще си направя карфиол или брокол Mr. Green

Да ви кажа,чувствам се чудесно,всмисъл не усещам негативи за момента Party

# 238
Да ви кажа,чувствам се чудесно,всмисъл не усещам негативи за момента Party

Супер!

Нали не забравяш да пиеш вода?

# 239
  • София
Нещо не ми излиза,че има нов коментар Thinking

Пия вода и чайчета и продължавам да държа фронта Mr. Green
Снощи си доядох сьомгата и си направих броколи на пара с чесънче и лимонче(даже станаха вкусни),сега чуденката ми е за довечера,но толкова ми хареса,че като нищо ще повторя Peace

Общи условия

Активация на акаунт